Dobrý den, mám pozitivní ohlas na tuto poradnu, a proto se obrátím na vás i s touto otázkou: Potřebuji poradit, jak dostat k doktorovi psychicky nemocného člověka; pravděpodobně má rozdvojenou osobnost. Nechodí k lékaři, kouří dvě krabičky denně a k tomu si výbývá vztek na ostatních, poslední dobou přestává jíst a odmítá poslouchat jakoukoli radu, týkající se jeho zdraví. Opravdu je nutné čekat, až to s ním švihne? Pravděpodobně má za sebou kriminální minulost (docela dobrý podnět ke schizofrenií). Začal se napravovat, nicméně potom to vzdal, nejspíš kvůli tlaku okolí. Děkuji.
pokud začne blbnout a nastane vhodná situace / křik agrese atd/ okamžitě volat záchranku...a samozřejmě policii...musí tam být více svědků protože tito lidé jsou herci...přijede sanitka a hlídka on vše popře a bude si hrát na beránka...zažil jsem "odchyt" schizofrenika, nejdříve hrál že se nic neděje pak vyběhl na parkoviště tam vyšplhal na kapotu auta...naštěstí spadl a sanitka měla důvod k jeho odvozu do nemocnice...tam byl na pozorování několik týdnů a diagnoza se potvrdila...nejtěžší je tyto lidi dosta na vyšetření proto je nutné využít podobné životní situace než se něco stane...
hortenzie
Děkuji, toto je pro mě velice užitečné. O praktickém lékaři nemůže být řeč, odmítá jakoukoli přítomnost lékařů či policistů. Nejhorší na tom je, že chodí a maže lidem hlavy a někteří hlupáci mu bohužel věří, takže člověk potom neví, která bije. Ještě horší je však to, že (téměř) nikoho z mého okolí tato situace vůbec nezajímá. Jednu chvíli mám dokonce pocit, že mě hlídá či pronásleduje, to mi také nepřijde úplně normální. Na vyšetření a ve věznici byl tento člověk několikrát, ovšem bezvýsledně (14 let nazpět), a od té doby se situace jen zhoršuje.
Dobrý den, nikam ho bez jeho vůle nedostanete Ani nemůžete, pokud je svéprávný a nedělá přestupky, za které by byl třeba zatčen. Je pouze na něm, zda by se chtěl léčit.
Úplatkem. Prostě mu slíbíš, že něco dostane, když dojde tam a tam
protože zadarmo ani kuře nehrabe B, a ani hlupák nechodí tam kam nechce.
A že někdo kouří dvě krabičky denně to asi není nic nějak moc.
hortenzie
Tento člověk se hluboce nenávidí. Bohužel, nejspíš s tím nejde nic udělat, takže musíme tu nenávist snášet také. Úplatkem to nejde, jelikož, když mu nabídnu úplatek, který dostane předem, jelikož si ho vyžádá, tak potom nic neudělá a ještě musím poslouchat, že stejně na to nemám.
ahoj*
Uplatek predem podruhe dava jen v*l a slaboch (pokud jde o decko)
Říká se, že když se sám nechce léčit, že je marné nějaké doporučování. Jak je ten člověk starý, jestli už demence? Cigarety to jen zhorší, myslím prokrvení mozku. Ví vůbec, kdo je jeho praktický lékař? Snad jen s ním by se mohlo vymyslet nějaké předvolání, aby se pacient potom někam odeslal k odbornému vyšetření. Nerozumím, že by kriminální minulost vedla ke schizofrenii. naopak by to nějaký smysl možná dávalo.
hortenzie
Ano, bohužel křik už nastal několikrát. Pravděpodobně má napsanou medikaci (14 let nazpět)? a od té doby si ani léků nezobnul. Snaží se chodit do práce, ale vzhledem k tomu, že sdílíme společnou domácnost, tak slyším neustále schizofrenní výlevy o vraždách a sebevraždách, není to nic příjemného. Momentálně nedisponuje ani doklady, takže já vážně už nevím, čeho je toto součástí ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.