Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to angína?

Od: luccie odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, už 3 dny mě bolí v krku. Dnes ráno se mi objevily čepy, ale pouze na pravé mandli. Je zvětšená a při polykání bolí. Občas mě začne bolet pravé ucho. Zvýšenou teplotu nemám, ani mi není nějak špatně, jen jsem taková podrážděná a unavená. Nemáte někdo zkušenosti s tím, že by při angíně bolela pouze jedna mandle? Kdyby mě bolel celý krk, tak jdu bez váhání k lékaři, ale takhle nevím. Zase ho nechci burcovat kvůli nějaké kravině. Děkuji za odpovědi.:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jlo
hodnocení

4x
Počkejte, musím vyndat křišťálovou kouli.
Nevím, na co čekáte.. Jděte prostě k lékaři..

hodnocení

2x
Lekar. Moze to byt aj mononukleoza.

hodnocení

1x

Angina to může být. K lékaři jděte, kravina to není.

liska5
hodnocení

1x

Angina ještě ne, to by byl zánět mandlí zpravidla s horečkou a větší schváceností. Čepy na mandlích /nebo na jedné/ signalizují sníženou obranyschopnost. Někdo s tím chodí celé týdny. U Vás v tom asi bude hrát roli životospráva během Vánoc a Silvestra. Imunita sídlí především ve střevě. To teď potřebuje odlehčit /hodně zeleniny a ovoce/, vyčistit, srovnat mikrobiom probiotiky. Pár týdnů užívat vitamíny, hlavně B komplex, C vit, jíst hodně česneku, kyselé zelí..Více pijte - čisté vody /ohřáté/ a urologický čaj, protože angíny zatěžují ledviny. Omezte mléko a sladkosti.. Udělejte si Priessnitzův zábal několikrát denně. To znamená na hrdlo mokrou studenou poskládanou vyždímanou utěrku, přes ni suchý ručník a omotat šálou. Tak to nechat působit půl hodiny a pak si dát jen tu suchou šálu. Tkáně a uzliny na krku se tím prokrví a uspíší hojení. Kloktejte aspoň slanou vodou, šalvějí, cucejte Galverde nebo Tantum verde. Krk se dá vystříkat Stopanginem nebo vytřít Joxem. Někdo radí nosit v puse za tváří malý kousek česneku a ten obnovovat. Hodně spánku, žádný stres a chodit na čerstvý vzduch.

liska5

Pokud se rozhodnete jít k lékaři, předem mu zavolejte. Mnohde už jsou zase opatření /covid, virozy/ a lékař si pacienty zve na určitý termín nebo jim pošle e-recept na mobil a pozve si je až na kontrolu.

rakip*
hodnocení

0x
To bude zánět mandle to mě dělá skoro každý rok, ale vždy na podzim. A používám vždy Jox a většinou to zabere docela rychle. Jo a taky vždy jenom většinou práva mandle.

rakip*
hodnocení

0x
Angína to není to by tě v leze nutilo ke našly. Já angínu neměl, ale můj pejsek ano vždy když si lehl tak ho to dusilo, takže na veterinu a tam v čekárně mě jedna paní řekla, že má angínu. Vůbec mě nenapadlo, že i péjsci to mají. Tak jsem mu dělal zábal týden a pomohlo to hned hlavně, že se nedusil.

Kde jste sehnal křišťálovéu kouli *sok*? Píšete, že jste angínu nikdy neměl, ale přesto dokážete určit přesnou diagnozu jen podle toho, že Váš pes kašle a jakási paní kdesi v čekárně to poznala. To teda klobouk dolů!

V dětství jsem míval angínu docela často, v krku bolelo, ale že by mě nutila ke kašli si teda nevzpomínám.

Z "předpovídačů" jako jste Vy běhá mráz po zádech. *ee*

etana*

Když si představím, že jednou zde bude hledat radu někdo opravdu vážně nemocný, tak mě to taky děsí. Naštěstí jsou to většinou diagnozy dost nevýznamné, typ "škrábe mě tady, svědí tam".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]