Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CDCP převod z nezařazeného účtu

Od: garidon odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jak podat žádost o převod všech cenných papírů z majetkového účtu v nezařazené evidenci CDCP do Fio banky, ma s tím někdo nějakou zkušenost?

Předem děkuji za odpověď a přejoí Vám hezký zbytek dne.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

2x

Pokud se nepletu, tak si požádáš ve fio bance.

chceš je přivést na master účet a nebo vlastní účet u fio?

Případně ti poradí v CDCP, což je vlastně burza PX.

A mají ty akcie vůbec nějakou cenu?

garidon
hodnocení

Díky za odpověď, podat online to asi nejde že?
Chci to převést na svůj účet u Fio banky a právě jsem si myslel, že jsem už všechno z kuponovky prodal, ale teď mi přišel od společnosti dopis na odkoupení akcií, tak jsem si udělal výpis s nezařazeného účtu za 90 Kč a objevil, že tam něco ještě je. Nejsou to milióny, ale několik desetitisíců, což není úplně zanedbatelné, takže ani vyplatí se mi to.
Co vlastně chcete převést, peníze nebo akcie? Pro akcie další účet již nepotřebujete, protože ho máte přece v cdcp na své jméno.
A jde to i online.
ahoj*

Ale kdyz je chce prodat, tak je musi priradit k brookerovi

Však jo, e broker u fia. Účet v cdcp by se mu tam měl ukázat. Otázka je, jaké má akcie, spousta z nich už se veřejně neobchoduje, takže mu tohle řešení nepomůže. Když mu nabídla odkup samotná společnost, tak tohle nepotřebuje.
garidon
hodnocení

Bohužel běžný účet u Fio potřebuji a potřebuji i převést majetkový účet pod Fio, což nejde udělat online, sice si ty účty založim, ale stejně tam musím jít na to převedení. Akcie jsem prodal na RM-SYSTÉM o jednu korunu levněji než byla nabídka od firmy, jelikož by se mi to kvůli poplatkům nevyplatilo. Všem díky za pomoc, teď ještě řeším prodej akcií firmy, která je v likvidaci (Themis).

hodnocení

0x
Ve fio si založíte e broker a ten váš účet jim tam vyskočí nebo ho dohledají a přidají do ebrokeru. Žádný další není třeba zakládat. Poté dostanete přihlašovací údaje, vyplníte dotazník a pokud jsou akcie obchodovatelne, můžete je kdykoliv prodat, koupit atd přímo z e brokera.
doplněno 22.01.23 22:37: Jak to dopadlo?
doplněno 23.01.23 19:18: No jasně, k tomu je potřeba rámcová smlouva. Měl jsem za to, že běžný účet už máte...jinak by jste neměl možnost vybrat peníze.
garidon
hodnocení

Vše jsem založil online,ale převedení majetkového účtu CDCP online provést nelze, tudíž jsem na pobočku musel jet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]