Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U sousedů v noci pořvává dítě a už mě to vadí

Od: jaj* odpovědí: 30 změna:
Dobrý den, šlo by nějak řešit že u sousedů v noci křičí dítě, třeba od 10 večer do 3 ráno? Jsou to sousedi vedle v bytě. Jako jasně že je to děcko a nejde vypnout, ale děcko přes den je úplně potichu, paní má návštěvy nebo úplně občas jde s děckem ven, takže asi dítě spí. Ale v noci to začne. Když jsem bydlela s mladšími sourozenci tak se je mamka snažila vychovat aby byly ve dne vzhůru a v noci spali, u sousedů mi to přijde naopak, aby ve dne spali a byl čas a v noci oni spí tak ať si děcko řve. Navíc si myslím že by děcko mělo jít utišit, takže třeba bude řvát pár minut a pak zasáhnou rodiče, ale oni ne, večer dají dítě na chodbu ať si řve tam. Než se oni nastěhovali tak byl už od 8 noční klid, v tu dobu se nepralo a nemlátilo dveřmi, tohle už je pryč. Myslím že je problém v tom, že děcko spí přes den aby večer mohlo dělat ten svůj koncert, šlo by to nějak nahlásit na sociálku že dítě špatně vychovávají? A pak dítě dají na chodbu řvát, ale zase když je dítě v menší vzdálenosti od schodů jako jeho matka, akorát na druhé straně a maminka je schovaná v byte a děcko se rozhodne podívat dolů tak to skončí držkopádem, ale tohle není úplně můj problém :) ale pak ten řev zase. Co byste dělali aby byl zas večer klid? V jiným bytě by to bylo stejný, jen by byl dražší nájem.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Máte,měl - měla jste vlastní děti?

Je to hooodně individuální! To dítě může mít převrácený režim (už z lůna ...) nebo (nepíšete jak staré) a zda chlapeček či holčička, můžou růst zoubky, , zlobí prdíky... Promluvte si s nima- s rodiči, běžte spát do jného pokoje, nebo pokud máte jistotu, že na dítě s.e.r.o.u tak s chutí do toho a nahlaste to na sociálku nebo lampárnu...

jaj*
hodnocení

Už je to půl roku, vlastní děti nemám ale hlídala jsem 4 nevlastní sourozence, takže vím moc dobře jak to s dětmi je. V létě jsem byla třeba 14 dní s nima sama když si mamka odjela na dovolenou, nikdy neobtěžovali sousedy a v noci většinou spali kromě par vzbuzení který se za pár minut vyřešilo. Tak 15 ti lety člověk zvládne děcka líp než 2 dospělí? Né jen to dělají schválně a to řvaní na veřejné chodbě je taky moc, to bych nikdy sourozencům neudělala. To co dělají už je skoro týrání děcek a týrání sousedů.

No jasně máte extra velké zkušenosti s hlídáním cizích dětí hlavě asi tech nejmenších v batolecím věku že?

Ono je extra velký rozdíl nemluvně kterému třeba rostou zoubky a rozdíl cca 3leté dítě nebo starší dítě.Ale zatím jste nenapsal věk dítěte- tříleté , ono ani dvouleté už toto nedělá nejdéle snad do běku kdy rostou zoubky což je u některých utrpení a u některých o tom ani nevíte což když máte takové VELKÉ zkušenosti s dětmi MUSÍTE vědět!

jaj*
Jo hlídala jsem nevlastní sourozence, když jim bylo 0-10 let, takže vím že jde udělat to aby spaly v noci. Tak mi teď laskavě vysvětlete jak je možný že děcko utichlo když jim tam byl někdo vysvětlit aby byli zticha, a někdo tam i volal policii. To jako to malý děcko si řeklo že bude potichu když už to řeší policie? Nebo jak? Nebo si jeho mamka řekla že je asi blbost nechat děcko ležet na chodbě na zemi a měla by se mu věnovat? A asi by neměla mít špunty do uší protože na ně ti policajti mlátili 10 minut? Když tady všichni píšete že to není problém, tak jak to že policie měla jiný názor? A jak to že je najednou klid? To tady chcete dělat z lidí idioty kteří nemají na nic nárok? Jen by mě zajímalo vysvětlení. A že by po vysvětlování policie najednou decku přestaly růst zuby je divný.
re4zon
@jaj Zbytecne se rozcilovat. To je takovy mistni folklor, zvlast nekteri jsou na to experti. Urcite otazky je lepsi nepokladat, protoze tazatel je automaticky blbec a keca, chudaci jsou ti na druhe strane, protoze nenapsali svuj pohled ;)

Re4 zone teď jste se přiznal-to je Vás folklór kritizovat druhé, sám neporadit!

