Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jak si nebrat osobně když mě člověk zesměšňuje nebo pomlouvá...?
Ono se to tradí lidem, kteří nemají v životě problémy, velmi dobře. Ale pokud se protloukáte od malička, jako terč posměchu, nebo prostě neoblíbený, je potřeba hledat důvod někde jinde. A právě tihle lidé si také vše berou osobně, pořád mají z něčeho výčitky a obavy. Těm co si tak hezky plují s proudem těm je hej. Ti co jsou pořád na špici pomluv nebo úšklebků to mají všeobecně špatné celý život. Ne proto, že by byli "blbci" nebo "špatní lidé" popřípadě "bezcharakterní". Těm je to naopak jedno a nic si z toho nedělají. Naopak ti "poctiví", "perfekcionalisti" a "dobráci od kasti" tím budou trpět vždy. Takže pokud se jedná o dlouhodobý efekt, něco hraje ve váš prospěch. Stejně s tím nic nenaděláte, pokud zaženete jednoho "posměváčk" , stejně se za par dní ukáže další, nebot´být lepším a "dobrým" je vždy těmto "rejpalům" trnek v oku. Tohle je můj názor ...
doplněno 25.08.10 00:43:p.s. a věř že vím, o čem mluvím .. . .
Nehádej se s blbcem příliš dlouho, někdo by si nemusel všimnout rozdílu...
Mám ten samý problem, ale během let jsem si vypěstoval jistý protilék. Prostě se mám rád a srovnávám si v duchu v čem jsem lepší než ten co pomlouvá. Prostě si sám v sobě sesumíruju, jestli na tom jeho zlém slově není náhodou něco pravdy a zkouším to napravit...pak teprve otevřeně mluvím s těmi kterým se doneslo to zlé slovo a otevřeně se jich zeptám na názor. Člověk který je dobrým člověkem mi na otevřenou otázku, otevřeně odpoví... a takový je můj přítel. Ostatní mi za tu námahu nestojí.
Někdo kdysi radil představit si růžového slona ve slušivém pyžámku s kulíškem na spaní a převlékat za stálého úsměvu. Prohlédnout mu uši zda je má čisté popřípadě vyčistit, Zkomtrolovat ruce, krk vyčistit uchoštoury a poslat si hrát do školky.
Popřípadě si myslet a představovat si osobu v roli babičky přiblble se usmívat a myslet si ano babičko, ano babičko máš naprostou pravdu, jako vždycky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.