Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skelná vata - očista plic

Od: tudi odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

pracoval jsem se skelnou vatou, měl jsem respirátor FFP3, občas jsem se nadechl i bez něj, poradíte mi jak si nejlépe očistit (detoxikovat) plíce? děkuji všem za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nikdy jsem na práci s vatou nepoužíval respirátor a jsem OK . NEŘEŠTE takovou kravinu-je milion další škodlivých věcí , které neřešíte!

JInak nejhorší je pak smrt z vyděšenosti kam asi spějete!

Nesouhlasím , při práci se skelnou vatou a nebo eternitem , je rozhodně potřebné mít ochranné prostředky , ve formě masky a rukavic , nejlépe i brýlí . Zdraví je jen jedno , když dělám v dílně a používám na barvu stříkací pistol ,také mám masku .
Mario

Souhlasit můžete a nemusíte jsou sice předepsány OOP ale ...kdo je připodělaný bere si atom bordel i když se třeba jen dívá na osinek! A jestli v díně máte či ne OOP je jen na Vás, mne to nezajímá jen jsoem psal svou zkušenost a co si o tom myslím tím spíše že jde jen a pouze o nározovou práci kdy už nikdy tazatel s tím pracovat nebude !

Je pořád milion pět dalších mnohdy i horších věcí než se párkrát nedechnout čistého vzduch bez repirátoru byť i při práci s v vatou. A jen tak mimo dnes se snad 90% používá jen MINERÁLNÍ vata a nikovil skelná, tedy pokud se nelikviduje někde při rekonstrukci

Tady píšou, že minerální vata se dělí na skelnou a kamennou. Takže skelná minerální vata? Nejsem stavař, jen čtu.

cs.wikipedia.org/...

@gumidek Však sklo je minerál, nebo co ti není jasné?

@ernie... čtu @diesel

A jen tak mimo dnes se snad 90% používá jen MINERÁLNÍ vata a nikovil skelná, tedy pokud se nelikviduje někde při rekonstrukci

Ovšem skelná vata je minerální.

Asi takhle někteří výrobci dodnes používají výraz sklená vata, ale je to spíše vzhledově i na omak skoro jako obvazová vata. Skelná vata která byla opravdu skelná-tak byli i střípky skla , trny , skleněná vlákna skla-tak .tato se dnes už mimo speciální aplikace nepoužívá -naposledy jsem ji viděl v učení před víc jak 40 roky.

Jinak to co jsi dal v odkazu z Wiki -ten snímek z mikroskopu-tak vypadala ta sklená vata na pohled bez lupy či mikroskopu

Aha, díky za vysvětlení. Takže dnes figuruje jen vžitý název.;)

hodnocení

5x
S menšími částmi si plíce poradí , ale radím Vám , abyste to sledoval a při potížích šel ihned k lékaři .
Zde je podobný případ
ulekare.cz/...

hodnocení

2x

S tym si telo musi poradit same, ked sa to tam raz dostalo, ziadny zazracny sposob, ako to dostat von nie je. Pri tazkostiach navstivte lekara.

hodnocení

0x

Sklo bude krví "rozpuštěno".

hodnocení

0x

Nič sa nebojte,aj ja som robil so sklennou vatou,kde bolo aj podrvené sklo a bez respirátora a žijem po tom viac ako 20 rokov.

asd1
hodnocení

0x

Fakt se skelnou? Dnes se používá jen vyjímečně, většina vaty neni sklo ale kamenná.. Sklo potkáš možná na starých rozvodech topení ještě osádrovaných..

Nejlíp asi rozchlastat a nepropadat panice že umřeš. Umřeš, ne na sklo ale na tu paniku *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]