Dobrý den, chci se zeptat. Pár dní mě trápí vrchní část břicha. Převážně večer začnu cítit takové pnutí a tlak právě v horní části břicha uprostřed a přijdu si nafouklá. Když se nadechuju, tak cítím takové "těžké" břicho. Nevíte, co s tím? U doktora jsem byla, ale zatím mám jen něco na žaludek. Nevím, jestli to je ale přímo tím. Myslíte, že by to mohlo být špatným dýcháním?
Žaludek, buďte trpělivá, nic nejde z hodiny na hodinu. A věřte doktorům, ne samodiagnotice a internetu. Neštudovali jak diví šest let pro nic za nic.
rusalka2
Ano, jenže to není čistě jen na straně žaludku, ale po celé horní oblasti. Dalo by se říci, že vpravo je to trochu horší. A mám návaly horka, bez teploty.
Indikace: Žaludek je svou hlavní částí nalevo, ovšem zasahuje až pod játro, a pokud s ním něco je, můžou se bolesti nebo tlaky ozývat kdekoli na horní polovině břicha (nad pupkem), nikoli jen v těžišti žaludku.
Diagnoza: Hlavně somatická bolest je difuzní, tj. špatně ohraničitelná a může se projevovat projekcí do různých částí těla.
Snad Vám řekli, že se máte vyhýbat nadýmavým potravinám - luštěniny, kapusta, někoho nadýmá i mléko. Omezte těžká tučná jídla i sladkosti. Dobrý je na nadýmání odvar z kořene petržele.
Zkuste si vrazit prsty pod žebra nad žaludkem z obou stran a držte a držte, až ucítíte uvolnění. Je dobré si na té hraně pod žebry vyhmátnout to nejbolestivější místo, tam nejvíc působit.
Nejste celý den vsedě nějak skrčená, chodíte dost? A žlučník máte v pořádku?
liska5
Návaly horka?... Nejste v přechodu?
rusalka2
Snažím se nejíst smažená a tučná jídla, sladkosti, mléko apod. Do toho beru Omeprazol. Je pravda, že v poslední době jsem moc nechodila ze zdravotních důvodů. Jen se chci zeptat, jestli je možné, aby mne břicho bolelo občas i ráno, když hned vstanu. Vždyť jsem přes noc nic nejedla. žlučník dle ultrazvuku je v pohodě. Nevím ale, jestli se to dá zjistit jen skrze to. Návaly nemám z přechodu, je mi 23.
liska5
Přes noc jste nejedla, ale včerejší jídlo putuje střevem a tvoří se plyny. Břicho může bolet kdykoliv, kór když to úpěnlivě sledujete. Psychika je mocná. Píšete, že zdravotních dúvodů jsem neměla pohyb. To pak tělu, páteři neprospívá. Měla jste tedy stres a asi jste brala i nějaké léky, což by mohl být důsledek.. Choďte, cvičte, více pijte. Kupte si Mg s B6 / brát s jídlem/. A na gynekologii Vás neposlali?
rusalka2
Gynekologicky jsem v pořádku. Nyní mě to obtěžuje při nádechu, stěží se mi dýchá, jako kdybych měla v břiše kameny. Myslíte, že to může být stres?
liska5
Možná, že potřebuje uvolnit páteř nebo žebra. Když jsou stažené stresem až bloknuté, člověk má pocit, jako když má něco zaseknuté do zad a nejde mu pořádně nadechnourt. Pak se objednat na rehabilitaci, když ostatní lékaři na nic nepřišli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.