Teď jsem poslouchal podcast o čajích. Prý se zjistilo, že každý druh obsahuje velmi mnoho prospěšných látek, antioxidantů apod. A to i překvapivě do nedávna přehlížený černý. Takže pijte dle libosti, ideálně ovšem nějaký kvalitní. Jemča z kauflu za 15kč úplné terno nebude...
Pokud ti nejde o čaje vyloženě na zdraví tak prostě nějaký kvalitnější černý, zelený nebo bílý. Ale to si musíš vybrat podle chuti. Nejdůležitější je pít ho s rozumem a nepředávkovat se. Jako jo je to vtipné to číst, ale stačí 2 šálky černého či zeleného čaje a máš v sobě větší množství kofeinu jak z espressa.
ben - V čaji je thein a je ho tam docela dost. Thein a kofein je ale chemicky v podstatě totéž, jen pod jiným názvem a trochu jiným působením na orgynismus.
Pokud čaj pijete v rozumné míře, je zdravý jakýkoliv. Já piju čaje černé, zelené, žluté, bílé. Značku až tak neřešim, ale musí mít výrazně čajovou chuť. Jakoukoliv jinou přísadu a příchuť odmítám (mimo bergamot, pokud není moc výrazný).
Bylinkové čaje piju výjimečně, když mám nějaký problém.
Třeba kmínový, zemákový odvar, atd. Já piju vše co nandu, nejsu nejak vybíravý. Majoránku, pepř, rozmarýn, fenykl, cibulu, čili papriku, máta, zázvor, šlupky od ořechů,... skoro všecko se dá.
Je dobře mít nějaký širší sortiment a vařit podle toho, na co mám chuť, případně jaké mám potíže. Je dobré mít z každého typu krabičku. Mám doma Lipton čistý nebo s citronem, z lékárny ovocný malinový a citron s grepem, zažívání, průdušky. Kvetoucí-od Ježíška. Mladá má u mě nějaký anglický, ale mi nechutná. Ona ho pije s citronem nebo s mlékem. Zelený mi nechutná. Navíc, já jsem barbar, čaj piju, abych se neudusila chlebem nebo když mám nějaký problém
Každopádně sypaný zelený-různé z chiny. Ale pozor - zlepší se vám mozek ---- proto se chinani nehrnou do kapitalismu-kdo má vydelávat ty rance na drahé všechno-že jo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.