Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych nějaký ne příliš složitý způsob jak občas dostat za co nejvýhodnějších podmínek některé platby z Polska do banky v Česku na účet v CZK. Jedná se mi o to, že bych rád prodal některé nepotřebné věci do Polska, ale nevím jak to udělat s platbou tak aby kupující mohl jednoduše zaplatit v Polsku v PLN a peníze mi přišly na účet v CZK do banky v Česku. Také aby to bylo pokud možno bez poplatku na straně kupujícího a mojí a za co nejvýhodnější kurz pří přepočtu PLN na CZK. Pokud by u toho byl nějaký větší poplatek a ne příliš výhodný kurz pro přepočet tak bych to musel započítat do ceny prodávaných věci a to by se tím mohlo prodražít natolik, že by už pak o to nebyl až takový zájem.
Jednoduché a levné je použít Transfer Wise - tedy https://wise.com/ - podporují spoustu měn na celém světě, směnu peněz si dělají sami a umějí zajistit buď aby příjemce dostal definovanou částku, nebo aby odesílatel zaplatil definovanou částku
Ten Transfer Wise vypadá zajímavě a asi by to šlo použít pro můj účel, ale nevím o tom vůbec nic jak to funguje a jaké tam jsou podmínky. Četl jsem už o tom vícekrát, ale nějak blíže jsem se tím nikdy nezajímal a to je tak asi vše co o tom vím tzn. téměř vůbec nic. Vypadá to zajímavě podle toho jak jsem se na to před chvíli zběžně díval. Je tam třeba registrace, ale nevím jestli nevyžadují nějakou aktivitu a jestli to může být i delší dobu bez aktivity aby registraci pak nezrušili nebo nějakou minimální výši transakcí za určité období.
Může to být bez aktivity, já to naposledy použil před několika lety. I když - občas po světě poutuje referal a párkrát za rok mi tam přistane hláška že kamarád se přihlásil do služby.
Nevím, zda by to šlo použít pro opakované platby, nejspíše by se musela každá platba zadat znovu.
Nevím jak to myslíš s tím "že kamarád se přihlásil do služby". To jsi kamarádům rozdal přihlašovací údaje do toho tvého Transfer Wise? Pokud jde o opakované platby tak taky nevím jak to s tím myslíš. Pokud by ta registrace byla pouze na jednu platbu tak to by bylo blbé kvůli každé další platbě se znova registrovat. Předpokládám, že to tak asi nebude. Já nemám v úmyslu provádět stejné opakované pravidelné platby, ale občas bych to možná na nějakou platbu která by byla pokaždé jiná využil.
Vy jste asi rozeny obchodnik.
Nechapete ze lidi plati tak ochotne, nakolik to je pro ne pohodlne?
Nepovažují to za příliš dobrý nápad. Pokud by se našel zájemce někde z daleka od hranic tak asi nebude příliš ochoten jet pro to přes třeba celé Polsko aby si to mohl na hranicích převzít. Ono cesta několik stovek km také něco stojí. Nechci prodávat nic až tak atraktivního co by za to stálo někomu si pro to jet někde daleko. Asi málo kdo bude ochoten zjišťovat jak zaslat PLN na účet v CZK do Česka a ještě tak abych to pak neměl připsané na účet s nějakým šíleným vysokým poplatkem za to tak, že by se mi to ve výsledku možná ani neoplatilo.
@jirib Vsak rikam ze vy jste jiriku rozeny obchodnik Proc asi giga trzby maji formy co maji tvou kreditku, HA? Netflix, Apple aj.
Ahoj (spletsemnick
@rk22 a co to allegro.pl?/... Jako ceske Aukro. Nedavno koupili mall cz a plati se tam kartou
Jirib - zjevne nikdy nic neprodaval. jo urcite si bude dnes nekdo jezdit na hranici a prodavajici taky
Budou tam na sebe cekat... me je to jedno, ale mluvis jako kdyz s obchodem nemas zkusenosti
jirib: Tebe to jako prodávajícího asi nezajímá jak ti kdo zaplatí a je ti jedno jak si to kupující udělá. Mne to ale jedno není a zajímá mne to docela dost, protože jako prodávající bych rád abych případné zájemce zbytečně neodrazoval nějakou složitou platbou a abych za to ještě nemusel platit nějaké poplatky které by mi ten prodej znevýhodnily.
Platbu za dopravu připočtu k ceně. Tam si najdu dopravce kde to bude nejlevnější. Ohledně dopravy asi není jiné rozumné řešeni.
Zridit si ucet v Polsku
Pouzivat EUR ucet
Pouzit Paypal.
polak posle mezinarodni platbu BEN nebo SHA.
Pouzit polske Allegro a nechat si zaplatit kartou.
Zřízovat si účet v Poksku kvůli několika málo platbám by se mi příliš nechtělo. Pal by byla i otázka jak to z toho polského§čtu výhodně dostat na český účet v CZK. PayPal by možná bylo určité řešení, ale ne každý ho má a kvůki jedné platbě by byl ochoten si ho zřízovat. Navíc ani nevím jaké má PayPal poplatky za převod na účet do banky v Česku a za připsání platby. Navíc PayPal asi nená příliš výhodné kurzy při přepočtu měn. Allegro si zřízovat kvůli několika málo věcem by se mi příliš nechtělo a také nevím jestli tam nejsou nějaké poplatky.
Potřeboval bych na to něco jednoduchého a co nejvíce výhodného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.