Nejste přihlášen/a.
Prohral jsem byt.K 22.7.2010 jsem ho podle rozsudku opustil a mam stale OP s timto trvalym bydlistem! Musim s OP neco delat,odhlasi me,plati mi OP? Nemam se kam jinam trvale prihlasit. Podal jsem 2 zaloby na viniky ,ale jiz 2 mesice nic! Co mam delat? Hrozna nejistota me sezira! DEKUJI za pomoc!
Trvalé bydliště souvisí s prohlášením vlastníka nemovitosti. Aby Vám mohli změnit trvalé bydliště musí nový vlastník nemovitosti podat podnět na příšlušný městský úřad, odbor evidence obyvatel. Ten Vás vyzve k osobnímu jednání, pokud se nedostavíte, bude Vám policií ČR doručeno předvolání. Trvalé bydliště Vám udělí na adrese příslušného městského úřadu, kde vám budou i doručovány písemnosti. Je to běh na dlouhou trať, pokud nechcete vlastní aktivitou měnit trvalé bydliště, zatím nepodnikejte žádné kroky. Na poště můžete nahlásit jinou doručovací adresu než Vaši trvalou.
Určitě bych zašla na evidenci obyvatel a nahlásila si tam doručovací adresu, kam vám mohou chodit písemnosti od úřadů, jinak doručují na trvalou adresu i fikcí a ani se o tom nedozvíte. A rovnou se tam poptejte za jakých podmínek je možné si přehlásit trvalé bydliště na městském úřadě. OP vám platí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.