Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s brýlovými skly, trvanlivostí,kvalitou a tak mám plus tři dioptrie a zatím jsem měla na jedněch brýlích klasické sklo a na druhých základní plast s tvrzením. Teď bych právě chtěla skla vyměnit. I když jsem ten plast otírala docela citlivě a mikrovláknem, tak se docela po letech zaškrábe, ale to je asi normální. Má význam antireflex u plastu? Pomůže něčemu a vydrží?Není to jen o tom,že když mě někdo bude fotit,tak tam nebude tak velký odlesk?Cena je skoro dvojnásobná. Pak jsou ještě samozabarvovací,ale jen u skla,což je docela těžké a se to asi slunečním brýlím nevyrovná, třeba do auta, nebo jo?
Dobrý den! Plastová skla s antireflexem používám pouze při práci na PC (antireflex prý snižuje namáhání očí). Na běžné nošení používám skla skleněná, a to z prostého důvodu. Jsou levnější a já často brýle z estetických důvodů střídám. Mám i samozabarvovací skla, Heliovar. Sluneční brýle nepoužívám.
Zdravím, určitě se vyplatí investovat do antireflexu. Mě se dělaly na klasických sklech takové "odlesky" (jakože jsem viděla ve skle vlastní oko ), hrozně mě to vadilo a takhle mám pokoj.
To poškrábání je věc druhá. Přítel má také plastová skla s AR, má je kratší dobu než já a a ty jeho jsou poškrábané, na mých po škrábanci ani památky. A to o ně nijak zvlášť nepečuji, spíš je to tím, že ráno vstanu - nasadím a večer zalehnu - sesadím A přes noc na nočním stolku se nemají jak poškrábat
Takže já hlasuju pro plast + AR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.