Jaj páč nemáte děti, vlůastní jen zkušenosti s hlůídáním cizích dětí, tak Vás ani ve snu nenapadne, že by Vám rodiče svěřili hlídat dítě které celou noc probrečí? To by udělal jen vypatlanec. Což ,ale ten kdo nevychoval dítě nebo jen musí každého kritizovat neumí a nechce pochopit!

jaj*
Tak by mě to jako fakt zajímalo, jak je možné že když tam půl roku řve děcko a nikdo s tím nic nedělá a najednou když to řeší policajti tak je klid. Jako si dítě najednou upravilo režim? Ani ve dne najednou neřve. Na tohle mi nikdo ještě neodpověděl. A jako jít spát do kuchyně nebo do koupelny v bytě 1+1 mě přijde jako zajímavá rada. Fakt díky. Ale stejně by mě zajímalo jak to že najednou děcko zmlklo, ale blb mi neodpoví protože to nijak nesouvisí s jeho radou abych si nechala s*@+ na hlavu.

Hmm a nyní tu o Karkulce. raději se přestěhujte bna samotu když vám vše vadí a jste taková jaká jkste. Jistě dítě poslechlo policajty To spíše Váš vnitřní pokoj , že jste na ně zavolal strážníky MP .. Raději sem napište až budete mít za sebou aspoň jedno vychované dítě (alespoň ve školním věku!)

re4zon
@diesel No ja deti mam. A stejne jak vim, ze v noci muzou nekdy rvat i vim, ze nekteri na deti pekne se*ou a misto aby ho zkouseli uspat, strci si do usi sluchatka. Ale jasne, cele je to pohadka, idealni prilezitost prudit tazatele. Typicka starecka arogance.

Jasně ode mne stařecká arogance a od vás zase debilní rýpání se be bšem anož by tomu jeden rozuměl. Konec když se začne dohadovat inteligent s hlupákem, končí to tak že pak jsou oba hlupáci takže pokračujte v rýpání a klidně dál cucáku

jaj*
Já jsem cajty nevolala, ale když tam řve děcko jako by ho týrali tak už bylo načase, pak už byl klid. Doufám že až tomu arogantnímu dědovi něco bude tak to taky nikdo nebude řešit. Policajti udělali bubu a dítě si začali hlídat.

etana*
hodnocení

4x
Jedině koupit si vlastní dům někde mimo lidská obydlí. Ale zase…budou vám tam řvát ptáci.

hodnocení

3x

jaj

bohužel je to daň za bydlení v bytě. V dešní době plné nenávisti, bezohlednostti a závisti, nečekejte, že budou na vás brát ohled.

Děkuju Bohu, že bydlím v baráčku a mám skvělý sousedy, kteří mě nikterak neomezují a neruší. Naopak, snaží se pomoct, když je potřeba.

Mně by to taky vadilo, ale přece jenom je to dítě, ale zřejmě špatně vychovávané.

jaj*
hodnocení

Ta cena baráčku je jinde, hned bych šla do baráku s minibazénem. :)

hodnocení

3x
Pokud je to nad obvyklou míru, můžete ohlásit podezření z týrání dítěte.

hodnocení

2x

Dobrý den paní,nechci se vás nějak dotknout,ale pokud někdo třeba po svých dětech toužil a nesplnilo se mu to,ždy to člověka svým způsobem poznamená.Netvrdím,že jste to tak měla,třeba hste děti nechtěla i to někdy bývá,ale zřídka kdy.Další věc je,že kdo se nestal matkou,nikdy se nemůže vyvinout mateřský pud a pohled k dětem je poněkud odlišný.Zase,musím zmínit,že samozřejmě jsou ženy,které mít děti nemohly a staví se láskyplně k ostatním dětem,ale stejně uplně jinak a mnohdy hrozí i tzv.opičí láska.Vztah k dětem funguje na rozumovém principu,pak se promítá povaha dotyčné a v pozadí stejně bliká kontrolka,nenaplnění svého a z toho vyplývá,stále si něčím toto nahradit,upnout se na jiné děti.Pak je skupinka žen,kterým toto nenaplnění,být matkou,zkříží život natolik,že dětskou populaci v podstatě vymažou .Jistě je ještě různých skupinek žen,kterým se nedostalo,ale já nejsem psycholg,abych to zde mohla rozebírat,íši jen jak to cítím a vnímám z okolí.zároven také nechci nikoho soudit,jaký kdo je,vždycky lidi toto nějak nabydou během života a díky povaze se ,vše nějak utvoří.občas by se ale člověk měl nad sebou zamyslet,proč mi tolik vadí to,či ono.Prominte,ale už výraz ,,dítě řve,,pořvává,, mě dosti zarazil a jakoby,na něco upozornil..Člověk ve zlobě může lecos utrousit,ale proč mluvit takto o dítěti,které za nic nemůže,je to dítě..Možná bych pochopla více zloby na rodiče,ale ani to není adekvátní.Každé dítě je jiné,někdy si opravdu rodiče nemusí vědět rady s výchovou.Nevím o jak staré děti jde?Když se zamyslím,že můj 1.syn,jako kojenec ,měl otočené spaní a brečel v noci,tak to ještě že jsme tou dobou nebydleli v paneláku.A i kdyby,co by jsme asi tak mohli dělat.?Nyní v paneláku jsem a setkávám se s tím občas z okolí.Jedné sousedce vadí děi,když křičí naproti na hřišti,říká zlostně,už tady zase řvou..Jiná sousedka mi ase vypráví,že když měli děti malé,tak jim bylo řečeno,jestli by vlastně nemohli být pořád venku,že ji ruší když běhají.No,co na to říct..Panelák je panelák a děti jsou děti..Popřemýšlejte prosím o tom a pokud se vám zdá,že je v rodině něco v nepořádku,upozorněte uřad.Ale také existuje diplomatická cesta,když paní potkáte,zeptat se v dobrém a s usměvem,copak se ten chlapeček,či holčička tolik zlobil?myslíte,že by jste to akto zládla?Třeba se dozvíte a podíváte se na věc trochu jinak...

