Nejste přihlášen/a.
Moje manželka navštěvuje svého ovdovělého otce, který chce vidět pouze svojí dceru.Když někde nejsem na návštěvě vítán, tak tak nelezu, ale svěřila se mi moje drahá polovička, že její táta po ni chce intimní chvíle a má na ni chuť.Je to pro mne blbý pocit, ale návštěvy ji nemohu omezit v její rodině.Co mohu dělat, když mne tohle trápí?
Méně časté poruchy chování u nemocných s demencí zahrnují sexuální poruchy (hypersexualita, sexuální disinhibice)
Zdroj : psychiatriepropraxi.cz/...
Jeďte tam se svojí manželkou, když se Vám svěřila s takovouto věcí. Všímejte si chování tchána, udělejste si svůj vlastní úsudek a dle toho pak situaci proberte se svojí manželkou a jednejte společně v této nepříjemné věci. Nemá smysl se trápit něčím, s čím můžete něco udělat. Zakročit, předcházet takovýmto věcem, abyste si jednou třeba nevyčítal, že jste něco udělat mohl a neudělal...I za cenu, že budete manželku doprovázet i tam, kde nejste třeba vítán. Důležité je, abyste se domluvili vy s manželkou. Jistě jí to také není příjemné..
@victor - Když někde nejsem na návštěvě vítán, tak tak nelezu, ale...
A pantáta vás vyhodí, když přijdete se ženou? Návštěvy jí neomezujte, jen ji prostě vždycky doprovoďte - je-li tam nějaký problém (nemoc, demence) a pán ztrácí zábrany, vždy je lepší, aby měla "krytá záda". Jinak jak radí ostatní, konzultaci s lékařem lze jen doporučit, klidně začněte u jeho praktika.
Ono je to prostě jinak... tatínek je starý a nemocný, péči potřebuje. K tomu se nejspíš hlásí demence. Takoví staříci už nevnímají, co se hodí a co ne, nejsou schopní to rozpoznat, a když mají v dosahu hezkou ženu, neumějí se už ovládat. Můj tatínek měl úplně na sklonku života podobné nápady. Měl Parkinsona a na konci už neměl myšlení úplně jasné. Pohoršovat se, jak by bylo normální u zdravého člověka s takovým chováním, u těchto lidí nemá smysl.
inzinyrka - fajn. Tak Vy už víte, že to není jenom prasák, ale je to omluvitelný nemocný chudák? A ta paní mu má vyhovět? Výborně .
@ben - nestačím žasnout. Proč by mu měla vyhovět? Musí ho usměrňovat, ale nemá smysl mu nějak nadávat do prasáků nebo ho "trestat" tím, že za ním přestane chodit. Obsahem návštěv není snad jenom odmítání jeho nevhodných sexuálních návrhů, ale možná taky nějaká nutná základní péče. On není schopen rozlišit, co se hodí a co ne. Dokud měl mozek v pořádku, určitě tyhle projevy neměl. Tazatel se s ním nestýká, a navíc je to nepříjemné a choulostivé téma, takže zmiňuje jenom svůj odpor ke tchánovi a jeho zdravotní stav nehodnotí.
Psala jsem, že jsem podobné chování zažila u svého tatínka, který měl už na sklonku života změněné schopnosti jasně myslet nemocí a léky.
inzinyrka - už se tím nechci zaobírat. Tazatel stejně nereaguje a všichni zde evidentně vědí něco, co mně zůstalo utajeno (svůj příspěvek jsem nechal odstranit).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.