Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Keňa nebo Mauricius?

Od: liska1 odpovědí: 18 změna:

Ahoj,

letos bychom chtěli někam do Afriky. Přemýšlíme nad Keňou nebo Mauriciem, případně můžete poradit i jinou destinaci. Rádi jezdíme na výlety, tak aby měla destinace co nabídnout.

Děkuji za radu. :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den, Keňa je dnes už hodně komerční,všechno přizpůsobili turistům,což je pro někoho plus. Záleží na vás,čemu dáváte přednost.Abyste mohli srovnávat,není od věci spojit zájezd do Keni třeba s Tanzanií,kde kromě národních parků se safari je možnost podívat se na ostrov,nebo spíše souostroví Zanzibar.Unikatni a zajímavá směs architektury,spousta historie. Je zajímavý i vylet na Kilimandzaro a nemusíte se zúčastnit organizovaného výstupu na ni,ale můžete.>Mauricius- oceán,pláže,perfektní servis, vysoký standart a ráj na zemi,všude pořádek,čisto. Nádherný ostrov..
doplněno 21.01.23 09:05: Vzpomněla jsem si,že na Zanzibaru se narodil a vyrůstal jeden z nejlepších zpěváků..Ví někdo jeho jméno? A jméno skupiny,kterou založil.?
Na ostrově můžete vidět jeho rodný dům.
break
Farokh Bulsara
tonda*
Bulsaru neznám ale nenarodil se tam náhodou Freddie Mercury?
nov

F. B. = Freddie Mercury

Ano,obě jména správně.
Podle filmu o Freddiem měl ze svého původu a místa narození komplex,snažil se to tajit. Ale kdo ví..?
ben®

italka - těch zaručeně pravých rodných domů F. M. je prý na Zanzibaru více. Asi jako balkonů Romea a Julie ve Veroně .

Ben: já našla jen jeden,ale možná byla ta rodina stěhovavá,tak může být těch "rodných" domů více.
ben®

italka - před lety jsem četl, že F.M. jako děcko měl chůvu a později ho do školy vozilo auto se řidičem. Takže, ta rodina patřila asi k těm bohatším a tomu by mohl odpovídat i ten dům.

Ben : ano,jeho otec byl lékař, takže asi dobře situovaná rodina. A nejen finančně,výbornou pověst jim mohl kazit snad
jedině Freddie,když přestal skrývat svou orientaci...
Ale to už žil v U.K.
Zdravím..

nov
21.01.23 09:37
hodnocení

2x
Keňa nebo Mauricius?

peterson
hodnocení

1x
Mám manželku z Keni. Je to hezká země, akorát hodně znečištění v okolí větších měst a chudoba. Doporučil bych obstarat si místního průvodce, nebo vás tam pořádně oškubou o peníze. Mají tam dvě ceny (pro místní a pro bělochy) krom supermarketů,benzínem a restaurací. Dále tam je obrovská kriminalita a sever země nebo pohraničí se Somálskem se k návštěvě nedoporučuje kvůli únosům. 250 druhů hadů, vynikající cerny čaj z provincie Kericho a káva. Doporučuji navštívit národní muzeum, giraphe center,masai mara, Lake nakuru, Mt.Longonot. nejlevnější je koupit si letenku a ubytovat se přes airbnb. Je to levnější než hotel. Ale některé lokality nejsou bezpečné.

Když to čtu, tak jak je krásně na Slovensku.

Taky jsem tam chtěl,ale manželka mě předběhla a koupila zaseEgypt. Jezdíš tam někdy se ženou?

Do Egypta ne, ale na krásné Slovensko každý měsíc s manželkou

hodnocení

0x
Za mne tedy Mauricius nádherná priroda

hodnocení

0x

Podle mne je Mauricius zajímavější

mate59
hodnocení

0x

Pokud chcete vyloženě safari,tak Keňa.Na válečku je tam velký odliv moře.Mauricius má krásnou přírodu,různé výlety tam podniknete s místní cestovkou než nabízené od ck s kterou tam poletíte.

liska5
hodnocení

0x

Mne přitahuje Madeira. Nedávno v radiu řekl jeden náš herec, co rád cestuje, že je to jeho srdcovka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]