Nejste přihlášen/a.
trestný čin je odcizení platební karty nebo krádež za více než 10tis - toto vám nikdo nebude řešit... je to jen slovo proti slovu, buďte rád, že máte něco funkčního a vůbec něco přišlo
Aha, takže když koupím na inzerát zánovního harleye a on mi místo něj přijde plně funkční omlácený pionýr, mám být rád, že vůbec něco přišlo? Vždyť motorka jako motorka.
No jo , ale pionýr není motorka jako trabant není auto!
Nyní Vážně Jmlc to asi myslel tak, že tazateli může být rád , že došel funkčí mobil byť starší a levnější. místo aby přišel zabalený rozflákaný a mobil nebo kus cihly!)
Kolegové (v tomto případě @diesel snad nebude nic namítat proti tomu oslovení ) - myslím to vážně. Nemůžete od bazarového nákupu očekávat, že někdo bude dodržovat slíbené. Hárleje ani jinou "motorku" nebudete kupovat přes poštu. Jakákoliv hodnotnější věc zakoupená s odesláním bez osobního vyzvednutí s nějakou jistotou se kupuje pouze u osvědčených velkých řetězců typu CZC,ALZA,MALL,LIDL,... prostě tam, kde chybu řeší bez problémů.
Pokud někdo kupuje nejnovější mobil samsung na inzerát s vidinou úspory peněz, vystavuje se rizikům:
- nemá žádnou záruku na zboží
- nepřijde mu správné zboží
- nepřijde mu nic
- přijde o své úspory na účtu, protože naletí a předá prodejci data ke své kartě či účtu..
Na bazoších kupuji relativně často - nákupy řeším osobním převzetím. Pokud to je nutné přes celou republiku poslat poštou, pak kupuji jen levné věci - riziko do 500,-Kč je pro mne v pořádku. Platbu předem pouze a jedině na svém bankovnictví po obdržení čísla účtu prodejce a za podmínky zjištění jeho adresy a telefonu.
Nik to riesit nebude a priestupok to nie je. Podvod by to bol, ak by vam noc neprislo alebo uplne rozmlateny nefungujuci telefon inzerovany ako novy. Zasielkovna je len sposob dorucenia, tej je jedno, ci vam prislo kilo cukru alebo telefon.
Odstupit do 14 dni mozete v eshope, nie pri kupe medzi sukromnymi osobami. Vlozte sem presne ten inzerat a foto doruceneho mobilu, nech overime, v com je rozdiel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.