Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace zvětšené prostaty , metody?

Od: karlosdos* odpovědí: 17 změna:

potřebuji poradit od někoho , kdo už na takové operaci byl , co je lepší , klasická krvavá , nebo ,laserem , párou.,? nebo nic a udržovat to tabletkama?

Děkuji za rady , mě už vyhrožují na urologi dva roky , že budu muset na operaci.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky záleží na stavu, jak tě to v životě omezuje. Vyhrožovat můžou, ale pokud vše funguje jak má, tak proč jít pod kudlu.

karlosdos*
hodnocení

No právě , je mi 70let a dva roky už mi urolog říká , že bych měl jít na operaci po vymočení mi zůstává ještě asi 2dcl v měchýři a to prý bení dobré . Mohl by mě právě prý onemocnět močový měchýř , nebo ledviny. Já ale problémy nepociťuji , močím několikrát za noc , dvakrát až třikrát , podle toho kolik toho vypiju večer. Té operace se bojím , protože dva z mého okolí v posledních letech zemřeli po operaci této prostaty . pooperační komplikace , sepse , nebo vmetek . Tak si říkám , že ještě nechci umřít po takové operaci . Je to prostě riziko , ještě jsou alternativy , laserem ,nebo párou ,ale také píšou , že mají po operaci ještě pořád problémy.

karlosdos*
hodnocení

beru Alfuzosin a přikupuju si PROSTATA FORMULA.

Na svůj mladý věk tě docela chápu vzhledem ke svým problémům. Vybrat si mezi rizikem operace, kdy ti doktoři nezaručí nikdy 100% úspěšnost a nebo rizikem onemocnění, když to necháš být je velice těžké rozhodnutí.

Člověka to pak nutí zjišťovat maximum informací a ponořit se do problematiky hlouběji.

Tatův kamarád něco takového taky prožíval. Řešením bylo vymočit se krátkodobě zavedenou cévkou. Tam je riziko pouze infekce, pokud jsi čuník a podceníš přípravu.

karlosdos*
hodnocení

to je mladý věk 70let? na urologii už chodím každý rok asi od 40let na preventivní kontroly. Teď poslední čtyři roky mám po vyšetření ultrazvukem a vymočení a znovu ultrazvuk moc moče který zůstavá .

Popisuju sebe co by zkušenost s doktory v 33.

Prostatu mám ovšem OK, tak ti popisuji co se týče prostaty tatova kamaráda.;)

hodnocení

1x
To vam povie chirurg po zhodnoteni nalezu.

hodnocení

1x
U mnohých stačí tablety...a vrátí se do normálu...pokud to není už něco horšího... když je to tedy jen to zvětšení
vilda4

Dobrý den mám podobný problem a zajímalo by mě jaké tablety máte na mysli aby se zvětšená prostata vrátila do normálu děkuji za odpověd

knick
Mám Silodosin, funguje velmi dobře na zlepšení průtoku, ale má jako jiné léky vedlejší účinky. Snižuje tlak, může zvětšit nosní sliznice a další. Ale prostatu nezmenší.. Kvůli problémům jsem užil jen 7 tablet a mám jít na operaci - otvor uvolnit frézováním. Zatím nevím co bude.
karlosdos*
hodnocení

alfuzosin je podobný , má postupné uvolnování.

knick
hodnocení

1x
Protože mě toto také zajímá, díval sem se na URL fn Brno a píší tam, že se operace párou v ČR začala provádět v r.2019, v Brně udělali 100 těchto operací a v červenci 2020 s nimi (po krátké době) skončili. Asi to nebylo nic moc, a kdyby to bylo tak dobré jak se o tom píše, tak by to platily pojišťovny...Taky je uváděno, že se neví, jak dlouho účinek operace vydrží, uvádí se možná nutnost opakování operace.

ahoj*
hodnocení

0x

Kolik vam je let

karlosdos*
01.01.23 12:41
hodnocení

70

mnd®
hodnocení

0x

Pára a v pohodě.

karlosdos*
hodnocení

Kde to dělají? , já jsem z Jihlavy , jsme krajské město , ale nemocnici máme okresní , nic moc úroveň.

Do vyhledávače Urologie Brno a tam se dopátráte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]