Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystouplina na levé straně pupku

Od: tess3 odpovědí: 13 změna:
Ahoj, prosím poraďte.
Asi 2 týdny pociťuji občasné křeče žaludku a střev. Někdy jsou silnější, někdy slabší a někdy vůbec. Někdy je mám dokonce hned po probuzení. No ale na co se chci zeptat - když ležím na zádech a vydechnu, u pupku na levé straně si pohmatám lehce takovou vystouplinu (spíše nafouklé místo než bulku). Při stoje není znát, ale v tom leže ano. Když vydechnu, jako kdyby tam něco bylo (tlak). Po vyprazdnění je to lehce lepší, ale pak si ji nahmatám zase. Přijde mi ale, že tam není stále, ale objeví se např. co 2-3 den. Nevíte, co to může být? Díky
doplněno 05.01.23 08:29: Ještě chci dodat, že bulka cestuje - většinou ji cítím na levé straně pupku, ale občas i nad pupkem a je to většinou před tím vyprazdněním + křeče střev.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mozno pruh, navstivte lekara. Toto ma tu fascinuje, ako ludia chcu mat diagnozu a rovno hned aj liecbu, podla laickeho textoveho opisu.

tess3
hodnocení

U lékaře jsem byla, tak si tohle můžete odpustit. Zajímá mě pouze, zda už se s tím někdo setkal, když tam lékař po pohmatu nic nenašel. Ani na ultrazvuku. Kdyby to byla kyla, tak mám bolesti neustále a bulka tam je taktéž pořád, nebo se pletu?
liska5

Střeva se na ultrazvuku nezobrazí. Pak jedině kolonoskopie. Teda jestli předpokládáme, že je to v tlustém střevě. Mohou to být ale i nějaké lokální křeče v břišním svalstvu, když teda né hernie. On střevní obsah se přelévá, posouvá a jestli jste hubenější, možná ty posuvné spasmy budou vidět.

liska5 střeva se na ultrazvuku zobrazí, ale není tam nic moc vidět. Není to jako magnetická rezonance.

liska5

Vím, jak to chodí. Sama jsem absolvovala, a v rodině máme gastroenterologa.

Já zas měl možnost hrát si z ultrazvukem.

ahoj*
hodnocení

1x

A jak je prosím možné, že vy bulku najdete alekař ne?

pokud Bulka cestuje, tak to bude něco ve střevě?

K tomu doktorovi musíte dojít, když si tu bulku sama nahmatáte, a ne za dva dny když zmizí - nemůže být tabulka zrovna nějaký tuhý obsah střeva, který za chvíli vykadíte? Píšete že ne...

taky to může být nějaký otok střeva, zkuste pozorovat, zda to není po určitém typu jídla... změňte typ stravy a třeba se neobjeví, pak si dáte zase maso/mléko/pšenici/cukr a objeví se... experimentujte...

paveldvorak
hodnocení

1x

Může jít o cokoliv, například o zvýšenou plynatost v tlustém střevu atd... je nutné absolvovat sono- vyšetření, lékař to uvidí

ahoj*

Předpokládám, že opakované vzduchové bubliny by si všimla při kadění...

paveldvorak

Bohužel při kadění se to nepozná, protže nedochází k produkci žádných bublin...plyn který se zde vytváří se udržuje v horní části tlustého střeva...

navíc na sonu se zjistí kdeco, drobné žlučové kemany, cysty v játech atd...věci o kterých člověk vůbec neví...

tess3
hodnocení

Na sonu jsem byla a nic se nezjistilo. Ale stále pociťuji tlak v horní části střev až žaludku. Občas takové bodové pocity. Nijak me to neomezuje, ale je to nepříjemné. Při nádechu to cítím trochu více, takový tlak.

etana*
hodnocení

0x

Možná nějaký menší polyp v tlustém střevě, tomu by odpovídalo to ulehčení po vyprázdění, možná je to jen nervové (nemyslím psychické, ale prostě nerv, který je tam někde trochu utlačen, možná přiucpaná lymfatická uzlina. Když to nepoznají lékaři se svým vzděláním, zkušenosti a přístroji, těžko to poznáme my laici jen tak z několika vět, které jste napsala.

Mít podobné potíže, zhodnotila bych, zda mne to tak obtěžuje či se tak bojím, že budu lítat po doktorech a denně si hledat bulku nebo nasadím lehčí dietu s méně vlákniny a nebudu se tím pořád zabývat. Určitě ale nebudu očekávat na poradně něco jiného než:" Jdi k doktorovi, proktologovi". A to vy slyšet nechcete, takže si jen počkám, co nám za čas napíšete, jak to dopadlo.

tess3
hodnocení

Dietu držím už 2 týdny a opravdu nemám zapotřebí si stále hledat někde bulku. Je to ale někdy dost omezující, okolí pupku jako by mi mělo prasknout a je tam hrozný tlak a křeče. Při nádechu jako kdyby tam bylo cizí těleso a tíha. Už si nevím rady. Nepomáhají mi na to ani léky od doktora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]