jaj*
Ani sem to nečetla, kdysi tam řvalo děcko pak tam došli policajti a děcko zmlklo, už nerve dene od 9 do 2 ale skoro vůbec protože jim to ještě někdo vysvětloval. Nejsem zapšklá, to je zapškly každý kdo má jiný názor? Kdysi byla v bytě diskotéka Michala Davida a jeho největší hity, asi v 11 to začalo a pak taky pozvali policii, a ti co pozvali policii jsou zapšklí? Kdysi když vedle bydlela jedna hodná stará paní ji šel někdo obtěžovat vlezl jí do bytu, jsem zapšklá <=> když jsem volala policii aby paní zachránili? To bylo jednou co jsem to udělala. A jako schvalujete to, že děcko řve jen tak v noci a nikdo se mu nevěnuje? Co když se zjistilo že ho týrají? To byste to nechal jen tak?

Tak vidíte.Ani jste to nečetla,ale už máte otázky.vše jsem napsala v prvním příspěvku,jako možnost a k zamyšlení.

tj
hodnocení

1x
Sociálku okamžitě, než dítě přijde k nějakému vážnějšímu úrazu. Dítě je malé a nemůže za to, že jsou jeho rodiče sobečtí hl*páci. Toto není normální.

liska5
hodnocení

0x

Sousedka asi bude problematická. Přesto bych se snažila nejdřív s ní promluvit, jak by to šlo udělat, abyste se vyspali. Píšete o schodech. Chápu to dobře, to dítě už chodí? Jestli ano, potřebuje pravidelný režim a venku hodně pohybu, aby se správně unavilo a spalo. To ho jako vystrčí na společnou chodbu? *sok*

jaj*
hodnocení

Né dítě jen stojí u zábradlí, jednoho dne se rozběhne a ozve se rána a řev jak si namele obličej ze schodů. Jsou dveře od jejího bytu, schody a pak takový zábradlí kde stává to dítě, ona je třeba v bytě a děcko stojí u zábradlí. Nebo děcko nechá řvát pod schodama dole v baráku a ona bydlí ve 3 patře, tak se na ně může dívat tím zrcadlem nebo jak se tomu říká, ale to je zase ve dne tak mi to je celkem jedno. Ale televizi si nemůžu pustit nahlas protože noc i klid tak by se to mělo stahovat i na tohle :(
liska5

Chudák děcko! Ona na něj kašle. A otec tam nefunguje? Normálnímu by takové "venčení" batolete asi vadilo. Ono se tedy může přesunout i ven? Postřehla by, kdybyste děcko odvedla někam za roh? Co na to ostatní partaje? Asi bych se nezávazně zeptala na sociálce, jak toto řešit. Nejmenovala bych, jen žádala radu, zda mohu nějak zasáhnout a jak v takovém případě postupovat. Jakmile sociálku zavolíte k tomuto konkrétnímu případu, tak můžete čekat pomstu.

