Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídění skla

Od: hanka* odpovědí: 15 změna:

Prosím, lze dávet do kontejneru na sklo láhve s kovovými víčky/s kovovými kroužky, které se oddělí při otevření např. lahve v rumem. A s etiketou? Jakým způsobem se zpracovává skleněný "odpad"? Nemyslím, co se z něj dělá, ale proces, než se z "odpadu" začne něco vyrábět.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

5x
Určitě, stejně to drtí a oddělují kovy atd...

hodnocení

4x
"To však neznamená, že byste museli z obalů odstraňovat etikety a lahve dokonale vymývat vy. Bylo by to v podstatě zbytečné. Nechte to na zpracovatelích."
trideniodpadu.cz/...
" Sklenice stačí vyškrábnout, při jejich třídění dokonce nevadí ani víčka."
zpravy.aktualne.cz/...
hanka*
hodnocení

Moc děkuji za odkazy*palec2*

kmet
hodnocení

2x

Nevim, jak se to zpracovává, ale je mi úplně jasné, že i kdyby se mělo sundávat tyto kroužky, stejně by to většina lidí nedělala, takže by to stejně museli mít ošetřený. Kdysi mě zarazilo, že se krabice od mléka může legálně vyhodit buďto do plastu, nebo do papíru. Zjišťoval jsem, jak je to možné a přišel jsem na to, že oba druhy odpadu procházejí tříděním, v rámci čehož se krabice od mléka vyřadí. Se sklem to bude podobné, asi ho nadrtí a přeberou.

hodnocení

2x

Ano, můžete, dělají to tak všichni.
idnes.cz/...

hanka*
hodnocení

Že něco dělají všichni, nemusí být vždy ta správná argumentace. Ale děkuju. Za všechny reakce.

To nebyl argument ale podotek. Informaci máte v té reportáži.

hanka*
hodnocení

Omlouvám se, až ted jsem koukla na ten odkaz. Skvělé! Děkuji.

hodnocení

2x

Ano, lze to.

Jako od dětské výživy, klidně i s plechovým víčkem, magnet to vytáhne.

liska5

Sklenice nosím do třídáku bez víček. Na kovy je jiné odkladiště. U nás se hážou do plastů, protože plasty, jako jediné se třídí ručně na pásu.

Liško, u nás máme hned vedle popelnici na plech, proto víčka tam, ale vím z reportáže, že do skla může přijít víčko...

magnet
Magnet ale víčka nevytáhne Pokud je to hliník,mosaz.

hodnocení

0x

Třídíme, třídíme...Rum se u nás nenajde,:-D, ale pokud vyhazuji třeba sklenici s víčkem, dávám sklenici do skla, víčko vedle do kontejneru na kov. Někde jsou na sklo kontejnery dva. Bílý - na čiré sklo a zelený - na barevné sklo. U nás je jen jeden na všechno sklo. Tím jednodušší pro nás.

Jen mi, lidé, řekněte: neustále poslouchám osvětu, že čím víc budeme třídit, tím méně budeme platit za odpady. U nás je tomu právě naopak. Třídíme jako o život a platí se přitom čím dál víc. Pro letošek zase zdraženo. Tak kde je ten problém?

Občas se zlobím a říkám - nejlepší naflákat všechno dohromady! *bzum* Jenže člověk si už zvykl a tak třídí a třídí a...i když mu to je vlastně, co do úspor, pendrek platné. Právě naopak. Co vy na to? Jaga.

etana*

Inflace, cena pohonných hmot a zvyšování mzdových nákladů...to sežere případnou úsporu.

nejlepší naflákat všechno dohromady!

a pak stoupne cena daleko více.

Jen se zeptám, řidiči a závozníci, co sbírají sklo, chtějí větší plat? A co lidi na lince, ty taky? Jejich šéf taky. Navíc chtějí nové sprchy. Oprava auta zase stoupla...

Mám ještě pokračovat?

Přeji krásný víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]