Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deficit vitamínu D

Od: pavel60 odpovědí: 6 změna:
Zdravím, můžu se vás prosím zeptat, kdo máte nízkou hladinu vitaminu D, jestli jste měli tyto příznaky?
Bolest kloubů a svalová slabost
Nechutenství a spíše depresivní stavy
Silnější únava
Padání vlasů
Občasná nevolnost
Díky za reakce a vaše případné doplňující informace.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Proč se ptáte zrovna na D vitamín? Tohle může znamenat nedostatek více minerálů, hlavně hořčíku, železa, zinku a B komplexu...

hodnocení

0x

Deficit vit. D se projeví hlavně v imunitě a na kostech. Mám ho dlouhodobě a vámi popsané potíže mám k dalším diagnozám. Nyní D vit, poctivě denně beru a potíže mám stejné. Takže to s Déčkem nesouvisí. Ale brát ho asi není na škodu.

hodnocení

0x

Zmíněné příznaky ovlivňují i jiné faktory a nejde to skálopevně říct, že je to Dčkem.

U mě laboratorní vyšetření a předepsán Vigantol, protože to, co se prodává jako volně prodejné Dčko, tak toho je tam naprosté minimum.

Je teda fakt, že se poslední dobou cítím skvěle, ale opět se nedá říct, že je to jen tím Dčkem.

jirib
hodnocení

0x
S těmito problémy asi jen odběr krve(moči,stolice) a podrobnější rozbor...
Razantně by jste měl změnit životní styl.
Pohyb,hlavně tekutiny,žádný alkohol a kvalitní různorodá strava...

hodnocení

0x
Tyhle dotazy se mi líbí. Člověk hned ví, co mu chybí i bez vyšetření. Pak se cpe vápníkem, hořčíkem, mlékem a je mu hůř a hůř :)

ahoj*
hodnocení

0x

Tyhle dotazy bez uvedeni veku, anamnezy jsou jak z Marsu nebo z Venuse.

Ale u tazatele to je jednoduzsi, bud mu je 60 nebo je rocnik 60, takze mu je 63.

Popisovane muze byt prakticky cokoliv, od 50 let jiste chodi na preventivni prohlidky. Tipuji na pocatecni priznaky celkoveho selhavani organismu, spatna zivotosprava. Nemate (latentni) cukrovku?

ps: vitamin D lze zmerit z krve

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]