Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta hlasu po nachlazení

Od: jakubek odpovědí: 7 změna:

Mám zahleněný vlhký kašel a často vykašlávám hleny, ale nejde mne normálně mluvit, jelikož mi selhaly hlasivky, tak pouze šeptám. Co s tím a jak dlouho se to léčí než budu zase mluvit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

Dobré je inhalovat Vincentku a nemluvit.

vitalia.cz/...

mil®
hodnocení

2x

Prodávají se i Vincentkové pastilky s různou příchutí.

liska5
hodnocení

1x

Šepot škodí hlasivkám více, jak mluvení.

Dejte si Priessnitzův zábal. Na hrdlo vpředu mokrou studenou vyždímanou poskládanou utěrku, přes ní suchý ručník a ještě omotat šálou. Za půl hodiny sundat a krk obalit jen suchým teplým. Klidně víckrát denně. Studená vyprovokuje prokrvení hrdla, což je dobré k hojení.

rakip*
hodnocení

0x
Mě pomáhá vždy cibule svařená s majoránkou. Nakrájenou cibuli na hrubo vařit 10 minut, pak přidat majoránku a 10 minut louhovat pak scedíme.
jendad

Já používám cibuli bez vaření . Normálně ji nakrájim na kostičky . Aspoň 3 až 4 cibule , dát do hrnce a prosypat cukrem . Nechat přes noc a ona pustí sirup . Pak stačí užívat velkou lžíci .

rakip*
Jo to je taky dobré, ten čaj z cibule mě přijde rychlejší a zabírá rychle.
jendad

Zkusím . Dík za nápad *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]