Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju nutně poradit s touto věcí, co mám teď dělat. Celý prosinec jsem chodil normálně do práce. V lednu jsem měl ale extrémní horečky, a od 1 do 3 ledna nebyl v práci. Volal jsem tam až druhý den že nemůžu ani chodit. 4 ledna jsem tam došel, normálně pracoval a mistr mi jen oznámil že končím, protože jsem to nahlásil až druhý den, takže jsem momentálně bez práce a za leden jsem tam odpracoval jen 1. den. Práci jsem si už našel, ale nástup do práce mám až od 1. února. Prosinec a Únor tedy nemusím řešit pojištění, ale nevím co teď za leden. Na pracák se nahlásit nemůžu, před 4 měsíci jsem tam byl nahlášený, ale nepřišel na schůzku a byl vyhozen z evidence , tzn 6 měsíců se tam nemůžu nahlásit. Jak je to tedy se zaplacením zdravotního pojištění za leden? Od 1. ledna do 3. ledna mám vedeno jako neplacené volno a 4 ledna jsem ještě normálně v práci byl. Znamená to tedy, že za leden mám ještě soc. a zdrav. pojištění zaplaceno, nebo musím jít na pojišťovnu a těch 2,5 tisíce nebo kolik to je si za leden zaplatit? Předem děkuji za rady/odpovědi, co dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.