Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa do objednávky na poštu

Od: blablabla odpovědí: 15 změna:
Proč když si objednávám balíček s doručením na poštu, tak tam musím psát svojí adresu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Většinou je to kvůli faktuře. Ta je pak na vaše jméno.

Ale některé eshopy to nechtějí. Stačí jim jméno, příjmení a doručovací adresa pošty nebo třeba zásilkovny.

blablabla
hodnocení

A to mi přijde něco do schránky nebo?

Faktura je buď přiložena v balíku nebo přijde do emailu.

kmet
hodnocení

1x

Ne. Stačí jméno, nápis poste restante a správně psč pošty, jinak to uložeji na hlavní. Tenhle druh zásilky se vám nijak nepřipomene, je potřeba si to hlídat sám.

To, co popisujete, není ovšem balík na poštu.

hodnocení

1x

Adresu pošta nepotřebuje, ale musíte zadat telefon, nebo možná stačí e-mailová adresa. SMSkou vám přijde vyrozumění, že na vás balík čeká na poště. Přijde taky kód pro vyzvednutí.

Pošta ji nepotřebuje, ale některé eshopy nedovolí bez adresy zákazníka vytvořit po netu objednávku.

ahoj*

Obávám se že drtivá většina nedovolí objednávku bez adresy :))

já mít eshop tak na poste restante nepošlu nic na dobírku, pouze předplacené

Ahoj: Máte pravdu, že většina eshopů tu adresu chce, ale už se mi párkrát stalo, že když jsem dal vyzvednutí na poště nebo v Zásilkovně, tak adresu nechtěli. Resp. nebyla to povinná položka objednávky. Ale platím vždy předem, tak nevím jestli by to při volbě na dobírku byli jiné.

ahoj*

No to máte vlastně pravdu, jak se přechází na ty unifikované moduly obsahující zásilkovny, PPL parcel shopy a další, tak už to někdy adresu nechce...

hodnocení

0x
Vše zde ceskaposta.cz/...
A pokud by přece vznikly nejssnosti (neměly by), volejte vaši poštu. Pokud dáte PSČ, vyhledám vám i kontakt...
Že by tazatel do 18?

Že by nepochopení otázky?

Co má pošta společného s požadavkem eshopu na adresu zákazníka? Ostatně nemusí jít o poštu. Stejné je to i při doručování na zásilkovnu.

Nepochopení... ne; pošta má taky svoje podmínky pro jednotlivé druhy zásilek.. A pokud jí dorazí taková, bez informací o adresátovi...no, nevím...komu dá informaci o dodání na poštu...

"Adresáta informujeme o možnostech vyzvednutí prostřednictvím SMS nebo e-mailem již v den podání nebo v okamžiku uložení balíku na poště."

Adresa není třeba. Email a telefon požaduje každý prodejce na netu, takže ho přepravci předá. Už jsem vyzvedával na poště balík, kde bylo jen mé jméno a adresa pošty.

ahoj*

Noneku, a znáš poste restante? To snad funguje stopadesát let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]