Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s matrací ZAREN, máte?

Od: suzymon® odpovědí: 48 změna:

Dobrý den, jedna známá mi včera vykládala, že u ní byl předvádět matraci této značky nějaký jejich podomní prodejce a že prý jde o úžasnou matraci, které se žádná nevyrovná. Ona si jednu koupila a dostala slevu z 22 tisíc asi "jenom" na 12 tisíc. Říkala, že to je švýcarská značka a že prý není možné tu matraci jinak, než přes tu předváděčku koupit. Já zrovna potřebuji novou matraci a nemám vůbec dobré zkušenosti s českou firmou MPO, kde mi matraci vychvalovali, nebyla levná, a navíc mi byl typ matrace přesně doporučen pro mé potřeby. Matrace se proležela, asi za 3 roky tak, že jsem vyloženě cítila ty kovové pružinky. A to jsem v té době vážila jenom 62 kg. Pak jsem si teda koupila tu sedmizónovou v Lidlu, která teda drahá nebyla a lidé si ji chválili. Jenomže každý psal hned jak ji dostal, takže to jsou recenze k ničemu. Já osobně mohu napsat, že bych takovou matraci nekoupila. Po roce a půl je matrace uprostřed proleželá a bolí mne záda, teď teda vážím 68 kilo, ale ta matrace byla doporučovaná pro váhu až 100kg. Tady jsem sice našla jednu starou debatu na stejné téma, stejná značka ZAREN, ale debata je několik let stará, tak jsem raději založila novou otázku. Máte teda prosím nové zkušenosti s touto firmou a matrací, nebo jakou byste doporučili. MPA a Lidl už opravdu ne. Jysk má špatné recenze a Ikea není o moc lepší. Moc děkuji za pomoc.

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

neslevuzadarmo
hodnocení

5x

...slevu z 22 tisíc asi "jenom"na 12 tisíc...

...není možné tu matraci jinak, než přes tu předváděčku koupit...

Varovné signály.

Tady jsou nějaké názory:

vasestiznosti.cz/...

hodnocení

Tohle jsem si našla a četla už včera, ale moc děkuji za snahu. Ono se toho nikde moc zjistit nedá. A podle těch stížností to vypadá na to, že firma peníze bez problému vrací. Ale bohužel také nemohu najít žádné recenze zákazníků, krom teda těch, které uvádí ta firma na svých stránkách a kterým holt nevěřím. Tam se vyjadřují asi 3 lékaři, kteří ty matrace vychvalují až do nebe. :-D

hodnocení

4x

Zdravím,

kvalitní matrace vyrábí Dřevočal. Mám dobrou zkušenost. Nabízí je i v kamenných prodejnách. Nevím, z kterého jste kraje. Vygooglujte, někde je mají i skladem na prodejně. Dívala jsem se. Můžete pak vyzkoušet. Rozhodně bych nekoupila matraci, která je nabízena na věčné časy s vysokou cenou.

hodnocení

Děkuji, kouknu na to. Ještě jsem se nerozhodla. Bydlím v Poděbradech a tady je jenom obchod Jysk. Do jiného města ale nepojedu, to to vyřeším jinak. Stejně bych to nepoznala, když jsou nové, tak se mi leží na všech dobře. V tom Jysku jsem vyzkoušela všechny co tam mají vystavené, a kdyby mi někdo zavázal oči chtěl, abych rozpoznala která je která, tak jsem v koncích. Nepoznala bych. A tu co mám doma, tak když byla nová, tak jsem byla nadšená. Bohužel se špatná kvalita projevila až po roce a půl.

Cena za Zaren není vysoká, spíše naopak. Přítelkyně si za Covidu koupila kvalitní matraci ve Spánkovém studiu. Dala za ni 40 tisíc - má problémy se zády a tak vybírala to kde se opravdu dobře cítila. Při prezentaci Zarenu si to samozřejmě zkusila a říkala že když by neměla tu svou, tak do toho půjde.

Nechte si ten Zaren předvést, opravdu nic vás to nestojí (spíše naopak, dostanete prima deku). Jejich obchoďáci se chovají velmi slušně, vysvětlí, předvedou ... a odjedou v pohodě i když nic nekoupíte.

hodnocení

2x

Ale ta matrace má nosnost 100 kg, a vy máte nepravidelně až 140 !

hodnocení

Co to tady melete za nesmysly?:-D

hodnocení

Hodně by mne zajímalo, kdo ohodnotil tuto odpověď, když je evidentně mimo mísu. Vím, že se to nedozvím, ale to ukazuje, jak jsou někteří lidé zbytečně zlomyslní. Ale když taková ubohost někomu pomůže, a bude se mu lépe spát, tak OK.

