Ahoj, mám osmiletého syna, je to velký nervák. Dneska přišel ze školy a se starším se trošku pohádali kvůli hře, syn ležel na zádech na sedačce a začal se bouchat do hlavy o takovou tu opěrku viz foto, není to úplně tvrdé, ale o dost tvrdší jak polštář. Než jsem stihla dobehnout z kuchyně, omlatil tam tu hlavu zezadu tak 10×. No trpí i na migrény a hlava ho dnes trochu pobolivala. Já mám strach, jestli si tím bouchanim nemohl udělat nějaký otřes mozku nebo krvácení v horším případě. Co myslíte? Jeho povahu a problém řešíme, teď mi jde jen o to bouchani a případně co se muže stat
Dobrý den, toto (matrace/opěrka) by nemělo způsobit krvácení do mozku - je to tuhé, ale není to tvrdé (jako zeď nebo podlaha). Hlídejte kluka, ale ani otřes mozku to snad nebude (to by asi zvracel). No, a kdyby byl problém, tak na pohotovost nebo volat "rychlou". Zdravím!
Kromě naprosto psychicky zhroucených pacientů si dává každý takový "nervák" sakra pozor, aby si neublížil a to se týká i dětí. Takže žádné obavy, krvácení do mozku z bouchání o polštář, byť ne péřový opravdu nehrozí.
Není pravda, lidé v těchle amocích si skutečně ublížit můžou, nespoléhal bych na to.
etana*
pletiplot, to tvrdíte na základě čeho?
Nicméně, ať si matka dělá s děckem co chce, když se ptá na poradně, stejně si to nakonec bude muset rozhodnout sama. Ovšem já trvám na tom, že toto není nebezpečný scénář.
Nepřipadám si zhrouceně. Přesto jsem si dokázal ublížit. V rámci upouštění páry jsem si zlomil ruku o vypolstrované dveře. Takže ani na měkký nábytek se nedá spolehnout.
Kdyby mu něco vážného bylo, už by se to jistě projevilo. Měl by migrénu, zvracel by, vertigo, poruchy rovnováhy. Může mít max. lehký otřes mozku. Zmalovala bych jim prdele oběma. Místo debilních her naordinovala sport.
Otřes mozku možná, ale pokud nezvrací, tak to není vážné. S krvácením do mozku by vypadal mnohem, mnohem hůř, po jednom dni by už dávno mluvil z cesty, ztrácel vědomí atd, to byste určitě poznala.
Nebylo by lépe řešit chovaní než následky chování?Dříve by dostal na zadní část těla,ale raději doporučuji dnes běžný přístup k mládeži...psycholog-na 100% diagnóza-spousta návštěv-neustálé povídání a rozebírání o tom co cítí-následná antidepresiva (dle doporučení lékaře)-min. do 30 let monitoring-naděje na invalidní důchod popř. důvod do budoucna výmluva proč se něco v životě nedaří.
Záchvaty vzteku u dětí, ale i nesoustředěnost, souvisí mimo jiné s velkým množstvím cukru ve stravě. Mozku přemíra cukru v krvi škodí. To je první, co můžete ovlivnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.