Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana při sexu

Od: nika odpovědí: 8 změna:

Ahoj, zajímájí mě vaše názory na to jak se nejlépe chránit při sexu? Mám stálého partnera ale zatím jsme oba ve věku (20) kdy děti fakt nechceme. Doteď jsem brala antikoncepci + přerušovaný sex, takže jsem byla docela v klidu. Antikoncepci jsem nyní vysadila, protože mi hodně rozházela psychiku a už ji zkrátka dál brát nechci. Přerušovaná soulož asi nestačí, mám strach, že mohu otěhotnět ze spermií které jsou v preejakulátu. Nevím jak moc je při tom otěhotnění pravděpodobné, co myslíte? Dá se jenom s tím nějak fungovat? Samozřejmě možností je kondom, ale upřímně tomu bych se raději vyhla, protože je to jak mně tak příteli nepříjemné a nějak si to neužijeme, navíc mám pocit že mi po tom tam dole celé oteče, z toho tření. No pak je ještě možnost nitroděložního tělíska ale to mi příjde stejné jako ta antikoncepce, zase hormony do těla. Co radíte?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Spoléhat ve dvaceti na přerušovanou soulož je celkem odvážné a doporučila bych začít šetřit na kočárek. Nitroděložní tělíska jsou i bez hormonové patrony, čistě mechanická, pesary (v ČR moc populární a známé nejsou, ale je to lepší než nic), kondomy s vhodným lubrikantem (ty otoky jsou subjektivní pocit, alergii odhalí gynekolog), nesouložit. Přerušovaných dětí chodí po světě stovky milionů.

omnia
hodnocení

2x

Přerušovaný sex bych u nevyskákanýho chlapa moc nedoporučila. Můžete ještě zkusit spermicidní gely nebo měření bazální teploty. Pesar jste zkoušeli? Sterilizaci vzhledem k vašemu věku jako možnost ochrany nepočítám.

nika
hodnocení

Neřekla bych že je nevyskákanej, naopak v tomhle je hodně opatrnej a fakt zatím vždy vše bylo včas, takže jediný z čeho mám trochu strach že právě stačí preejakulát který už nijak kontrolovat nemůže.
Nad tím měřením bazální teploty uvažuji ale nevím jestli to opravdu funguje, nějak si tím nejsem jistá :/
Meranie teploty = sex nebude dost vela dni. Navyse katolici, ktori to pouzivaju, mavaju tak 4 a viac deti ...

ahoj*
hodnocení

1x

Radim Uzel. At si partner zauzluje cu... :))

Teda to jsounotazky, to je zbytkac nebo co?

Po kondomu ti to dole cele otece jo? Smarja :) Tak si dej lubrikacni gel.

Drive lide vzali ovci strevo ... Ale zes vysadila HA tak to je jedine dobre :)

Mě kdysi po kondomu svědil penis, ale zjistil jsem,že je to značkou kondomů. Nejspíš použitý lubrigant. Stačilo vyměnit a vše ok. Dokážu si představit alergickou reakci i u ženy, nicméně nejspíš bych zkusil ten gel.

hodnocení

0x

Nitroděložní tělísko je i nehormonální, kdy je z kovu, který je pro spermie toxický (měď).

pb®
hodnocení

0x

Měřím si bazální teplotu. Po proběhlé ovulaci vím, že je sex bez ochrany bezpěčný. Dokud ovulace neproběhne, používáme kondom. S naší frekvencí sexu max. 2x do týdne (holt už to není 5x týdně jako prvních 10 let vztahu, zato kvalita nahradila kvantitu) ho použijeme tak 3x do měsíce. Ale já už mám dvě děti, jsem ve věku, kdy by se plodnost měla snižovat a vím, že další dítě už nosit ani rodit nebudu a kdybych nedejbože otěhotněla, jdu bez výčitek na potrat, protože porod fakt už zažít nechci.

Ve 20 letech bych se snažila najít hormonální antikoncepci nebo tělísko, co mi bude vyhovovat. Protože co si budem říkat, soulož jen tak naostro bez bariérové či chemické antikoncepce je prostě top.

Vyzkoušela jsem už pilulky, náplast, spermicidní krém i cervikální klobouček. Ten byl asi největší hrůza, přesto někomu může vyhovovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]