No já vás teda musel hodně dopálit, ale to je oficiální stanovisko výrobců matrací - aby si uživatel uvědomil, že na matraci jsou často ty uživatelé dva, bóže .. *alene*
hodnocení

Aha, takže to byl od Vás pokus o vtip. Tak pardon, ale to jsem teda nepochopila. A ne, výrobci nepočítají předem s tím, že by na jedné matraci měli ležet dva lidé. Proto jsou k výběru také různé velikosti. A navíc, i kdyby šlo třeba o manžele, tak mohou mít i oni dvě matrace, každý tu svou, podle svých potřeb. Nemusí se nutně jednat jenom o společnou širokou matraci. Navíc jsem v otázce docela podrobně napsala co hledám. Dopálená nejsem, jenom jste mne překvapil. A kdyby tu Vaši odpověď někdo neoznačil jako správnou, tak bych se k tomu už ani nevracela.:)

id
Provozovat sex každý na své matraci asi nejde, proto těch zmíněných 140 kg.
hodnocení

Ach jo, já jenom doufám, že tohle nemyslíte vážně. Pan Svačinka chtěl vtipkovat, Vy jste jeho odpověď ohodnotila, ale na to, jestli matrace vydrží bez pohromy občasnou soulož, jsem se opravdu neptala.*co* Ale když Vás to baví, tak si o tom souložení na jedné matraci diskutujte s panem Svačinkou. ;) Mně je to fuk, mně šlo spaní, a aby mne ráno nebolela záda. A jestli vy dva máte nějaký problém, a musíte do všeho zamotat sex, tak to už já neovlivním.*nevi*

A samozřejmě, že mi pak došlo, jak to pan Svačinka myslel, vždyť jsem na to reagovala.

id
Co se čertíte? Jen jsem dovysvětlila vtip. Mýlíte se, já neregistrovaná bodovat nemohu, pouze u svého dotazu, zde to opravdu nejde.
hodnocení

Nečertím se a to, jak to pan Svačinka myslel jsem pak pochopila, je to nad Vaší odpovědí. Teda jestli jste to vysvětlovala mně, tak už bylo pozdě. A sama sobě se divím, že na takovou hloupost vůbec reaguji. *uf*

hodnocení

2x

Zadejte ve vyhledávači matrace Zaren a všechny odkazy přečtěte.Protože pořízení této matrace není levná záležitost,tak se to čtení vyplatí.Já osobně bych nic na předváděčkách nekupovala.

hodnocení

A Vy si myslíte, že tohle jsem už neudělala? To jsem udělala už včera a dnes opětovně. A proto jsem vložila otázku sem, protože toho mo na internetu není.

No já jsem toho našla dost.

hodnocení

Arwi, tak dejte odkaz, když chcete opravdu pomoci. To, že jste toho našla dost, nic neříká. Já nepíšu, že jsem nenašla nic, ale že toho je hodně málo na to, abych si udělala relevantní názor.

re4zon
hodnocení

2x
Kdyz chci kvalitni matraci, musim si o tom neco zjistit. U techto prekupniku je varujici uz to, ze maji na webu hromadu libivych kecu, ale o slozeni vyrobku ani prd. Ze zkusenosti doporucim matraci od postelia. A vyzkouset osobne v prodejne, tzn. lezet na ni aspon 15 minut.
hodnocení

Obchod Postelia nemá internetovou prodejnu a já nemám možnost jet někam, kde mají kamennou. Zadala jsem do vyhledávače "matrace postelia" a našla velmi málo informací. Ale děkuji, za snahu pomoci. Už u toho sedím od rána a ještě jsem se k ničemu nedobrala. V mé dostupnosti je pouze obchod Jysk, tam si mohu matraci vyzkoušet, ale i kdybych na ní leýela hodinu, tak nic nepoznám, protože nejsem moc těžká, tak se pode mnou ta matrace ani nehne a mám pocit, že je bezvadná. jenomže po několika měsích se projeví únava materiálu, protože spím zřejmě pořád na tom samém místě a ve stejné poloze. Před chvílí jsem tu svou matraci obrátila na druhou stranu, tak to asi zase ještě chvíli vydrží, ale nebaví mne to. Asi by mi vyhovovala matrace latexová, ale ta je zase moc těžká, rozměry mám 120x190 cm a mám ji v té zavírací posteli, která má kovové lamely a navíc je z masivu a musím ji každý den otevírat a ráno zase zavírat. A to je pro mne docela problém.

re4zon
Eshop je spime.cz
hodnocení

Děkuji, kouknu na to.

