Dobrý den, je možné při hladině draslíku 3,7 pozorovat určité problémy? Mám problém s neustálým bušením srdce, svalovou slabostí, ráno bývám žíznivá a trpím nevolností. Děkuji. Ještě bych chtěla dodat, že dočasně používám Bigital, do doby, než se přijde na to, z čeho mi to srdce pořád buší. Tep mám tak 90 až 120. doplněno 08.01.23 20:58: Je to presne 3,75 mmol
Myslím, že máte nižší hladinu draslíku v krvi, která právě způsobuje budšení srdce kromě jiných potíží. Má být od 3,8 až 5,3.
Pokud jejich množství v krvi pacienta klesne pod 3,8 mmol/litr, lékaři hovoří o nedostatku draslíku. Tento problém může nenávratně poškodit ledviny, vyvolává svalové křeče a další nepříjemné příznaky a zvyšuje riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění.
To, co popisujete, to může mít několik příčin. Od problémů se srdíčkem až po problém se štítnou žlázou. Musíte k lékaři. K praktikovi! Neváhejte, není na co čekat.
Nelze brát v potaz pouze hladinu draslíku, ale nutný je jeho poměr ku sodíku. Obojí musí být v jakési rovnováze. Vše Vám poví lékař. Řešte to. Problémy s draslíkem můžou navozovat dost nepříjemné stavy hraničící s pocitem při infarktu, věřím, že to je nepříjemné. Čiže lékař.
Léky na vysoký tlak odvodňují organismus, aby se snížil tlak krve a s tím se ztrácí i soli z organismu, takže únava, bušení srdce a tep máte opravdu vysoký. Navštivte lékaře co nejdříve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.