Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U jake banky si zalozit ucet

Od: jarda11 odpovědí: 28 změna:

Delsi dobu jsem zil v zahranici a relativne slusne jsem si i vydelal. Ted se usidluji zpet v CR. Ze zahranici bych si chtel finance prevest do Ceske banky. Aktualne v CR u zadne banky ucet nemam, a chtel bych si nekde ucet zalozit. Vaham, jakou banku zvolit.

Jednim z kriterii je ne prilis drahy vyber z bankomatu (i v zahranici). Nektere banky-bankomaty nabizeji dynamickou konverzi men, coz je dost nevyhodne a je potreba se tomu vyhnout. Take potrebuji, aby mi fungovalo internetove bankovnictvi a moznost platit kartou online. Platby kartou v obchode bez poplatku uz jsou dneska bezne.

U vetsiny bank je potreba Ceske telefonni cislo, ktere si muzu snadno poridit. Po vetsinou ale nebudu na telefonu k zastizeni. Je nutne mit k uctu Ceske telefonni cislo (resp. byt k zastizeni na telefonu) u vsech bank?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Dobrý den,myslím,že Airbank splňuje Vaše požadavky. Na telefonu není potřeba být k zastižení.

hodnocení

4x

Nejlepší je ta naša (moje) banka, páč každý si to dává do té nejlepší banky.

hodnocení

3x
Tyto požadavky splní kterákoliv banka. Telefonní číslo je třeba pro ověření, jinak ne. DCC třeba umí na kartě zablokovat fio banka a další se to snad brzy naučí také.
ahoj*

Mbanka to umi take, ale hlavne - to je na tobe, zda si na klavesnici zvolis, ze chces konverzi nebo nechces.

spu
hodnocení

1x

Tyto požadavky splní jedině Česká spořitelna

Tak tu povazuju za nejhorsi po 40 letech jsem utekla, byli tak drzi, ze po vybrani sporeni na duchod mi chteli dat poplatek za vedeni elektr.uctu. Sla jsem do Monety, mam vse zdarma sporeni 5,3%
jarda11

Ceskou Sporitelnu zrovna ne. Uz jen to, ze mi pri vyberu zahranicni kartou nesla zrusit DCC na bankomatu Ceske Sporitelny. Airbank bez problemu, Moneta dala tusim na vyber.

pb®
Česká spořitelna, stejně jako Česká pošta nebo České dráhy stojí za velké prd. Utekla jsem od ní před lety a konečně jse spokojená, nikdo mi nezdražuje vedení účtu a nikdo mě neustále neobtěžuje.

jarda11
hodnocení

1x

Tak se rozhoduji mezi AirBank a Raiffeisen bank, jeste si nejsem uplne jisty.

Minimakne Airbank vypada, ze zrusit autorizacni SMS neplanuje. U RB nevim, tam jsem konkretni stanovisko nenasel (ani ano, ani ne).

ahoj*
hodnocení

0x

Tohle pobavilo:

relativne slusne jsem si i vydelal
vs
resite hlavne aby vse bylo levny

Úplně každá banka splní vaše požadavky. Co se týče toho telefonu, tak například Moneta od dubna ruší autorizaci SMS, už bude možné pouze přes mobilní aplikaci. To jen pro zajímavost. Takže řešíte nesmysl, u nás v České republice zkrátka všechny banky mají zhruba podobné podmínky a standardní služby. Pouze na určité speciality jsou v bankách rozdíly

Na autorizaci přes aplikaci přechází všechny banky, takže nic neobvyklého. A kdo používá jen tu aplikaci, má to zjednodušené, žádné přepisování SMS.
ahoj*

Mohu vědět, u které další banky Nebude v dubnu možné bez chytrého telefonu používat účet?

pokud o žádné další nevíte, tak se pro příště zdržte komentářů :)

obávám se, že tady žije ještě pár lidí, kteří mají tlačítkový telefon. Tahle banka Moneta s tím začala moc brzo, mohla ještě chvíli počkat, až vymřou Přirozeně, protože momentálně mají poplach a zřizují účty jinde

jarda11

Resim, aby to bylo levne, i kdyz jsem si slusne vydelal. Ano. Kdyz si clovek slusne vydela, neni hned nutne hazet penize oknem. A neni to o tom, ze bych nechtel bance platit za sluzby. Banka vydelava uplne jinak a na zaklade toho, ze tam lidi maji penize ulozene. Poplatky jsou spise buzerace.

Jiz zminovana DCC - tam je ten rozdil pri vyberu podstatny. Neni problem prez DCC ztratit 10-20 %. Pri vyberu z bankomatu vzdy koukam, zda jde DCC vypnout. Kdyz nejde, jdu jinam. U Ceske Sporitelny zrovna pri vyberu zahranicni kartou DCC zrusit neslo, u Airbank ano.