hodnocení

Tak našla jsem tam jednu, co se mi líbí, ale musím čekat až se ozvou, jelikož mám atypické rozměry a u matrace co jsem si vybrala, není možnost zadat míru kterou potřebuji. Tak uvidíme.

re4zon
Tak do zaviraci postele si hlavne nekupujte latexovou. Jak kvuli vaze, tak kvuli hygiene.
hodnocení

Ano, to už jsem zjistila, že ty latexové jsou hodně těžké, to bych neuzvedla.

hodnocení

2x
Suzymon, doporučuji Vám firmu JMP-studio zdravého spaní, kde mají velký výběr matrací. Já osobně mám VALTY systém - pružný rošt a na něm vrchní matraci valty. Asi se Vám ale nebude líbit cena... Já už bych nic jiného nechtěl.
hodnocení

Jste hodný a děkuji. Podívala jsem se. V nabídce mají ale pouze 90 x 200cm a já potřebuji 120 x 190cm. Ten Valty systém bude určitě dobrý do klasické postele, prodávají tu matraci i s roštem, a ten já nemám kam dát, jelikož už mám v posteli zabudovaný pružný rošt z kovové sítě. Je to postel, kterou jsem si přivezla z Francie a tady jsem takovou ještě neviděla. Sice tady také dělají ty skládací postele, ale jsou úplně jiné. Ale ani ve Francii bych už takovou nekoupila. Když jsem ji kupovala, tak jsem ji už tenkrát kupovala jako starožitnost. Takže to je systém, který už se nevyrábí. Když jsem byla mladá, tak nebyl problém ji zavřít, protože tam jsou nějaké péra, které zavírání usnadňují, ale stejně se to musí zvednout do určité polohy a to už mi dělá trochu potíže, protože musím vlastně zvedat celou tu část na které spím i s tím kovovým roštem a s tou matrací. Ono se to takto těžko vysvětluje, to byste tu postel musel vidět naživo a vyzkoušet si to. :) Ale ještě jednou děkuji za snahu, ráda jsem se podívala a porovnala možnosti. Cena je samozřejmě také důležitá, ale klidně bych dala do dvaceti tisíc, kdybych si byla jistá, že ji za dva-tři roky nebudu muset vyhazovat kvůli tomu, že se proleží to jádro.

Suzymon, ale Vy si do kolonky rozměrů matrace můžete zadat svůj požadovaný rozměr, změní se pak samozřejmě i cena.

re4zon
Pri vaze 70kg fakt nepotrebujete matraci za 20 tisic, pokud nemate vazny ortopedicky problem (pak ale potrebujete specialni matraci). A zrovna tento prodejce ma sice kvalitni matrace, ale predrazene. To rikam jako nekdo, kdo vybiral matraci intenzivne tri mesice a precetl snad vsechno, co existuje. Vyberte si matraci od ceskeho vyrobce (drevocal, postelia), ktery udava i konkretni slozeni vcetne hustoty pouzite peny, ta urcuje z velke casti zivotnost. Maektingove kecy o materialech s ochrannou znamkou a klinickych testech nejsou k nicemu. A co je uplne nejdulezitejsi, najdete prodejce s vlastni dopravou, ktery vam pripadne za nejaky poplatek bude ochotny matraci vymenit svozem. Bez vyzkouseni totiz spravnou matraci prakticky nelze vybrat (vyjimkou je ten, kdo se vyspi na cemkoliv).
hodnocení

Zoozáhada, ano, to mohu upravit na šířku, ale tu délku mají vzestupně od 200cm a já potřebuji 190cm, takovou míru nenabízejí. Ty kratší jsou už zřejmě podle nabízených rozměrů pro děti. Ale asi by to šlo upravit po dohodě, když nabízí, že matrace dělají na míru.

A pro Reazon. Souhlasím s Vámi, a také nevěřím na marketingové slogany. Ostatně mají všichni prodejci stejné, jako přes kopírák. Každý píše, že jenom on má ty nejkvalitnější matrace. Člověk to musí číst s nadhledem a spíše věřit těm, co už doma tu matraci mají, a nějakou dobu na ní spí. Jenomže většinou ty obchody chtějí po lidech, aby napsali vyjádření ihned po koupi, a v tom případě je každý nadšený. Já také byla, a problémy se dostavily až později, a to už se člověku ani nechce hledat ten obchod, a psát dodatečnou recenzi. To jsem viděla asi pouze ve třech případech, že si někdo tu práci dal a napsal po dvou letech, jak to opravdu je.

hodnocení

Tak se omlouvám, pro Zoozáhada, špatně jsem se dívala, všechny rozměry jdou nastavit.

hodnocení

2x

Zakladne pravidlo : nikdy nekupovat tovar (matrace, hrnce, noze, deky, vysavace ...) predavany formou prezentacii, ktory je "v zlave" a nie je dostupny v beznych obchodoch. Na 100% je to predrazeny smejd, zivite len pyramidu predajcov.

