Nejste přihlášen/a.
Je prosím vás pravda že ekzému se nikdy nezbavíte,že je to na celý život?Moje doktorka mi sdělila že na to není ještě žádný lék abych se toho zbavil navždy,že to musím furt natírat krémem.
Ekzém, nebo lupenka, obojí máme v rodině i já osobně. Byla jsem jednou v lázních, v nemocnici víckrát. Mazala, dehtovala, sírovala, držela diety, kupovala speciální kosmetiku z Mrtvého moře. Ale víte co mě na lupenku a sestřenici na ekzém nejvíc pomohlo?
Nedělám si srandu, ale vykašlat se na to. Čím víc o svou kůži budete dbát, čím víc se budete mazat, ošetřovat a hlavně POZOROVAT, tím to bude horší. Věřte mi. Tohle hrozně reaguje na stres, teď jak jsem měla tragickou událost v rodině, hned se mi objevila stará ložiska na loktech. Kašlu na ně. Nemažu, nevšímám si jich a už zase pomalu mizí. Vím stoprocentně, že kdybych začala plašit, tak už to mám zase rozlezlé.
Jediné, co mi opravdu vadí, je pot. Takže nosím bavlnu, pokud mám silon, tak na doma, kdy se můžu kdykoliv osprchovat a převléknout. Nepoužívám příliš voňavé sprchové gely a nedrhnu kůži žínkami, houbami. Jen a jen rukama.
doplněno 23.08.10 16:13:Škoda přeškoda, že nemám nafocené, jak jsem vypadala před 10ti lety. Jak dalmatin. Dnes? Jen ty lokte, ale do vánoc to bude zase pryč.
Např. atopický ekzém je opravdu navždy. Někdy je období útlumu, někdy je to horší. Záleží na tom, jestli je to alergického původu. Při požití nebo setkání se s alergenem se zhorší projevy ekzému. V pubertě může ekzém vymizet, nebo se naopak objevit. Je to těžké, já si myslím, že možná ani sama lékařka neví, na jak dlouho to může být. Ona může mít zkušenosti, že zrovna Váš typ ekzému se třeba špatně léčí.
Není to žádná sranda, přijat tento fakt. Nikdo, vůbec nikdo neví, co se s kůží stane. V kožních lázních jsem potkávala lidi velmi mladé a i velmi staré. Řekni své kožařce, ať tě pošle do lázní a vyzkoušej. A taky vypozoruj, jestli nepomůže změna stravy nebo neprožívat kritické situace nebo druhem textilu nebo já nevím čím. Někdy stačí vyloučit něco ze stravy a vyčistit organizmus. A někdy nepomůže ani svěcená.
Jo, někdy je to všecko na prd!
Dcera je alergička a občas se jí objeví ekzém.nemažu jí na tělo žádné mastičky s kortikoidy.Objeví se jí tak dvakrát do roka.Vždy vynecháme ze stravy uzeniny,sladkosti a pokud to je možné tak ečka v jidle.Koupu jí v odvaru z vloček a neutírám,Pak jí namažu krémem A DERMA.nebo jiným ale bez parfému-pouze přírodní.Dva tři dny a je po ekzému.Za čas se jí objeví tak to zas opakujeme.
Vím , že je důležité v čem perete. Kožní lékaři doporučují SA8 prací přípravky, bez fosfátů a bez plnidel (neulpívají ve tkanině a nedráždí pokožku) . Alergici mají velmi dobré zkušenosti s těmito přípravky..
Prosím Vás, ještě mi ani jeden kožař nedoporučoval Amway. Vaše reklama je už opravdu trapná, zneužívat někoho neštěstí je nehorázné. Mám lupenku, peru v Persilu, malá sestřenka má ekzém, perou v Tide plus.
Od sestry dcera má atop. perou v mýdlových vločkách bez aviváže a používá jen olivové mýdlo. Moje malá 4měsíční vnučka má rovněž podezření na atop. perou v lovele, koupou v černém čaji a mažou jí olivovým olejem-lékařka žasla jak se exém vyhojil a doporučuje to i ostatním maminám. Máte Mařenko pravdu, Amway nevyhovoval ani mě a exém je snad to jediné z chorob co nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.