Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena potravin v Německu

Od: marenka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Jelikož se u nás zase zdražilo jídlo, začala jsem přemýšlet o nákupech potravin v Německu. Do obchodního domu v DE mám blíž než do vedlejšího města, takže cenu PHM můžu zcela pominout. Jen nevím, jestli se to vyplatí. Bloudila jsem po netu, hledala letáky s cenami potravin, ale na Aldi a jiných stránkách jsou pouze akce na oblečení a elektroniku, občas nějaké to víno... Zajímalo by mě mléko, rýže, vejce, brambory, máslo, olej, cukr, šampon, prášek na praní... prostě základ. Vyplatí se to? (jet jen tak na průzkum s kalkulačkou a sešitkem se mi nechce, proto se ptám *hi*)

Předem moc děkuji!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Mařenko, my byli párkrát v Altenbergu (z Dubí kousíček) a běžný nákup tam vyšel tak nějak nastejno. V DE vyjde hodně levněji třeba oblečení a kojenecká výživa... jinak nic moc.

A jeden postřeh: V ČR máte za 10 Kč už docela slušný jogurt, v DE za stejnou cenu hnus fialovej chemickej bleeee *zed* Prostě pakárna! Známá ale zase jezdí do DE na prací prášek, je tam prý o dost silnější (stejná značka) než v ČR...

doplněno 24.08.10 11:58:

Jóoo, ještě jsem si vzpomněla: Pantáta bydlí v DE a vždy, když tam jedeme, vezeme 20 kg hrubé mouky (nemají) a obyčejné české rohlíky za kačku pade... Takže pečivo se v DE taky nevyplatí :(

marenka*
hodnocení

Moc díky, to jsou přesně dvě věci, kterých jsem se bála. Že se mi to možná ani nevyplatí, přičemž neodolám lákadlu nových potravin, takže by byla útrata ještě horší, no a neznámé potraviny = nakoupení fujtajblů.

Dííky *pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]