Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyčelní kloub po operaci bolí

Od: tronali* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den . Jsem půl roku po operaci kyčelního kloubu.Kloub pořád bolí. Někdy víc, někdy míň. Přerušili mi i nějaké nervy,tak ve stehně a v nártu brní. Podle rentgenu je to v pořádku.Máte nékdo stejnou zkušenost .Děkuji za všem odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím.
Přesně tento problém měl náš známý.
Na rentgenu měl též vše v pořádku, ale měl stále veliké bolesti, kvůli kterým nemohl ani spát.
Nakonec mu zjistili zánět, který léčili antibiotiky.

hodnocení

1x

Vhodné jsou rehabilitace, poté i lázně, pokud je dají.

Manžel - 1. kyčel, rehabilitoval, byl měsíc v Bohdanči v lázních. V pohodě. Za několik let TEP druhé kyčle, odmítl rehabilitaci, odmítl lázně. Nevím, proč, bylo to v květnu, vymlouval se, tvrdil, že mám moc sekání. Když byl doma, stejně po operaci sekat nemohl. Dělala jsem stejně všechno sama. Zadělal si na problém. Nohu má hůř pohyblivou, pobolívá ho. Může si za to sám.

Chtělo to aspoň 3, raději 4 týdenní rehabilitaci. Důslednou. Poté 4 týdny lázně. Mělo to být ale co nejdřív po operaci. Po delší době nerozcvičená noha zatuhne a už to nikdy není ono. Mám to doma, vím, o čem píšu. Nevím, jak dalece se Vám podaří nohu uvést do původního stavu, ale přála bych Vám to. Jaga.

tronali*
hodnocení

Děkuji moc všem za odpovědi.Vidím, že nejsem sama s tím problémem.V mém okolí i v lázních byli všichni po operaci v pohodě .

liska5
hodnocení

0x

Objednejte se na rehabilitaci. Doktor tam to detailně probere a bude hledat řešení, nějaké terapie, procedury, elektroléčbu, ultrazvuk. Mám obě kyčle vyměněné. Jedna se zhojila hned, s druhou byly komplikace, ale už dávno a dobrý. V tom rehabilitačním ústavu se vždycky vyskytl vzácně jedinec, co mu padala noha kvůli postiženému nervu nebo se mu jizva nehojila. Brali Vám krev na CRP, aby se vyloučil zánět? Snažte se zdravě jíst, aby se podpořilo hojení a cvičit doporučené cviky..

kristen
hodnocení

0x
Dobrý den,máte celkovou TEP?
liska

TEP by měla být totální. Vycházím z názvu.

kristen
Já mám oboustrannou TEP, kyčelních kloubů. Za sebe mohu říci, že mám pohodu. Ale v RHB a lázních, jsem se setkala s lidmi , co problémy měli.I takový co popisujete vy. Ovšem je zde také jedna zásadní věc. Každý z nás, co prodělal tuto velkou a náročnou operaci, má jiný pooperační proces. Znám případ, že paní měla po dvou letech bolesti a kloub byl v pořádku. Já po dvou měsících běhala jak zajíc a to jsem měla tepky po půl roce. Ono moc záleží na celkovém zdravotním stavu.Stačí malý zánět v těle, třeba zánět zubů, vyvolá bolest kloubů. Já měla bolest kyčlí, když jsem prodělala covid. Doporučuji vám užívat hořčík a kvalitní omegu. Měl by jste využít lázně, pokud jste nebyl, doporučuji Bechyni. Přeji vám brzkou úlevu
.

tronali*
hodnocení

Je to totaliní výměna. Kloub má být titanový . Prý to bude trvat až rok než nerv doroste.Milimetr denně. Krev mi nikdo na zánět nevzal.Bolí a bolí .

kristen
Tu krev si nechte vzít, zajděte k obvodní lékařce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]