Matrac v pohode kupite v beznych retazcoch s nabytkom, kde si ho viete vyskusat a dovezu vam ho domov.

hodnocení

Já vím a já bych tímto způsobem nic nekupovala. Ale ptala jsem se tady na tu značku, jelikož já jsem našla i jejich internetový obchod, kde ji ovšem prodávají za tu vyšší cenu. Tak jsem byla zvědavá, jestli si ji už někdo koupil a vyzkoušel. A je tady přesně na tuto matraci dotaz, ale je starý asi pět let, tak jsem myslela, že se ještě někdo z dřívější diskuze dneska ozve.

klata
Dobrý den, prosím Vás, máte ještě odkaz na ten internetový obchod od zaren?
hodnocení

Dobrý den, tu samou stránu jsem už nenašla, ale alespoň teda tohle. Ale zase tady máte nabídku, že Vám matraci přivezou domů vyzkoušet. Tak to měla tenkrát ta moje známá, akorát mi říkala, že aby to měla cenově nějak výhodnější, musela jim dát telefon na pět svých známých, nebo tam k sobě dokonce někoho na tu předváděčku pozvat. Už si to nepamatuji přesně.

Známá si to koupila a je velmi spokojená. My ji nekoupili jen proto, že týden před tím jsme koupili konkurenční a taky dražší značku.

liban
hodnocení

2x
Dobrý den. Matraci Zaren můžu všem opravdu jen doporučit. Na kvalitní spánek jsme celá naše rodina hodně citlivý a vystřídali jsme již několik matraci, které jsme si pořídili v Jysku , Lidlu,Asku ale i v Pro Spanku. Každá matrace se do půl roku proležěla a měli jsme tam důlek. Matrace Zaren jako jediná nemá důlek,neprolezi se a je zatím nejkvalitnější ze všech matraci. Drží vám páteř v přirozené poloze a podepře vás. Proto všem matraci Zaren Doporučuji. Je skvělá a jsme moc spokojeni. A cena 13 000 za matraci je výborná. Máme už 4 ks . DOPORUCUJI koupit na predvadečce ,je to vždy výhodnější.
re4zon
Tak si ji sroluj a strc do pr*ele, ty reklamni nadhero.

A máš nějakou konkrétní zkušenost nebo jen nenávistně bučíš? Ty matrace jsou obecně známé jako kvalitní.

hodnocení

2x

Lídl a kvalitní matrace? Hmmm... Přítelkyně si vybírala ve spánkovém studiu a nakonec to bylo za 40 tisíc. Zaren přišel později a tak jsme si ji jen nechali ukázat a konstatovali že to vypadá dobře.

Za ukázku nic nedáte, jejich prodejci vás k ničemu nenutí, chovají se opravdu decentně. Když nekoupíte tak nekoupíte, vaše věc.

runner2
hodnocení

1x

Zkuste třeba Purtex mam s nimi dobrou zkušennost. Výroba v ČR, certifikované materiály, vedle eshopu mají i kamenné prodejny. Nicméně o žádné "úžasné matraci, které se žádná nevyrovná" nevím. I matrace je spotřební věc a nevydrží navěky i když proležení za 3 roky, jak píšete, je celkem brzy. Moje zkušennost je, že vysoká cena není vždy garantem větší výdrže nebo komfortu, 12tis. za matraci bych už asi nedal.

