Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s matkou

Od: anonym5 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, něříkal bych tomu úplně stížnost, ale mám problém s matkou, že mi zakazuje mobil a počítač po 20:30, i přesto že mi bude za 3 měsíce 18. Nepříjde mi to úplně v pořádku, ale možná je to tím že zpadám do této generace která si nedokáže život bez elektroniky představit. Důvodem tohoto bylo, že jsem zaspal 2 dny během 14 dnů a jeden z toho byl pouze tři hodiny. Co se týče známek bych řekl že jsem průměrný žák (dvojky,trojky) a absenci mám velkou protože jsem byl 2 týdny nemocný a trpěl angínou. Když jsem se ptal spolužákům tak jim to přišlo přes čáru. Navíc když jsem zaspal, tak to bylo zrovna po prázdninách takže jsem měl přehozený spánkový režim, ale to mě neomlouvá. Proto by jsem se vás chtěl zeptat na váš názor. Předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Řekl bych,že matka má problémy s tebou... Jestli čumíš do noci a pak ještě zaspíš, je trest jež odmítáš přijmout zcela vpořádku.

hodnocení

9x

Prostě vydrž 3 měsíce, to ti bude 18-náct a klidně můžeš jít do svého a dělat si co chceš.

asd1
hodnocení

6x

Dospělej nejsi, mamka tě nejspíš živí.. Takže je šéf a rozhoduje. Pokud čumíš do mobilu dlouho do noci a pak zaspíš tak je zákaz po 20:30 na místě. Přes čáru to neni ani náhodou.

Za tři měsíce budeš dospělej, pak se můžeš odstěhovat do svýho a mobilovat jak se ti bude chtít.

hodnocení

6x

Matka má povinnost studenta živit, šatit a všestranně se starat a né prudit, s čím a do kolika si má téměř dospělý potomek hrát. Kór když zaspí jen 2x za dva týdny a trojky považuje za průměr *smich2*

Vydrž, Prťka, vydrž! Čtvrtrok uteče jak voda a zletilec může snadno vyměnit studium za práci a ubytovnu, kde se problémové matky nevyskytují.

hodnocení

3x

"Proto by jsem se vás chtěl zeptat na váš názor"

Tak můj názor je, že máte do průměrného žáka docela daleko. Neškodilo by si místo čučení do mobilu opakovat češtinu. Trest je zcela na místě.

liska5

A to zpadá do kategorie 18!

Takže anonyme5:... chtěl bych se zeptat, když spadám do kategorie...

hodnocení

3x

Ten mobil ma moznost nastavit niekolko budikov, potom sa neda zaspat do skoly. No a na mieste vasej matky nastavim wifi, aby bola vypnuta vecer a cez noc. Poskytovat wifi vam nie je povinna, bez ohladu na vek. Jej wifi, jej pravidla.

hodnocení

2x

Dobrý den. Berte to jako výchovný element a vzpomeňte si na to, až budete mít své vlastní děti. Každý si o tom může myslet co chce, ale Vy mámu respektujte, dokud nejste schopen se sám o sebe postarat sám, dokud nejste schopen se sám živit, bydlíte u ní atd...Věřte, že toto není žádný problém, problémy teprve přijdou..

tj
hodnocení

2x
Není to přes čáru, je to normální. Dokud budete u rodičů bydlet a oni vás budou živit (jídlo, ošacení, energie) musíte se řídit tím, co řeknou. Vždycky budete její malý syn, je jedno kolik vám bude let. :)
.
Kamarád ze školy měl v tomhle zcela volno. Stal se závislým na WoWku a školu ani nedodělal. Jako skoro dospělý člověk byste měl mít sám stanovené svoje limity, pokud je nemáte, je v pořádku, že vám je stanovuje rodič, dokud bydlíte pod jeho střechou. Teď to vnímáte jako nevýhodu, ale vězte, že v budoucnu budete vděčný. Že máte dvojky a trojky vděčíte možná právě onomu omezování. Kdyby nebylo, sáhněte si do svědomí, hrál byste jak dlouho byste chtěl? :)
.
PS:
Do 15 let jsme měli s bráchou povoleno hrát každý jen 2 hodiny denně. :) Od 15 až dokud jsme nevyletěli z hnízda 2 hodiny na PC stále trvaly, ale mobil byl povolen neomezeně s tím, že se nesměla přinést ze školy horší známka jak 3. Pokud se přinesla horší známka, byl na vše zákaz a celý víkend se muselo učit. Rodiče si fakt udělali čas, abychom se doučili, co nám nešlo a vyzkoušeli nás...
doplněno 11.01.23 22:15: Jo a zodpovědný člověk se nikdy nespoléhá jen na jeden budík.
.
Lvl.1 = alespoň 2 budíky na mobilu
Lvl.2 = mít dva přístroje na buzení
Tzn. že mám normálně budík na mobilu a druhý budík mám fyzicky vedle postele. Šance, že by selhaly dva různé přístroje je téměř nulová.
.
Výsledek: nikdy v životě jsem nezaspal a nepřišel pozdě do školy, do práce, na schůzku... A právě se mi už stalo, že mi prostě přes noc umřel mobil, ne na baterku, prostě úplně přestal fungovat. Druhý budík mě zachránil.

ltz
hodnocení

1x
Tím, že ti zakazuje mobil po 20:30, ti neublizuje ani tě nemuči. I když ti to tak nepřijde, myslí na tvé dobro. To si uvědomís až v pozdějším věku a budeš na to i rád vzpomínat.

hodnocení

0x

Matka ví co dělá. Ber si příklad z Martina Roty. Chodi spát v 9, vstával v pět a od pěti do osmi hrál Ultimu online. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]