Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy bude zřízena datová schránka

Od: esmeralda odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
chci se zeptat, kdy bude OSVČ zřízena datová schránka. Zatím poštou nic nepřišlo. Bude doručeno obyčejně nebo doporučeně? Jiným způsobem než přes datovou schránku není tedy daňové přiznání možné již podat? Ani přehledy sociální, zdravotní? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

4x
Pokud máš bankovní identitu,můžeš si ji vytvořit ihned...

etana*
hodnocení

3x

Prej do března.

hodnocení

2x

V pátek a dnes(16.1.) mi přišly doporučené dopisy "do vlastních rukou - výhradně jen adresáta" - se žlutým pruhem. Jednalo se o SVJ.

id
hodnocení

2x
Dnes mi dorazila žlutá obálka do vlastních rukou i s heslem. Do 14 dní po převzetí začne fungovat bez ohledu na to, zda si jí zprovozníte přihlášením nebo jí budete ignorovat.

hodnocení

1x

Do března a doporučeně.

hodnocení

0x

Daňové přiznání je možné podat také osobně na FÚ, poslat poštou nebo přes portál Mojedane.
Přehledy je možné podat osobně, poštou nebo po přihlášení elektronicky.

jirib
Pokuď je datovka,tak osobně nebo poštou leda tak za pokutu...
Když je datovka,tak už jedině elektronicky nebo přes daňového poradce.
esmeralda
hodnocení

Ano, již jsem se dočetla jinde, před zpřístupněním datové schránky (je možné se do ní přihlásit do 15 dnů od doručení přihlašovacích údajů) je možné ještě zaslat daňové přiznání i poštou, osobně), po její aktivaci již jen přes ni.
ahoj*

Takže hurá, jdeš tisknout lejstra:)) ať to stihneš

A já bláhový myslel, že to chceš podat elektronicky, na 4 kliknutí. Ne, ona chce tisknout oblizovat obálku platit poštovný a s tím někde chodit, A dávat práci úřednicím, aby to z papíru opisovaly zase do počítače.

jirib
No ony to ty úřednice asi přepisují nebo kontrolují,když je to podáno i elektronicky...
Stalo se mi u pozemkové daně,když mi paní volala,že číslo pozemku neexistuje(já vyplňoval dle nájemní smlouvy z května)...
K 31.12.změnili nějaké pozemkové úpravy a s tím i velikost pronajatého pozemku i s číslem...
Tedy volám na Státní pozemkový úřad a ptám se paní,co to znamená...paní mi v klidu řekla,ať tam napíšu nové číslo pozemku a staré metry uvedené v nájemní smlouvě.Návrh nové smlouvy prý dorazí v únoru...poštou...

ahoj*
hodnocení

0x

To je problém dojít si na poštu s občankou zřídit na czech point? Než dojdeš domů, tak ji máš zařízenou. To jsi mohl udělat už od roku 2009.

stejně si většina z vás bude muset dojít na poštu pro tu obálku při automatickém zřízení (vyjma těch co sedí doma na zadnici tak jim to možná pošták přinese?)

joje
Jo je to problém :) když pošta má jen do 6
Narozdíl od vás pracuji a nesedím na zadku pac a pusu talpo

Ani na tu poštu už není nutné chodit. Datová schránka se dá zřídit z domova pomocí bankovní identity. Do fyzické pak příjdou přihlašovací údaje do podnikatelské. Potíže se založením může mít jen chorobný kverulant nebo totální digitální analfabet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]