Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenost prace

Od: neschopney odpovědí: 2 změna:
Zdravim popisu vam moji situaci. Mam chronicke problemy se zady. Lekarka obvodni mi doporucila si jit na tyden lehnout do nemocnice na infuze a vystavila mi zadanku. V praci jsem to samozrejme predem nahlasoval. No jenze ja vubec nemam s neschopnosti zkusenosti. Kdo mi ma vystavit neschopenku? Jeste pred nastupem do nemocnice kdyz jsem se ptal u obvodni doktorky a ta mi rekla ze mi ji vystavi tady v nemocnici pri odchodu. Ted jsem se na to ptal sester a ty mi rekly, ze by mi ji mel vystavit ten kdo me sem poslal. Takze vlastne kazdej rika neco jinyho. A taky me zajima, jestli je nejaka casova podminka s tou neschopenkou. Jestli ji musim do prace dorucit neprodlene po propusteni, nebo treba do 3 dnu, tydne,… vubec nevim.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

0x

elektronickou neschopenku vystaví nemocnice, ta se nedoručuje pacientem

hodnocení

0x

pokud vás vaše lékařka nechala z práce doma, měla vám vystavit neschopenku ona a po případném přijetí do nemocnice by vedení neschopenky převzala nemocnice.

pokud vás doma z práce nenechala a vy neschopnost započnete až přijetím do nemocnice, tak vám při příjmu vystaví neschopenku nemocnice.

v obou případech pokud vaše neschopnost bude trvat i po propuštění z nemocnice, tak neschopenku zase převezme vaše lékařka.

neschopenka se vystavuje elektronicky, takže jí není třeba do práce doručovat, po vystavení bude v systému. ale samozřejmě svého nadřízeného byste o neschopnosti informovat měl, protože on se pravděpodobně do systému nedostane, je to záležitost mzdového účetnictví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]