jana83
hodnocení

1x

Dobrý den,

vyjádřím se k prodeji těchto matrací a polštářů. Fungují opravdu jen na doporučování. Přesto jsou na trhu už od roku 93 myslím. Mě volala paní, že mě doporučila kamarádka, ale tvrdila mi, že je to jen testování a že za to obdržíme zadarmo deku - samozřejmě je to nalákání a tohle se mi třeba nelíbí. Je to prostě prodejní akce a nevím, proč to neříikají na přímo. A jeslti mám zájem s manželem provést testování výrobků. Zrovna se trefila do doby, kdy jsem uvažovala o výměně matrace, řekla jsem, že proč ne. Přijela moc milá paní a předvedla matraci, polštáře, nějakou infra podložku... Musím říct, že mě osobně výrobky nadchly. Zvláště ty polštáře, nikdy jsem teda neležela na ničem příjemnějším. Výrobky jsou navrženy i za pomoci ortopedů. Každopádně sdělení ceny je až při prodeji. Jestli je opravdu sleva možná při tomto prodeji, těžko říct, když to vlastně jinak koupit nejde a je mi jasné, že je to dobrý obchodní tah a výrobní cenu matrací se nedozvíme. Potřebovala jsem matraci 160x200, máme s manželem společnou. Takže to napočítala jako dvě matrace a cena za jednu 12 tisíc. Polštář pro dospělého 3900 Kč a dětský 2900 Kč. Polštář je potažený velmi příjemným plyšem, pratelným, nemusí se povlíkat. Jsou věci, kterým lidem věří a kterým ne. Například té infra podložce, která je asi za 11 tiscí nebo kolik, jako neříkam, ležíte na tom, je to příjemný teplo, ale tohle je už na mě moc. Úplně nějakým regeneračním účinkůmz toho nevěřím. Potřebuji mít hmatatelnou věc. A zdravý spánek hmatatelný je. A nemít bolesti zad rovněž. Někdo věří matracím z Lidlu, Jysku , Ikey apod. Pokud chcete matraci, která prostě něco vydrží, tak nemůže stát 5 tisíc. A když se kouknete kamkoliv jinam a je to matrace, která za něco stojí, tak za ní tich 15 tisíc vysolíte taky. Takže ta cena zkrátka odpovídá kvalitě, protože musím říct, že je to opravdu paráda. Ty polštáře jsou perfektní. Ale více Vám řeknu za pár let užívání že jo. Jako je to se vším. Buďme realisti. Dokud člověk sám nevyzkouší po nějakou dobu, nemůže posoudit. Chci tím jen říct, že konkrétně tohle nejsou žádný podomní šmejdi, jako je jich všude x. A nabízí skutečně fajn produkty a je na každém, jestli uvěří, koupí apod. Ale pokud člověk chce investovat do svých zad, tak proč ne. Dětem jsme vzali ty polštáře a spí se jim krásně a jde i o jejich krční páteř. Je to například stejné, jako si ženy teď hodně zvou n a předváděčku ten hrnec Termomix. Všude člověk slyší jaký je to zázrak a vaří to samo. Mě to třeba nenadchlo, protože takovej krám do baráku nepotřebuju, vím, že by mi to spíš leželo ladem. Ale pak tu máte x lidí, co ano a využívají to. A stejné je to s těmahle matracema. Někdo se spokojí s levnýma z různých obchodů a někdo chce investovat do lepšího spánku. A nepíšu to jako někdo, kdo snad by potřeboval propagovat jejich výrobky, ani nejsem prodejce. Jsem jen spokojený uživatel. Hezký den.

vla

Souhlasím s paní Janou, matrace máme asi 10let a při koupi se mi líbila ta vychytávka s hrnkem co položíte na matraci a můžete se po matraci projít bez rozlití hrnku :) a po těch letech to stále funguje.
kvůli mě vyšší váhy jsme si nedávno kupovali novou, protože stará přeci jen už na mě nebyla tak pevná jako dřív.
zajímavost, matrace mají jednu stranu potaženou vrstvou ovčí vlny, je to příjemné a matrace je o něco vyšší.

ta infrapodlozka je skvělá na prohřívání kostí a svalů, jen nedoporučuji na zánětlivé stavy, jestli pamatuji dobře.

zarencz má stránky, jde tam zavolat, a zjistit si cenu, případně přímo objednat (matrace mě stála o cca5000 víc než kdysi)
jinak podle toho co píšou na stránkách jde o český výrobek.

ivankap
hodnocení

1x
Matrace od Zaren máme cca 2 roky mažel jí má proleženou.Nadváhu nemá.Kvalita za nás nic moc a ještě jsou všechny výrobky hodně drahé.Příště koupíme Českou výrobu.

maserattiondra
hodnocení

0x

Havně nenakoooupit v LÍDLU *smich* Já nakoupil nafukovací matraci a světe div se ... 10 direk .No bouchalo to ve spojích jako když to vyrábí CHINA ... silnou pvécé gumiškou

hodnocení

0x
Já si nechávám matrace šít u čalouníka. Po letech kdy jsem měl jednodílné matrace, jsem si naposledy nechal ušít třídílnou tvrdší a zatím naprosto super. Spoje naprosto neznatelný. Jen to chce tak dvakrát třikrát do roka jednotlivé části mezi sebou proházet a tím se proležení podstatně oddálí.

to snad ne... To jako čalouním má k dispozici specielní materiály ze kterých se kvalitní matrace dělají? Nebo vám do toho cpe seno jak se to dělalo v dávné minulosti?

Co jako ne? Proč by čalouník neměl mít materiály na matrace?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]