Zdravím, při všech třech zmíněných praktikách se doporučuje je provádět pravidelně aby bylo dosahnuto potřebného vysledku jako například vnitřní klid. Zajímá mě jestli dosáhnu stejného nebo podobného výsledku když budu každý den provádět jinou techniku. Osobně mám vyzkoušený na pravidelné bázi pouze autogenní trénink a výsledek byl už po týdnu fantastický ale pak se mi to dost zprotivilo poslouchat nahrávky se skoro stejným obsahem. Aktuálně bych to chtěl střídat abych předešel tomu znechucení. Jde mě o to že je pro mě mnohem snazší dodržet když je to pokaždé alespoň trochu odlišnější. Nakonec nezbývá nic jiného než to vyzkoušet alespoň na 2 týdny a sám uvidím, každopádně jestli někdo má zkušenosti v tomhle směru tak budu rád za názor
Kdysi jsem se o to zajímal, nemam však osobni zkusenost. Evidentně to máte předepsané psychologem, takže rozhodně je to důležité konzultovat s ním. Jde o potravu pro podvědomí, proto terapie musí být cílená aktuálním potížím aby měla co možná nejlepší výsledky. Totiž kdyby jste to dělal z vlastní iniciativy pro zábavu, rozhodně by jste se na nic neptal a směle experimentoval. Jinak autogen nemusí být s hudbou, po jisté době se dostanete do požadovaných pocitů a stavu snadno i bez toho.
Začala bych otázkou Proč chci vnitřní mír? Ta může probudit touhu po cíli a lásku, to usnadní dosahování cíle. Zpomalit myšlenky. S rychlými těkavými myšlenkami se špatně pracuje, jsou rušivé. V tom pomáhají i jogicke cviky, díky změně prokrvení mozku. Používám cvik Jóga mudra. Určitou psychickou relaxaci, užívání si klidu (i při pohybu), je dobré udržovat celý den. Nepoužívat negativní a bolestivé myšlenky. K tomu slouží sebepoznání. Rozumět myšlenkám, které způsobují bolest, odstraňovat strach. Žít v přítomnosti a nenechat si svůj vnitřní svět zašpinit odpadky z vnějšího světa, a netvořit vlastní negace. Vzorně si uvnitř uklízet, kontrolovat a pečovat o klid. Dívat se do co největší hloubky svého srdce. To umí načítat informace z informačního pole. Po některém cviku z jógy při odpočinku vzniká zvláštní pocit silného klidu. Takový klid lze pomocí vzpomínek víc vnášet do běžného života. Za hezkou relaxaci považuji radost ze života probuzenou pomocí krásy. U mne by se při povinném cvičení probouzel odpor, musí to jít od srdce. Kromě vnitřního klidu mne bavilo učit se věcem rozumět a vysílat lásku k lidem. Jsou to krásné energie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.