Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny chtěl bych vás požádat o pomoc ohledně neobjednaných zásilek někdo na mé jméno a mou adresu děla objednávky z různých e-shopu
1. případ Česká pošta mi do aplikace přidala zásilku kterou jsem neobjednal a tudíž nepřevzal, když jsem kontaktoval e-shop tak mi operátor sdělil, že je provedena objednávka za 1600kč a že ji tedy mam nevyzvedávat
2. připad přišla sms od PPL že mi budou doručovat baliček za 6000kč opět jsem nic nepřevzal a zásilka byla odeslaná zpět
3. případ včera mi volal operátor z e-shopu že jsem udělal objednávku za 12000kč což jsem mu řekl, že jsem nic neobjednával, a tudíž nic nechci, tak mi sdělil údaje z objednávky, kde byl jen špatný e-mail
jinak u všech zásilek bylo cele jméno, adresa a telefonní číslo spravné
mam docela strach jelikož nevím kolik takových zásilek ještě přijde a jelikož do poslední chvíle o zásilkách nevím tak mam obavu aby po mě dotyčné e-shopu nechtěli náklady za dopravu
Škoda vzniká daným obchodům. Informujte je, ž eto někdo dělá schválně. Možná budou mít náladu to řešit - dá se zjistit, odkud byla daná objednávka zadána a tak třeba pachatele odhalit.
tak když se ke mě dostanou informace včas tak je kontaktuji ale většinou je to až ve chvili kdy vola dopravce když stojí před domem
Ale to snad nevadí. Jde o to, aby obchod věděl, že se nejedná o omyl, ale někoho úmysl. A jak s tím obchod naloží, je věc jiná. Klidně ve spolupráci s policií zjistí odesílatele objednávky (přes zařízení, ze kterého byla objednávka zaslaná).
To Vaše sdělení -dotaz mi přijde trochu divný! Nic neobjednáte a když je dopravce před domem, tak se teprve dozvíte o rádoby zásilce pro Vás? Ještě jste zapomněla na tu o Krkulce!
co vam na tom přijde divné? když někdo na mě uděla objednavku a já se o ni dozvím až v době kdy je v přepravě a maji ji doručovat, v lepším připadě když je to za vysokou častku a prodejci to přijde divné tak ještě raději zavola
Tak to to že by na mne někdo udělal objednávku je velmi běžná věc !? Toto čtu od tazatele-tazatelky poprvé ještě jsem neslůyšel nečet, takže to považuji za báchorku, smyšlenou věc!
Ještě bych dokázal pochopit že -kamarád, soused... s i na mne objedná něco aby to rodina nevěděla a sdělí mi to a zaplatí ještě bych pochopil ale to není jádrem dotazu! Anebi nějaký "škodič" který takto che tazatele poškodit. Ale i tak to vychází na nesmysl. To si zásilková služba objednávku po tlf zpětně neověřuje a hned ji bez ověření odesílá?
To by ale museli vsetky tie objednavky mat ako sposob platby dobierku / platbu kurierovi pri preberani. Zabranit sa tomu neda, ak niekto zneuziva vase osobne udaje. Nie je to pomsta suseda / byvalej partnerky?
tipuji na byvalku ale nemam to jak dokazat, tak jedině doufat že to přestane jen tedy doufam že mi za par měsícu nepřijde složenka nebo pohledavka
a ano všechno je to na dobirku
Niekto Vám hra na city. Jednoducho zasielku odignorujte, nepreberte.
Ak by toho bolo veľa, a eshopy by mali straty za dopravu, nech si to riešia
cez policiu, keby boli rýchly a akcieschopní, pomocou IP to hravo zistia...
Skúste ich otestovať, fiktivne si objednajte drogy, zbrane a podobný "material",
akí budú "operativní"...
Já bych to nahlásil na policii, čímž bych si splnil svoji občanskou povinnost, více s tím dělat nelze. Třeba ten ksindl nějakému e-shopu způsobí větší škodu a začnou po něm pátrat.
Žádná škoda nevznikla? Škoda vzniká obchodníkům a obtěžování také není nic, co by si člověk měl nechat líbit. Jestli se tím PČR bude chtít zabývat je věc jiná, možná to odloží. Nicméně viděl bych to jako pojistku, pokud by se situace nějak vyhrotila. Každopádně řešit by to měli především ti obchodníci.
1/ Z danych eshopu muzete zkusit vydolovat datum+cas a IP adresu a browser, ze ktere probehlo objednani a take "svou" emailovou adresu a porovnat...
2/ co jste byvalce udelal, ze ji stojite za tu namahu?
Pachatel nejspis miri na to, ze jste uzkostlivy a tak ze vas vykoleji, ale proc se tak namaha?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.