Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace kyčelního kloubu

Od: binka* odpovědí: 4 změna:

Máte někdo zkušenosti s operací kyčelního kloubu? Mého otce /73let/ zřejmě čeká operace. Jak přibližně dlouho se na operaci čeká? On sám to chce nechat až na jaro, přitom sotva chodí o holi ...*bzum*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já vím, že ve státních nemocnicích v Ostravě se čeká cca 2 roky. Jsou všude pořadníky. Váš tatínek by se měl nechat vyšetřit a do pořadníku zapsat na jaro. Musí mít bolesti i v noci. Žádná legrace. *sok* Před rodinou, ve které jsou fyzioterapeutky, jsem se zadivila, jak brzy po operaci, pan prezident hrál tenis a jezdil na lyžích. Jaké že to měl šikovné lékaře. Bylo mi vysvětleno, že záleží na tom, v jakém stavu je svalstvo okolo. Je-li v kondici, plná pohyblivost je poměrně rychle. Horší je to, když je svalstvo atrofované, když se pacient, díky bolesti, málo pohybuje, pak to trvá mnohem déle. *placni* Děvčata říkala, že koho rozhýbávají, že ten si nesmírně pochvaluje už jen to, že se vyspí. Bez bolestí.

lucinkaf*
hodnocení

2x

Moje mamka byla na výměně kyčelního kloubu ve 40 letech. Tenkrát jí řekli, že buď se to udělá teď s tím, že se bude lépe zotavovat, nebo později, kdy tato šance klesá. Je to docela náročné jak fyzicky, tak psychicky, a to nejen pro pacienta. Následná léčba teprve ukazuje, zač je toho loket. Pravidelné rehabiliace, rozchodění, trénování. Pak léčba doma. Starali jsme se jak mohli. Doma jsme museli přizpůsobit zařízení bytu, třeba nástavcem na WC (to by měl pacient dostat), položením vyšší matrace na tu stávající, zjistili jsme, že spoléhat se jen na vanu, tak se mamka ani nevykoupe. Zvednout nohu je totiž problém, takže jsme uvítali sprchu. Koupili jsme i barovou židli, protože klasická je moc nízká a pacientovi se sedí lépe ve zvýšené poloze. Jediné, co mamka zpočátku obula, byly pantofle. Později jsme jí do obýváku postavili rotoped, na doporučení lékaře, prý to je výborná rehabilitace, samozřejmě zlehka a opravdu mírná zátěž.O jizvu jsme se také starali, dvakrát denně nahřívání lampou, mazání a masírování sádlem. Prostě piplačka. A dnes? Mamka má po jizvě jen slabou čárku, chodí naprosto bez problémů a co víc, jezdí na kole, lyžuje, hraje volejbal, dělá vše jako dřív,s čímž nepočítali ani sami lékaři.

binka*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. V pátek jsme se dozvěděli termín operace - bude 12.října, takže to byl celkem fofr. Potom následuje rehabilitace, tak uvidíme, jak to otec zvládne. Snad to bude v pohodě.

michal958*
hodnocení

0x

pribuzny byl an operaci kycle cekal mesic za 4 dny doma z nemocnice a chodi uz bez berle, je mu 76 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]