Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhození z práce a podpora

Od: refami odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, rád bych slyšel váš názor na tuto situaci, která se stala v mé práci. Tuto sobotu měl jít kolega pomocí na druhou směnu, na které jsem byl taktéž skrz dovolené, ale nepřišel vůbec do práce a ani se neomluvil a nedal o sobě vědět. V pondělí jsem v práci nebyl, abych si odpočinul a v úterý jsem nastoupil zpět na směnu. Dozvěděl jsem se, že kolega došel do práce opilý a doslova hrál, že je blázen. Nakonec podepsal výpověď dohodou i přes varování vedoucího. Dnes ráno mu asi na úřadu práce řekli, že nemá právo na podporu a že za něj nebudou platit ani zdravotní. To, že někdo nemá nárok na podporu je jasné, ale přijde mi blbost, aby za vás neplatil ÚP zdravotní. Neustále chtěl, aby mu vedoucí napsal výpověď skrze příliš velké množství zaměstnanců, nepochodil, jelikož tady máme těžký podstav a navíc všude inzeráty, že hledáme na HPP. Nakonec usoudil, že by se teda chtěl vrátit, ale vedoucí už jej nevzal, protože udělal nejen sobě, ale i ostatním ostudu. Tak mě zajímá váš názor, když kolega zde došel z úřadu práce.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nic take ako vypoved dohodou zakon nepozna. Na vypoved su zakonne dane dovody, bud na strane firmy alebo pracovnika. Dalsi sposob skoncenia je "dohoda o rozviazani pracovneho pomeru". Narok na podporu je, ak ma ten kolega odrobene cca 2 roky a platil odvody.

Občan, který v posledních dvou letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání získal alespoň 12 měsíců důchodového pojištění – tj. byl zaměstnán nebo osobou samostatně výdělečně činnou po dobu alespoň jednoho roku.

Normalne by dostal 66%, kedze to slo dohodou, tak :

Pokud vaše poslední zaměstnání skončí na základě dohody se zaměstnavatelem nebo zaměstnání opustíte sami, dosahuje výše podpory po celou dobu pouze 45 % průměrného měsíčního výdělku nebo vyměřovacího základu.

Ak ma ale skoncenie pre alkohol, tak nula nic :

Uchazeč, se kterým byl v době posledních 6 měsíců před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání skončen pracovní poměr z důvodu porušení povinnosti zvlášť hrubým způsobem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]