Nejste přihlášen/a.
potřebuji poradit od někoho , kdo už na takové operaci byl , co je lepší , klasická krvavá , nebo ,laserem , párou.,? nebo nic a udržovat to tabletkama?
Děkuji za rady , mě už vyhrožují na urologi dva roky , že budu muset na operaci.
Taky záleží na stavu, jak tě to v životě omezuje. Vyhrožovat můžou, ale pokud vše funguje jak má, tak proč jít pod kudlu.
No právě , je mi 70let a dva roky už mi urolog říká , že bych měl jít na operaci po vymočení mi zůstává ještě asi 2dcl v měchýři a to prý bení dobré . Mohl by mě právě prý onemocnět močový měchýř , nebo ledviny. Já ale problémy nepociťuji , močím několikrát za noc , dvakrát až třikrát , podle toho kolik toho vypiju večer. Té operace se bojím , protože dva z mého okolí v posledních letech zemřeli po operaci této prostaty . pooperační komplikace , sepse , nebo vmetek . Tak si říkám , že ještě nechci umřít po takové operaci . Je to prostě riziko , ještě jsou alternativy , laserem ,nebo párou ,ale také píšou , že mají po operaci ještě pořád problémy.
Na svůj mladý věk tě docela chápu vzhledem ke svým problémům. Vybrat si mezi rizikem operace, kdy ti doktoři nezaručí nikdy 100% úspěšnost a nebo rizikem onemocnění, když to necháš být je velice těžké rozhodnutí.
Člověka to pak nutí zjišťovat maximum informací a ponořit se do problematiky hlouběji.
Tatův kamarád něco takového taky prožíval. Řešením bylo vymočit se krátkodobě zavedenou cévkou. Tam je riziko pouze infekce, pokud jsi čuník a podceníš přípravu.
to je mladý věk 70let? na urologii už chodím každý rok asi od 40let na preventivní kontroly. Teď poslední čtyři roky mám po vyšetření ultrazvukem a vymočení a znovu ultrazvuk moc moče který zůstavá .
Dobrý den mám podobný problem a zajímalo by mě jaké tablety máte na mysli aby se zvětšená prostata vrátila do normálu děkuji za odpověd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.