Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý rok jsem si založil živnost, s tím že jsem věděl že nic vykonávat nebudu do konce roku. Zajímala by mě jedna věc, musí OSVČ vždy podávat daňové přiznání, i když měl nulový příjem z SVČ? Říkal jsem si jestli tam není třeba nějaký limit kdy se to řeší jinak - např. čestným prohlášeným že jsem nevykonával SVČ apod. Díky za odpověď.
od povinnosti podávat daňové přiznání jsou osvobozeny ty OSVČ, které byly po celý rok 2021 přihlášeny k paušální dani. Druhou výjimkou jsou OSVČ, jejichž příjmy ze samostatně výdělečné činnosti za rok 2021 nepřesáhly 6 000 Kč Velký průvodce pr/...
Sice jste si založili živnostenský list, ale neměli jste za celé zdaňovací období ze svého "vedlejšáku"žádný příjem ani výdaj? Pak jen nezapomeňte, že i nula je číslo, a tak ačkoli vám nevzniká povinnost podat daňové přiznání, je potřeba o nulovém výdělku informovat stejné úřady jako při založení živnosti.Zatímco na finanční úřad stačí podat čestné prohlášení o tom, že daňové přiznání nepodáváte a z jakého důvodu (žádné příjmy ani výdaje), na ČSSZ a zdravotní pojišťovnu musíte podat nulový přehled (tzn. přehled o příjmech a výdajích, který jste povinni podat každý rok nejpozději 30 dní po podání daňového přiznání, respektive v případě elektronického podání lze ještě o měsíc později).I o nulových příjmech dejte vědět úřadům I o nulových příj/...
@david099 poslala bych datovou schránkou Informační shrnut/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.