Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poloviční úvazek

Od: jitka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před rokem nastoupil nový ředitel, který mi hned řekl, zda by jsem dělala na poloviční úvazek, zda na práci stačím - pobírám důchod. Odmítla jsem. V práci pracuji 12 let bez probémů. Před 14 dny si mne zavolal, že by rád, aby jsem pracovala na poloviční úvaze, že bude rozšiřovat odbor o nové lidi.Když odmítnu poloviční úvaze bude se mi mstít. Už teď mne přehlíží , ignoruje. Mám pocit, že chce pouze mladé lidi okolo sebe.Prosím o radu, jak se mám zachovat.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud vidí Váš písemný projevm, tak se nedivím! Viz : "zda by jsem dělala" nebo : " aby jsem pracovala"

Ale jinak dle věku, utekl bych (vy byste asi napsala utekla by jsem) pry\č, a nešel si jiné zaměstnání. A ještě-podal bych výpověď k datu (pro mne asi k dubnu,a pak šel s klidem na 11měsíců na ÚP a pak starobní

Tazatelka píše,že pobírá důchod.

etana*
hodnocení

2x

On řekl, že se vám bude mstít? No tak tomu nevěřím ani omylem. Popravdě, pokud nejste ředitelova náměstkyně, nevím, proč by vás nemusel přehlížet, práci vám dal a nechodíte tam do plesu, ale práce. Tak pracujte a nevšímejte si ho. Provozně se mu asi hodí, abyste dělala na půl úvazku (nebo si přečetl to o úlevách na sociálním od února a chce to využít). Je to ředitel, je to jeho právo i povinnost. Kdybyste někdy ředitelovala, chápala byste lépe, co a proč dělá.

Jak se zachovat? To je prosté, máte tři možnosti. Buď jít na poloviční (to nechcete), nebo odejít nebo si ničeho nevšímat a počkat si na tu mstu, jak to asi bude vypadat.

kmet
hodnocení

1x

Změnit zaměstnání.

mathew
hodnocení

1x

Vy ho pro dělání té své práce potřebujete? Pokud ne tak je snad jedno jestli vás přehlíží a ignoruje což je jedna z nejlepších variant jakou si mohl vybrat.

hodnocení

0x

Zdravím,

pana ředitele malinko chápu, třeba když pobíráte důchod, tak si myslí, že byste plný dlouhodobě nezvládala, tak vám chce rovnou nabídnout jen poloviční.

Nevím upřímně, co je lepší. Ono zase když budete pracovat na plný, tak se může stát, že Vám posudkář při kontrole ID sebere, když jste na tom tak dobře, že zvládáte plný úvazek. Takže si musíte zjistit, zda je pro vás lepší brát důchod nebo pracovat.

Z osobního hlediska nic proti vám, ale myslím, že pokud zvládáte plný úvazek, tak na tom tak špatně nejste a důchod byste asi brát neměla. Beru to podle sebe, dali mi sotva ID 1., ale když bych dělal dlouhodobě 4 hodiny, tak to taky nezvládám. Možná kvůli Vám pak posudkáři neprávem lidem, kteří ID skutečně potřebují, jej nedají, což je můj příklad. Jak říkám, pokud zvládáte plný úvazek dlouhodobě, tak na tom asi tak špatně nejste a ID byste mít asi neměla. Já bych za to byl naopak rád, všude berou na plný a mám problém sehnat něco na poloviční a další problém je, že to dlouhodobě nezvládám.

Takže kdybych to měl brát podle sebe, tak s radostí beru ten poloviční, co vám nabízí a dál beru důchod, aby bylo vše v pořádku i před posudkovým a jsem rád, že to tak dopadlo a že tu práci na poloviční mám a k tomu mi nechají i ten důchod, to je prakticky ideální situace, když to tedy zdravotně jinak zvládáte...

Možná bere starobní důchod a pracuje,to je také možnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]