Dobrý den, jsem ve 3. měsíci. Pořád na mě jde kychani. Jenže včera večer jsem si kychla, nebylo to zadržené úplně, ale trochu potlacene a pichlo mě vzadu v hlavě a bolí mě trochu od té doby prave ucho. Tu hlavu v tom místě taky cítím. No teď plasim, jestli mi to nezpůsobilo něco v mozku, prasknutí cévy, krvácení do mozku nebo tak. Jsem si totiž přečetla, ze je to možné a už jsem z toho mimo stalo se vám někdy? A mám se obávat něčeho? Prosím bez urážek. Jeden doktor mi na to napsal, ze mám být v klidu, ze krvácení do mozku to nebude. Ale četla jsem o klukovi, co kychl za sebou několikrát a něco mu v hlavě prasklo. Podle posledního ct mozku bez patologie (měsíc zpět)
Možná Vás "střelilo" v krční páteři, od ní bolívá hlava. A kýchnutím jste si asi "foukla" do eustachovky, ta jde do středního ucha a může až prohnout bubínek.
deens
Bolí mě to ale vzadu vpravo jak je takový výstupek, ne na páteří prave ale není to stala bolest, chvilkova vždy. Jen jak na to myslím, tak už mi přijde, ze mě bolí cela hlava. Tu eustchovku jsem si říkala taky, ale spíše se furt bojím toho krvácení do mozku, nevím proč mi to tak utkvelo
liska5
To škubnutí pohnulo prvními krčními obratli a svalíky kolem nich se reflexně stáhly. Stejně tak cuknutí hlavou zachytily úpony svalů ke spodní hraně lebky. Obojí dovede vyvolat bolest hlavy tlakem na cévy a nervové větve. Suché teplo /omotat krk šátkem/ a spánek by to měly zklidnit.
deens
Takže Toho krvácení se neobavat a nezabyvat se tím? Vím ze plasim, ale mám o sebe strach
keby Vám začalo krvácanie do mozgu včera večer, už by ste tu s najväčšou pravdepodobnosťou nebola. Radcovia majú pravdu, bude to eustachovka + krčná chrbtica, resp. svaly s ňou spojené - ja to mávam bežne, keď s ňou mám väčšie problémy než obvykle, tak prí kýchaní cítím temer celú hlavu aj krk.
Tým, že ste z toho ešte aj v strese, si to zhorušjete. Takže sa ukľudniť, keď tak si dané miesto niečím namažte, čo uvoľnuje svalstvo, a nabudúce už kýchanie nezadržiavajte, je to zbytočné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.