Nejste přihlášen/a.
Mám ostrý kašel, rýmu a teplotu 39,2°C. Ležím doma a doktorka mne vyšetřila na dálku po telefonu a zaslala e-neschopenku. Předepsala mne antibiotika Klacid 250mg. Navíc proti kašli beru Stoptussin.Trvá tohle už 3 den a je to hrozné, Nemohu v noci kvůli bolesti na plicích a zádech při odkašlávání spát. Mám pocit, že se to jenom mírně zlepšilo, ale stále se cítím vyčerpaná a mám obavy z další neprospané noci.Je nějaký domací recept, který by pomohl z této nemoci se rychleji zotavit?
Přesně takhle to probíhalo i u mě a u přítelkyně... Ostrý kašel, rýma, teploty... Doktor vyšetřil, avšak osobně v ordinaci a předepsal Klacid, že je to údajně jen nějaká viróza nebo zánět na průduškách. Přítelkyně byla dokonce i na ORL na endoskopickém vyšetření. Tam bylo též řečeno, že je to pravděpodobně zánět průdušek a že to chce klid a ATB.
Nakonec jsme jednoho dne objednávali košik a mě nenapadlo nic lepšího, než tam dát covid testy... Jakmile přišly, tak jsme si je udělali a přítelkyně již negativní (byla nemocná dřív), ale já jsem byl pozitivní a příznaky totožné vámi popisovaným... Nakonec jsem byl cca 3 týdny doma s covidem a dusil se kašlem... Na hrudníku pocit balvanu a bolest zad, sotva jsem dýchal a kašel už začínal bolet až na plicích a myslel jsem, že každým zakašláním si snad ty plíce rozervu...
Doporučuju udělat test a být v teple doma... Nám nic jiného nepomáhalo... Jen klid a teplo.
Proč už v dnešní době doktoři neradi pacienty s příznaky respiračních chorob vyšetřují osobně v ordinaci, poslechutí si dýchání přes stetoskop, tak jako jsme byli na to dříve zvyklí a řeknou mu, že nemá ani ordinaci navštívit a vše stačí po telefonu?
Protože osobní vyšetření by asi nijak nepomohlo. Neléčená rýma trvá týden a léčena 7 dní. Pravděpodobně máte virovou infekci a předepsala Vám projistotu antibiotika (které účinkují na bakteriální onemocnění) aby se Váš oslabený organismus sekundárně náhodou neinfikoval bakteriemi(superinfekce). Co byste si představovala, že s Vámi doktorka udělá v ordinaci? Akorát se sama nakazí a nebude už konzultovat ani po telefonu. Bohužel situace je taková, že se s tím musí poprat Váš organismus sám. Držte se!
Jinak teplota 39 stupnů je celkem fajn, vysová teplota virům totiž vůbec nesvědčí. Organismus je tedy vysokou teplotou v podstatě likviduje a až si vytvoží protilátky, což trvá skoro ten týden, tak se váš stav zlepší. Hodně pít, odpočívat, občas se protáhnout. Nad 39 bych srážel paralenem, ale opravdu 38-39 je ideálka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.