Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz. Můj bratr pracuje v nejmenovanném elektru. Před nějakou dobou byl u kasy a špatně spočítal hotovost za výrobek, který mu platila paní hotově. Na konci dne v kase chybělo 15 tisíc. Podle kamer se ukázalo, že mu ta paní dala o 15 tisíc méně než měla (taky jsem se ho ptal, jak člověk přehlédne 15 tisíc, ale budiž ...). No na kamerách to jde jasně vidět, že mu dala o 15 tisíc méně. Paní se podařilo dohledat a obchod to s ní začal řešit. Paní první zatkoukala, že si je jistá že platila dobře (i když pořádně zatím ani nevěděla o co se jedná). Poté prý přišla do prodejny, kde jí ukázali kamerový záznam, jenže ona tvrdila, že to tam prostě není jasně vidět ( i když je) a že to prostě nezaplatí, že se jí snaží okrást. Předevčírem bratr říkal, že byl za ním vedoucí, že ta ženská to teda nezaplatí a tím pádem to musí zaplatit bratr, tzn. dostane na výplatu o 15 tisíc méně. Jelikož mu je všechno jedno a já tomu moc nerozumím, chci se zeptat tady. Z tohohle příběhu, dá se s tím něco dělat, musí opravdu platit 15 tisíc, nechtějí ho v tom obchodě jenom přechytračit, i když to jde na kamerách jasně vidět a i když to ona nechce zaplatit?
Zkrátka se chci zeptat, je tedy správné, že bratr platí těch 15 tisíc, nebo ne? Chápu, že je to jeho vina, že to přehlédl, ale i s těmi všemi okolnostmi okolo, nebo není to nějak pojištěno proti podobným událostem? Předem díky za vaše odpovědi
Nechápu jak to mohou přišít na základě kamerového záznamu pokladnímu a současně se spokojit s tvrzením, že na kamerovém záznamu není jasně vidět. Tak já nechápu proč mají nad pokladnami kamerové záznamy, když to není jasně vidět?
Být pokladním, tak podám (po výzvě k placní) žalobu na vydání bezdůvodného obohacení na toho zákazníka, když se ho již podařilo dohledat a ztotožnit. Pokud to nechce udělat prodejce, tak bych to udělal sám a tu ženskou k soudu dotáhl. Pokud na vše co je uvedeno jsou důkazy, jako že nejdříve tvrdila, že platila správně i když vůbec nevěděla za co, je to na záznamu?
podle mě je taková průměrně vyčuraná buchta si to ještě rozmyslí a zaplatí po správně napsané předžalobní výzvě než se tahat po soudech, když uvidí, že si to pokladní nenechá líbit. ve druhé fázi bych za ní došel se skrytou kamerou a na konci oznámil úsměv vyletí ptáček. Ale až poté co by mi napovídala spoustu sprosťáren...
Zatím spoléhá na to, že prodejna to řešit nebude v rámci reputace, pokladní na to nemá aby to řešil, protože žalobu podat neumí ani výzvu k platbě a kdyby to podal přes advokáta tak zaplatí jednou tolik za právní výlohy, takže správně spoléhá na to, že se jí to vyplatí...
Ohledně hmotné zodpovědnosti viz:
Pokud jsou skutečně k dispozici kamerové záznamy, kde je vidět, kolik zákaznice platila, je to důkaz. Protože to paní nechce uznat, muselo by se to asi řešit soudně.
Ovšem, píšete, že bratrovi je všechno jedno. Tak mu jistě bude jedno i to, když zaplatí za svou chybu 15 tisíc. Takový laxní člověk, kterému je všechno fuk, by neměl dělat s penězi. Jinak se za své chyby nedoplatí. A tu chybu udělal on. Zákaznice to uznat nechce a myslíte si snad, že to za něj bude platit podnik? To je omyl.
Jinak Vás ubezpečuji, že VAŠE CHYBA to rozhodně není. Je to chyba Vašich rodičů, že Vám pořídili takového přitroublého bráchu. Snad se radši místo skotačení měli koukat na 30 případů majora Zemana. Jaga.
Vacsina pracovnikov v obchode podpisuje dohodu o hmotnej zodpovenosti vratane schodku v pokladni. Brat preto zaplati schodok. Obchod takto skodny nebude a je na bratovi, ci to bude riesit dalej sudnou cestou. Brat spravil chybu, za ktoru sa plati. Toho by sa vedel zbavit, len ak by preukazal, ze to nebolo jeho zavinenim, co vzhladom na kamerovy zaznam je nemozne.
Má hmotnou zodpovědnost a za chyby se platí,hold bude muset těch 15 tisíc zaplatit a když né najednou tak třeba po dohodě se zaměstnavatelem ve splátkách. Nevím jak dobrá by musela být kamera že by nasnímala že paní dala údajně o 15 tisíc méně když ani vaš bratr si toho při placení nevšiml.
Z té paní by to vykopali jedině pomocí vyhraného soudu. Nechápu sice, jak může pokladní přehlédnout patnáct tisíc, to byl nákup za čtvrt milionu v hotovosti nebo co? Buď mají na paní podat trestní oznámení, které nejspíš bude odloženo nebo to chtít po pokladníkovi, jistě má podepsanou hmotku. Takže to správně vymáhají po něm, jedině, kdyby soud vyhráli, měli by mu ty peníze vrátit. Pojištění na blbost se na manko v kase nevztahuje. Mimochodem, když je to bratr, proč je v titulku "moje chyba"?
paní určitě dostala příjmový doklad nebo jiný doklad o zaplacení, takže ta je z toho venku...a kdybych já byl tou paní tak bych se možná nezdráhal i použít takové to obchodnícké klišé "peníze si přepočítejte u pokladny, na pozdější reklamace nebude brán zřetel"...
a jnak bratr má asi teda hmotnou zodpovědnost, mělo by to jít z nějakého pojištění, které předpokládám, že má...určitě mu nemohou vzít jen tak 15tis z výplaty. Na to jsou taky nějaké mechanismy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.