Nejste přihlášen/a.
Z dovolené mi zbyly Chorvatské kuny a nyní tam mají nově eura. Otázka zní zda mi nějaká česká banka ještě tyto peníze vymění za koruny, nebo si je mám schovat na památku?
Zkusil bych nějakou větší banku (ČS, KB, ČSOB) jestli a za jakých podmínek by to vyměnily. Počítejte, že za výměnu cizích bankovek v prekluzi (tj. neplatných, ale vyměnitelných za platné) zaplatíte nějaký poplatek, ale možné by to být mělo. S výměnou mincí nepočítejte (směnárny s mincema příliš nepracují a s neplatnými tuplem), to snad opravdu jen v Chorvatsku.
Kolik Vám jich zbylo, jestli to vůbec stojí za to. Pokud se nepodaří, můžete je s sebou vzít na příští dovolenou a zkusit to tam. Nebo je věnovat někomu, kdo se tam chystá.
Já třeba jsem se kun dobře zbavil, zůstalo mi jen pár mincí na památku. Letos jsme k obvyklé Itálii přidali právě i chorvatsko, čímž jsme si vynahradili loňský rok, kdy kvůli divadlu kolem kovidu nic nebylo. Teď bude chorvatsko jednodušší, protože jednak mají konečně normální měnu a ne žádná zvířata (stejně všechno počítali v eurech, kuny byly jen na platbu v obchodech), jednak jsou v šengenu. Ale pochybuju, že letos Chorvatsko zopakujeme, spíš budeme rádi, když ušetříme na tu Itálii.
Tak jsem koukla kolik toho vlastně mám. Našla jsem 230kun a tak je asi nachám ležet, Za sto let se budou hodit sběratelům. Dovolená letos není v plánu, z důchodu to šetření jde pomaleji a teď při těch cenách to půjde ještě hůř. Ale díky za opovědi, nechtěla jsem se ztrapňovat někde v bance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.