Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalý pobyt - nemám se kam nahlásit

Od: totoroto* odpovědí: 2 změna:

Prohral jsem byt.K 22.7.2010 jsem ho podle rozsudku opustil a mam stale OP s timto trvalym bydlistem! Musim s OP neco delat,odhlasi me,plati mi OP? Nemam se kam jinam trvale prihlasit. Podal jsem 2 zaloby na viniky ,ale jiz 2 mesice nic! Co mam delat? Hrozna nejistota me sezira! DEKUJI za pomoc!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mijina*
hodnocení

0x

Trvalé bydliště souvisí s prohlášením vlastníka nemovitosti. Aby Vám mohli změnit trvalé bydliště musí nový vlastník nemovitosti podat podnět na příšlušný městský úřad, odbor evidence obyvatel. Ten Vás vyzve k osobnímu jednání, pokud se nedostavíte, bude Vám policií ČR doručeno předvolání. Trvalé bydliště Vám udělí na adrese příslušného městského úřadu, kde vám budou i doručovány písemnosti. Je to běh na dlouhou trať, pokud nechcete vlastní aktivitou měnit trvalé bydliště, zatím nepodnikejte žádné kroky. Na poště můžete nahlásit jinou doručovací adresu než Vaši trvalou.

martini*
hodnocení

0x

Určitě bych zašla na evidenci obyvatel a nahlásila si tam doručovací adresu, kam vám mohou chodit písemnosti od úřadů, jinak doručují na trvalou adresu i fikcí a ani se o tom nedozvíte. A rovnou se tam poptejte za jakých podmínek je možné si přehlásit trvalé bydliště na městském úřadě. OP vám platí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]