Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
na konci roku mi končí smlouva u zaměstnavatele, je na dobu určitou, vždy před koncem staré smlouvy jsme dávali prodloužení na další rok.
Teď, po tom, co jsem informoval zaměstnavatele, že prodlužovat smlouvu už nebudu, po mně požaduje, abych písemně tuto skutečnost oznámil na jeho e-mail.
Chci se zeptat, proč bych to dělal? Mám snad smlouvu, která je na určitou dobu a pokud se neprodlužuje, tak prostě a jednodušše končí, ne?
Co tím chce zaměstnavatel získat? Popřípadě, budu mít menší podporu v nezaměstnanosti, pokud e-mail napíšu?
Díky
Chce mít jistotu, že ho za půl roku někdo neobviní z toho, že vás k neprodloužení donutil. Při kontrolách z inpektorátu a ze sociálky se často hrabou úředníci ve starých smlouvách a chtějí znát důvod odchodu zaměstnanců. Není to legrace. Nic jiného nezíská. A ne, nebudete mít menší podporu v nezaměstnanosti (a protože jsou svátky míru, nenapíšu vám, co si myslím o podpoře v nezaměstnanosti u někoho, kdo měl čas si práci najít, notabene v době, kdy je práce všude spousta).
A to je takovej problém mu napsat do mejlu že už nemáte zájem nadále ve firmě pracovat a nestojíte o další prodloužení pracovního poměru? stejně tu vypověd dáváte vy tak o co de nárok na odstupny nemáš tak jako tak
neni blbost dávat výpověd když nemáš jinou práci
tady něco o podpoře mesec.cz/...
díky za odpovědi, akorát ještě doplním
pokud v kalkulačce vyberu "vypršení časového omezení", tak je podpora vyšší, než když vyberu "výpověď dal zaměstnanec"
proto taky ten dotaz
Nejste pořád schopen to pochopit.Vy přece nedáváte žádnou výpověď. Jedná se o vypršení časového omezení. Prostě do kdy jste měl smlouvu na dobu určitou.
Tak se nebojte, ke zrušení prac. poměru dojde skutečně po vypršení, nikoliv vlivem výpovědi. Tedy v sobotu 31.12. Zaměstnavatel po Vás jen chce Váš souhlas s tím, že to tak opravdu je. Víte, oni se najdou různí kujóni, kteří pak hledají kličky. A tak chce mít v ruce Váš souhlas, že jste s tím ukončením srozuměn, že to tak opravdu je a že mu nebudete následně dělat žádné problémy. O nic víc nejde. Klidně mu Váš souhlas můžete poslat. I když k ukončení dojde i bez něj. Ale na co si poslední dny v zaměstnání dělat mrzutosti, ne? Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.