Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporuceni psychiatra

Od: psychous odpovědí: 11 změna:
Zdravim. Prakticky cely zivot mam pocit, ze se mnou neni neco v poradku po psychicke strance a v poslednich mesicich se to rapidne zhorsilo. Nikdy jsem to vsak s lekarem neresil, ale ted uz citim, ze jsem na tom fakt spatne. No me ale zajima ten prvni krok. Mam se nejdriv sverit prakticke lekarce a pozdat ji aby me nekam odkazala? Nebo rovnou kontaktovat nejakou psychiatrickou ambulanci? A jak takova prvni navsteva probiha u psychiatra?
Idealne pokud je tu nekdo z Liberecka nebo okoli a resil podobny problem, koho byste doporucili? Vysetri me treba na psychiatrii v nemocnici v Liberci?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Řekněte to své doktorce, ona vám dá doporučení a případně rady. Určitě nejste jediný, koho takhle posílá. Měla by vědět, už jen pro ten fakt, že psychika často souvisí s nemocemi. A pokud předepíše psychiatr léky, tak by opět měla být v obraze. A klídek. U psychiatra to bude pohodový rozhovor.

ahoj*
hodnocení

0x

Já před lety začal navštěvovat psychiatra a když jsem tam byl poprvé tak jsem se ho ptal jestli potřebuje žádanku a nechtěl ji

ahoj*

To se dela, psat pod cizim nickem? Neni to proti pravidlum?!

...tak budu věřit, že to není zlý úmysl :) zvláště pokud se opravdu letíš s něčím.

ps: tohle když jsme zjišťovali kvůli diabetické poradně, tak říkali že napřímo neexistuje že se musí přes obvoďáka

pps: A když už jsem píšu tak aspoň něco pro tazatele z Liberce (když tam zavolá, za zeptání nic nedá, pokud můj dvojník neříkal pravdu, tak by to mělo jít i bez doporučení): nepanikar.eu/...

ahoj*

cizí nick? Tak si ho zaregistruj troubo

ahoj*

V pohodě, a s čím se léčíš?

ahoj*

a s čím ty když se ptáš tak se prvně poděl když máš takové zkušenosti. Já svoji zkušenost napsal

ahoj a ahoj - schyzofrenie?

ahoj*

Já zatím s ničím. Nic ani nezobu, jen rybí tuk a D3+K2 ob týden. A ty?

Co tě trápí jak se to projevuje, máš bludy? Schízu? Proč takhle jde člověk k psychiatrovi?

hodnocení

0x
Pěkný den,začala bych u obvodního lékaře. Ten vypíše zadanku a následně se objednáte k psychiatrovi. Bez žádanky Vas nemusí přijmout,pokud nejde o akutní stav řešený v rámci krizového centra nebo hospitalizace.

klidek
hodnocení

0x

Zdravím psychouši :)

jako první Ti chci fakt jakoby vlídně poradit, aby sis takto neříkal. Zbytečně to člověk pak nosí sebou v hlavě. Nejsem doktor, ale léčím se už 9 let a něco o tom vím. Já mám diagnózu středně tězké deprese a panické ataky anebo ještě něco k tomu. Začalo to v 50ti a bylo to čím dál horší. Na psychiatrii jsem se styděl jít, aby se to snad někdo nedozvěděl :) Je to pro Tebe myslím ale jediné řešení, pokud se sám nechceš doslova umučit k smrti. Nic na tom není, oni se v tom vyznají. Dopručení obvodního jsem nepotřeboval, jenom ta lhůta, než se tady v Praze k někomu dostaneš je dlouhá několik měsíců. Zvláštní je, že teď, když už je mi dobře (beru dlouhodobě léky) veškeré zábrany spadly a jsem schopen se o tom s kýmkoliv bavit. První návštěva a všechny další probíhají jako příjemný rozhovor, kde nemusíš vylepšovat vlastní obraz a říkat podobné věci jako když se potřebuješ udržet, nebo získat práci :) Cesta z těchto problémů rozhodně vede! Jenom musí člověk začít co nejdříve. Pak už je jenom lépe a lépe. Věř tomu. Jestli chceš třeba odpovědi na nějaké konkrétní otázky klidně sem napiš. Odpovím, pokud budu z praxe vědět. Tak Čau :)

hodnocení

0x

Začněte přímo na centru psychiatrie "akutní"- nemlib.cz/...

tam vás musí ošetřit - resp. provést základní vyšetření a předají vám seznam třeba 40ti lékařů z kraje. Pak si vezmete telefon a budete obvolávat ... Zhruba 34 vás odmítne hned, možná dalších 6 vám nabídne termín za 3-6 měsíců. Takže si můžete vybrat podle vzdálenosti a termínu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]