Zminene ruseni autorizacni SMS u Monety je u me podstatna informace. Kdyz uz pouzivam telefon, tak tlacitkovej. Chytre telefony mi proste ani trochu nesednou. Do aplikace tlaci vsechny banky, to ano.

id
Buďte v klidu i u Monety. Pokud máte pouze hloupý mobil, staćí Monetu požádat a nechají u vás vše postaru. Vyřizovala jsem to telefonicky 3 babičkám z pečovateláku. Jen ještě nevěděla paní na tel zda budou SMSky zpoplatněny. Je to už víc jak měsíc, možná už o poplatcích je rozhodnuto, nevím.
ahoj*

To bylo babičko první fáze - vy jste reagovala v prosinci, nicméně vůbec netušíte, jestli to definitivně nezruší v dubnu :) pochybuji, že vám někdo garantoval, že to v dubnu nevypnou úplně.

jak říkám, nejdříve je potřeba počkat, až dotyční umřou. A ne to násilím lámat.

zpoplatnění SMS uvažovala už i eBanka někdy v 2005. Ale češi jsou na to citliví...

id
Nevím co bude v dubnu, tak jako vy a my všichni nevíme co bude třeba v červnu.
Pani dostaly od Monety SMS, že se přihlašování u nich něnit nebude. Přesné znění si už nepamatuji.
petrm

Dnes jsem mluvil s podporou Moneta, nastavili mi zasílání SMS bez problémů. jen měli nějaké řeči o bezpečnosti.

jarda11
hodnocení

0x

Napada me AirBank, Raiffeisen bank a Fio banka, jedna z tech tri podle toho, co jsem dohledal.

U RB je vyhoda prijmu-placeni ve vice menach a vyber z bankomatu zdarma.

Nektere banky chteji rusit overovaci SMS a misto toho pouzivat jen aplikaci. To je to, ceho se chci vyvarovat. Mam telefon tlacitkovy (a casto vypnuty), chytre placky mi nikdy nesedly.

Diky moc

Jarda

Více měn má každá banka. Stačí si u ní zřídit případně ten eur účet a v rámci EU jsou sepa platby zadara. Platit můžete buďto korunovou nebo eurovou kartou, tu dostanete samozřejmě taky.

jarda11
hodnocení

0x

V pripade Monety, jez chce v dubnu uplne zrusit SMS - starym babickam to mozna nechaji postaru, ale jak je to u novych zakazniku? Mozna nektera banka ma pro jednorazove overovaci kody neco jako USB klicenku (tak to vypada, ale neni to USB klicenka, naopak to ma displej, kde se po stisknuti tlacitka objevi overovaci kod.). V cizich zemich nekde tento overovaci cip funguje misto telefonu, za porizeni je jednorazovy poplatek par stovek. Nepripojuje se to na internetpodle vseho, tak to ma nejakou specifikaci pro generovani kodu, zavislych treba na casu a datumu.

A mozna ze jde uplne vypnout autorizacni SMS u nekterych bank. To ale pro neznale uzivatele muze byt riziko.

ahoj*

A kolik tech milionu korun cca mas, nemusis presne, jen radove.. anebo v eurech

jarda11

Aby to nebylo "pro pobaveni" jako prvni odpoved na moji otazku. V Eurech je to 5-ti misna cifra, takze ne uplne extrem. To ma dneska kde kdo.

jaj*
hodnocení

0x
M bank a jejich karta svět

hodnocení

0x
Jardo trochu nechápu k čemu potřebujete blokaci DCC, protože u nás ze zahraniční karty vyberete pouze koruny. Ano, můžete předejít DCC ale určitě tam bude nějaký poplatek. To pak je lepší výběr eur udělat rovnou v zahraničí nebo si lze převést eur na koruny a u nás vybrat zdarma czk kartou. Ono moneta má šikovnou směnárnu v aplikaci, ale tu vy nechcete, tak budete mít v jiné bance velký spread. Navíc dnes je koruna docela silná, takže bych nechal eura, tam kde jsou a moc bych nespekuloval. Samozřejmě si je můžete poslat na eur účet v Česku, ale bez úroků. Jinak rajfka taky vybírá za SMS, sice slíbili, že už vybírat nebudou, takže ověřit. Ono je vážně lepší mít aplikaci v mobilu nebo doma v tabletu, je to daleko jednodušší než opisovat neustále kódy.
doplněno 09.01.23 20:15: Poplatek za výběr. Nevím jaká má jeho banka ceny. Sestrenka z Řecka u nás platí za výběry, protože nemá českou kartu /banku.
doplněno 10.01.23 16:58: Tak bezpečnost snad ani ne, ale spousta bank od tohoto používání odchází. Lidi to už téměř nepoužívají. Do aplikace se v telefonu přihlásím otiskem prstu a jsem v bance hned. Nedovedu si představit, že bych kvůli tomu měl zapínat pc, které už stejně nemám, a poté vyplňovat kód z telefonu. Platbu potvrdím jen taky otiskem a ušetří to spoustu času. Kdykoli, kdekoliv a to jaksi u pc nejde.

ahoj*

předejít DCC ale určitě tam bude nějaký poplatek?

za vypnuti/zakaz DCC poplatek neni

Ono je to hlavně bezpečnější nepoužívat SMSky, ale vysvětlujte to lidem 50+

A největší exoti pošlou obsah účtu na podvodnikovu Bitcoinnovou peněženku ani nemrknou...

ahoj*

Dcc umi zakazat i MaxBanka i Mbanka

jarda11

Jake je nebezpeci u SMS? Pouzivam na svem PC internetove bankovnictvi a na svem mobilu potvrzovaci SMS (tlacitkovy mobil). Jak muze to byt zneuzito? Utocnik by musel znat heslo a dostat se i k SMS. Funguje samozrejme sociotechnika a viry. Je potreba lidi vzdelavat.

ppp
hodnocení

0x

Založte si účet u nějaké malé banky, která slibuje hory i s horákama - stejně se později spojí s jinou bankou, třeba i větší - příkladů je dost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]