Nejste přihlášen/a.
Zdravím, může exekutor vylepit informace o dluhu mého bratra v domě, kde bydlí, aby měl ostudu a donutilo ho to zaplatit. Vyhrožuje tím. díky
A proč by nemohl, krucinál, pokud je to pravomocné!? dlužníky neplatiče schovávající se za GDPR bych hnal ...
ono je to tak, že dnes prý exekutor nemůže přijet a zabavit! Musí nejprve oblepit, vyzvat ke splátkám a až když nebude splácet, přijet znova se stěhovákama, mezitím dlužník věc znehodnotí nebo finguje krádež...
Takže jsme se z extrému exekučního divokého západu dostali do druhého extrému, kdy nejde dlužníku skoro nic zabavit a mobiliárky nechce nikdo dělat, protože spoustu věcí zabavit nelze, a ty co lze, se draží za 1/3 ceny, takže aby se vůbec zaplatil ten dvojvýjezd, tak tolik zabavitelného majetku spousta lidí ani v bytě nemá...
Takto položená otázka budí dojem, že by neplatiči, dlužníci a podvodníci měli být chráněni před oprávněnými zájmy věřitelů. Jsem toho názoru, že ten, kdo neplatí své dluhy, nereaguje na urgence ani na pravomocný rozsudek a dožene tak věřitele až k tomu, že musí požádat o pomoc exekutora, si nezaslouží žádný ohled a schvaluji jakýkoli postup, který povede k zaplacení dluhu.
Záleží jaké jsou tam všechny údaje a dlužník by se mohl bránit zákonem na ochranu osobnosti pro pomluvu. Nadruhou stranu ten kdo to tam vylepil se pravděpodobně nepřizná a dlužník by musel ukázat na konkrétní osobu což se bude hodně špatně dokazovat.
Narozdíl od předchozích rádců se domnívám, že toto jednání je v rozporu se zákonem.
Jedná se jednoznačně o osobní údaje. Ale protože jsme v Kocourkově, existují z tohoto postupu výjimky. Jednou z nich je zveřejnění údajů v Insolvenčním rejsříku.
Ale na vývěsce ObÚ vždycky viseli dlužníci /nájemné v obec.bytech/ jmenovitě a s adresami. To už nelze?
Nelze. Taky bych byl rád kdyby to šlo, ale tenhle postup vede k nemalým problémům. Bohužel ne pro dlužníka. Jinou věcí by bylo předání informace takovým způsobem, aby to nebylo veřejné. Tím míním dluhy v rámci BD či SVJ a jejich oznámení na schůzi.
Tady si někdo plete dluhy v rámci bytového družstva a společenství vlastníků, jistě, ty nemůžete vyvěšovat na nástěnce, když nejsou pravomocné + po splatnosti
Pokud ovšem je dluh už ve fázi pravomocne a je v exekuci, tak jelikož seznam exekucí je veřejný, no tak si kverulant neplatič = zloděj (někoho okradl) stěžovat může kde chce. Už vidím jak si budete stěžovat na exekutora
pokud bych ten dluh nepravomocný vyvěsil soukromě tak bych to udělal tak aby ten haj.., co mi dluží, to nemohl zneužít proti mě, žádný problém nejprve by mi musel dokázat, kdo to vyvěsil.
Boží. Jinými slovy, když mi někdo dluží prachy, musím za to, abych mohl o tomhle někoho informovat, ještě zaplatit. No tak to je ještě horší, než jsem si myslel. Otázka pod čarou. Můžu teda šířit stejnou informaci jako exekutor nebo ne? Protože pokud ne, nedává to smysl už vůbec!
Je to složitější, než abych to tady rozváděl. Ale mohu pouze potvrdit, že jsem konzultoval s úřadem pro ochranu osobních údajů, a ti mi řekli, že exekutorská databáze je veřejná. Tedy v případě s veřejně ní informace O pravomocném, natož o exekuovat něm dluhů je naprosto v pohodě.
vytváření si vlastních databází ovšem už... no je to tenký led
@jeronym a tobe bratr dluzi penize a nemuzes je z bratra dostat? Pokud mas pravomocny rozsudek anebo veris tomu ze to ustojis, ze dluh bude prokazan, tak informaci o dluhu muzes vyvesit i ty sam.
Jo a kdyz spadne rodinny prislusnik (spoluvlastnik nemovitosti) do exekuce, behem tydne se to dozvite z dopisnich nabidek realitnich spolecnosti, ktere automaticky budou nabizet spoluvlastnikum "vyreseni dluhu".
Uvědomte si, že ostudu nedělá exekutor, ostudu si dělá nájemník, který bydlí a neplatí. Pokud je svéprávný, jistě ví, že za každé zboží a službu, kterou využije, je třeba zaplatit.
V Hradci Králové byla na sídlišti veliká samoobsluha. Ve výloze u vchodu rozměrný plakát a na něm velkými písmeny napsáno: TADY KRADLI. A pod tím seznam zlodějů: jméno a příjmení, datum narození, bydliště.
Byla by mě šílená hanba, kdyby všichni četli, že já...Jenže prý se to už nedělá, protože se tím porušují práva zlodějů. Už se, chudáci, nezviditelní, musejí krást inkognito. No řekněte sami, není to k vzteku?
Pokud jste skutečně bratr neplatiče a ne přímo ta neplatící osoba, za bratra to uhraďte. Nebude mít ostudu a pak Vám to bude splácet. A bude to v rodině. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.