Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy jak jistě vydělávat finance na změně kurzu

Od: petrska odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám základní kapitál 50000Kč a chtěl bych se s ním zkusit naučit pokud možno co nejbezpečněji ho časem rozmnožit.
Co bych se mohl zkusit učit? Nevím v tuto chvíli na co mám a na co ne.
Přemýšlel jsem o cenných papírech,qle to musí mít člověk perfektní přehled aby sledoval například nějakou společnost,která vydala akcie a to nevím jak zjišťovat.
Existuje i trading, ale na něm vydělává pouze malinké procento lidí a tam mě to neláká. Existuje něco jednoduššího co by se třeba muselo sledovat každý den a podle toho by se dalo určit, jestli něco koupit nebo prodat?
Podotýkám, že nemám znalosti. Klidně bych někoho kdo na takových věcech vydělává kopíroval a dělal stejné kroky, za to by mu samozřejmě náležela odměna.
Existuje něco takového?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Záleží na investičním horizontu. Spořit na důchod můžete přes různá ETF, obchodovatelne fondy, které kopírují třeba stav akciových indexů, různých komodit atd atd. A není třeba to tam dávat najednou, třeba dokupovat pravidelně každý měsíc, čtvrtletí nebo různě.
doplněno 06.01.23 14:15: Pořád jste nenapsal, jaký máte investiční horizont. Jestli chcete peníze zhodnocovat, spořit a po jakou dobu. Nebo chcete jen spekulovat a výše uvedenou částku máte na hraní a pokusy, které můžete ztratit.
petrska
hodnocení

Délku investice bych odhadoval na 3roky.
Je něco reálného, kde bych za tu dobu neprodělal kromě toho že existuje spořící účet?
Jestli s těmi penězi počítáte do budoucna, tak spořící účet nebo termíňák. Pokud by byl časový horizont delší je možné uvažovat o akciích či etf, protože nejde říct, že za tři roky tam budete mít z těch 50 třeba 70tis, ale může tam být zrovna v té konkrétní době třeba 40 nebo 20 a za další rok poté může být zase všechno jinak. US index roste v dlouhodobém horizontu o deset procent ročně, ale jsou tam cykly, kdy některý rok spadne o 20,30 nebo 40%. A když v tom poklesu ze strachu investor prodá, tak má ztrátu, ale kdyby další rok dva vydržel, může být v zisku. Tak stejně to platí u spekulací, ale tam je to zase jinak, u velice rizikových aktiv si investor předem stanoví možnou ztrátu, pod kterou nejde, aby ochránil zbytek investic. Hlavně když je to na páku, jakože třeba ty měny.

ahoj*
hodnocení

0x

Pokud myslíš změna kurzu měny, tak hledej forex

Cenné papíry, neboli akcie jak onich hovoříš, tak tomu se říká stock picking. Ve tvém případě lajka se to dá použít leda tak na nákup tvého favorita, třeba Apple, třeba tesla, třeba Google. Ale já bych nakupoval po velikém propadu. Ne v ATH.

pokud chceš někoho kopírovat, neboli sociální investice, tak se přihlaš do eToro https://www.etoro.com - tam je to asi nejsnazší - automatické kopírování tvých vybraných vzorů... které k tomu mají i youtube kanály... je tam i DEMO režim...

Důležité je začít něco dělat a hrát si s menší částkou, řekněme 100 000, tím se hodně naučíš, a pak až budeš mít budoucnu větší peníze, tak už budeš umět a nebudeš přicházet o peníze

petrska
hodnocení

Ten Forex neznám.
To Etoro zní zajímavě, kopírovat někoho.
Ale co jsou to za zkušení investoři? Vůbec je neznám, nemám ponětí jak jsou v investování úspěšní.
Nevím jestli se jim dá věřit? Nejspíš je platí ta společnost, ale dá se jim věřit?
Raději bych si zaplatil za zkušeného u kterého je velká jistota?
ahoj*

Zkušený investor tam má svoje statistiky, vede tam svůj blog a můžeš s ním i komunikovat, vidíš přesně jeho výsledky historicky, vidíš přesně jeho portfolio co do poměru. Vidíš přesně jeho nákupy. Jen tak z voleje tě může sledovat 5 lidí, na vyšší počet sledujících resp. kopírujících, ti musí přidělit eToro status. Jsou tam i těší, ale už jsem tam rok nekoukal.

Ptáš se na něco co zjistíš za 2 min. po registraci, a s tím se naučíš za pár hodin procházení.

ps: Ono se tam sice tvrdí že vše je bez poplatku ale oni vydělávají ná spreadu. Kdyžtak si vygooglit co to je. Ale na hraní pro začátečníka a laika doporučuju

smode2
hodnocení

0x
Zde jsem k jedné z možností napsal článek: poradte.cz/...
Sám si sice strategie nepronajímám (jsem trader a vyvíjím vlastní systémy kt. samostatně obchoduji), ale řekl bych, že je to dobrá možnost. 50k je celkem málo, ale pokud budete mít cca dvojnásobek, jsou jednoduché strategie, kt. lze začít zcela samostatně obchodovat například u Striker securities - lze se dohovořit i česky. Touto cestou bych šel já.
petrska
hodnocení

Pronajímat si odzkoušenou strategii nezní vůbec špatně.
Ale trošku se v tom strácím a nevím jak vůbec začít a co si vyzkoušet? Třeba nanečisto.
Chci hlavně ať to má smysl, abych se mohl zabývat tím co funguje.
Všimnul jsem si, že spousta společností láká investovat s nimi, ale vždy v tom přeci něco je.
Je možné mi poradit konkrétněji, méně odborně? Díky
ahoj*

Firmy mají ze zákona povinnost tě varovat, že zhruba 70% lidí u nich prodělá.

Osobně si myslím, že na tradingu prodělá tak 90% lidí co to zkusí. Nehledě k tomu, že to žere poměrně hodně času

U toho článku vůbec nevidím datum, takže může být ze včera a nebo taky 10 let starý?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]