Nejste přihlášen/a.
Ve zkratce: po několika letech jsme došli k závěru, že i když se stále milujeme, tak jdeme od sebe, protože se neshodneme v základní věci (nebudu rozepisovat).
Dobře, ale co teď s tím?
Co je na to nejlepší, zaručené, rychlé, nejdůležitější (i když třeba bolestivé, nejvíc náročné).
Nechci názor vyspat se s někým, najít si někoho jiného, to mě fakt nebere!
Nějaké moudro třeba?
Děkuji.
Zdar,
rozchod je smutná součást vztahů. Nevím, jak to máš ty, ale já rozchod řeším nejdřív smutkem, protože i smutek je emoce a potlačovat emoce se mi nechce. Po pár dnech jsem víc v klidu a začnu něco dělat. Pravidlem u mě je, že dokud se z rozchodu nedostanu, nechci si s ex psát ani se vídat ani nic, to může příjít, až budu v pohodě. Tu energii se snažím nějak využít - chtěl jsem někdy jít na kurz keramiky? Proč to nezkusit? Chtěl jsem si zajít do barbershopu? Proč jsem tam nikdy nešel? Obecně začnu pro sebe něco dělat, trochu víc vyjdu ze své komfortní zóny, než je u mě zvykem. Po pár týdnech si uvědomím, že i bez milované dívky se dá žít a začnu sledovat, proč vztah z mé strany neklapal, co jsem mohl udělat jinak. Tehdy se klidně začnu s ex bavit na přátelské rovině. A pak se dívám vstříc světlým zítřkům. Rozchod pak beru jako možnost rychlého růstu za krátkou dobu. Žádný recept neznám.
Práce, cesty, aktivity, sport. Prostě nějaká fyzická činnost. Něco vybudovat /zahradu/, splnit si nějakou dalekou cestu. Překonat pěšky nebo na kole nějakou zemi nebo jen obejít republiku...Raději většinou sám, abych si vše srovnal v hlavě. Určitě se hned nevrhat do dalšího vztahu. Hlavně nesedět, nefňukat, snažit se o zdraví a kondici, protože to je základ do další etapy.
Potřebovali byste nalískat na zadek. I s drahou polovičkou. Vy nevíte, co chcete.
1/ Pokud se stále milujete, jak tvrdíte, není potřeba rozchod. Proč?
2/ Pokud jdete od sebe, neshodnete se, máte problémy v oblasti citů, sexu, financí...atd. Láska se vytratila. To potom opravdu raději rozvod.
Nepíšete, jestli máte s manželkou děti. Na ty byste se měli oba ohlížet. Pořídili jste si je z lásky a zničíte jim domov.
Takže - vzít rozum do hrsti, sednout si, všechno si vyříkat. V něčem ustoupím já, v něčem ten druhý. A pokud si to jen nenamlouváte, ale ta láska mezi vámi skutečně je, nebude rozhodně těžké pokračovat dál. Jen se navzájem pochopit. Jaga.
To je těžké, když nevíme.. Znám takový případ, kde každý chtěl žít ve své zemi. A tady byl kdysi případ, že ona nechtěla děcko, on ano.
Jde prostě o to, že ona už má z předchoích vztahů dvě děti a další už nechce. Já nemám žádné a i když se na něj teď zcela necítím ... no a to je ten problém.
Mám pocit, že už jste to tady před časem řešil. Pak teda vzhůru vstříc novým vztahům, do míst, kde je hodně mladých žen. Chlap ve 40 má ještě plno šancí. Můj syn měl děcko ve 44, a jeho partnerka je o 10 let mladší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.