Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
je možné mít u jednoho zaměstnavatele hlavní pracovní poměr a zároveň dohodu o provedení práce? Jsou tedy i dvě výplatnice nebo je vše uvedeno na jedné?
A proč by to nešlo? Akorát tím nesmíte šidit stát. Musí to být dvě smlouvy na dvě různé činnosti nepřekrývající se.
To právě bude dělat můj potencionální nový zaměstnavatel. Poslal mi mailem návrh smlouvy a dohodu o provedení práce. Z toho jsem tedy pochopil, že je to "ojeb" také na stát.
Tak v případě, že ještě nejste ani žádným zaměstnance m, tak to vnímám spíš jako ojeb na vas.
ALE TO SI MUSITE ZVAZIT SAM. Jako jeste neznalemu zamestnanci jen pripomenu:
Berte na vedomi, ze socialni pojisteni je skoro 31,3% a zdravotni 13,5% (z penez, ktere vydelate) a pak je tu dan z prijmu 15%, tak si to sectete.
Pokud zamestnavatel usetri to prvni tak vy budete mit hovno duchod a pokud dan z prijmu tak nedosahnete na pujcku atp.
A pokud sidite zdravotni pojisteni tak kvalita pece casem pujde do haje.
Je to ojeb i pro vás. Z DPP možná nebudete platit soc. a zdrav.pojištění, udržíte-li příjmy z dohody do limitu, ale pro účely zdanění se budou příjmy vždy sčítat. Pro účely důchodového zabezpečení, nemocenské atd. na tom budete bit. Stejně tak, budete-li chtít třeba hypotéku, banka vám uzná jen ten HPP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.