jaj*
hodnocení

0x
Tak dneska jsem došla domů a zase začalo děcko řvát, pak chvíli řvalo na chodbě dole a rodiče byli v bytě navrchu, taková každodenní klasika děcko nechat řvát u vchodu v chodbě. No a pak za pár minut řev na chodbě, bouchání na souseda, někoho tam sháněli policajti, pak nějaký vysvětlování na chodbě a je večer a je krásný klid. Jak to že dnes dítě neřve? Že by poslechlo naštvanýho souseda a uvědomilo si že může mít problémy s policií? Nebo že by sousedi dnes nedělali naschvál s uřvancem protože mají strach z policie? Ale když oni to nedělají naschvál, ale po návštěvě policie a naštvanýho souseda je krásně ticho, zajímavý

vimtonejlip
hodnocení

0x
Volejte policajty, klidne kazdy den. Jinak polozila jste vybusny dotaz, na zdejsi poradne jsou jsou male deti a duchodci hajeni, vetsinou je tazatel hlupak a radici duchodce geroj.
jaj*
Díky, tady jsem vždy od ostatních dostala čočku, cizí dítě si může dělat co chce, jakýkoliv důchodce taky, dospělý musí poslouchat a vlastní děcko taky. To je takový postup jak to tady hodnotit. Pokud by to bylo opačně a já se tady chlubila jak mi celou noc řve děcko a že potřebuji poradit dobrý sluchátka tak mě zase sežerou.
Většina tazatelů se ptá na to, co neví. Třeba je pochválit. Hlupákem by byli, kdyby zůstali v nevědomosti.
.
Gerojem bývá často ten, kdo o sobě tvrdí, že to ví nejlíp, že je alfa samec, že dáva nejlepší rady, a přitom je hulvát a buran.

hodnocení

0x

Pokud by nic nepomáhalo tak zátky do uší a budík řešit tak, že budete chodit spát tak, abyste se vzbudil/a i bez něj.

jana21
hodnocení

0x
Dobrý den,
Tak přesně tohle momentálně cca půl roku zažíváme.
Sousedka má 2,5 leté dítě ( kluka)
Celý den buď to dítě otravuje psa a ten štěká, nebo má běžeckou dráhu po celém bytě.
Veškerý hluk je slyšet.
No a v noci...ty jsou luxusní..o půl noci řev, po 5 ranní řev. důvod: pořídili si venkovní žaluzie..v bytě mají tmu a děcko se bojí..nechávají ho spát v ložnici a postýlku mají u okna.. tudíž trubky se to nese..
Vstávám ve 4. A celý den jsem v práci.
Pak mám 2 dny na odpočinek.. a místo abych se dospala tak trpím.
A víte co.. že jsem se ozvala, tak prý mám být sticha a jsem kráva pošahana.. V paneláku se to všechno nese a to že ten její manželek doktor přijde domů a pustí si střílečky přes repráky..to je proti tomu nic..
Taky mám dítě, ale nikdy mi tohle nedělala.
Když to dítě hlídá babička a oni jsou pryč, je kupodivu klid a ani nevím, že jsou doma..
Záleží na výchově. Není chyba na děcku, ale na rodičích..
Člověk má mít alespoň ve svém bytě klid..klid na odpočinek.
re4zon
Sem to nema cenu psat, dozvite se ze jste precitlivela, zapskla a nenechate chudacka dite zit. Jinak plati, ze tam kde nefunguje rozumna domluva, nabizi se reseni - na hruby pytel, hruba zaplata. Ja bych ten kraval nahral, zesilil a obcas nepravidelne pustil. Zacne to vadit i ostatnim a ze to jde od nich je jasne, sesypou se na ne i ostatni ;)

bodss
hodnocení

0x
Dobrý den,
U nás máme podobné problémy, bydlíme v domě, o dvou bytech, v nájmu, sousedi si pořídili dítě, nyní mu je 15 měsíců. Začalo se neustále budit v noci, minimálně čtyři hodiny řve, celý den prokřičí, produpe, maminka je ráda že má nový telefon, a dítě ji nezajímá, lahvičky od alkoholu slyším každý den. A my jsme už vyčerpaný.
Jsme sestry v nemocnici, které vstávají ve 4 hodiny ráno.
Bydlení super, s ostatními vycházíme dobře. Ale s nima? To je teprve něco.
Tenhle týden jsem za nima šla, už jsem to nevydržela, dítě řvalo od půlnoci do tří, klepu, nikdo raději neotvírá.
Další noc se to opakuje. Jdu tam, otevře Geroid, a začne na mě řvát, a posílat do jistých končin.
Další noc jsem už jen řvala do chodbičky. Spali jsme dvě hodiny :)
Řešili bychom to přes majitele, ale bohužel jsou to jejich známý, co myslíte? Psát na sociálku? Policii? Ohánět se paragrafy? Nebo zkusit tak jako tak majitele?
Stěhovat se nám moc nechce, krom nich se všema vycházíme dobře, ale s nima to už nedáváme.
P.S.
Ječení, dupání, pískání, kvákání, piánko, míče, odrážedlo v bytě .. vše jsme snesli přes půl roku, ale vyspat se prostě potřebujeme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]