Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neobjednane zasilky

Od: martin93 odpovědí: 27 změna:

Zdravím všechny chtěl bych vás požádat o pomoc ohledně neobjednaných zásilek někdo na mé jméno a mou adresu děla objednávky z různých e-shopu

1. případ Česká pošta mi do aplikace přidala zásilku kterou jsem neobjednal a tudíž nepřevzal, když jsem kontaktoval e-shop tak mi operátor sdělil, že je provedena objednávka za 1600kč a že ji tedy mam nevyzvedávat

2. připad přišla sms od PPL že mi budou doručovat baliček za 6000kč opět jsem nic nepřevzal a zásilka byla odeslaná zpět

3. případ včera mi volal operátor z e-shopu že jsem udělal objednávku za 12000kč což jsem mu řekl, že jsem nic neobjednával, a tudíž nic nechci, tak mi sdělil údaje z objednávky, kde byl jen špatný e-mail

jinak u všech zásilek bylo cele jméno, adresa a telefonní číslo spravné

mam docela strach jelikož nevím kolik takových zásilek ještě přijde a jelikož do poslední chvíle o zásilkách nevím tak mam obavu aby po mě dotyčné e-shopu nechtěli náklady za dopravu

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Škoda vzniká daným obchodům. Informujte je, ž eto někdo dělá schválně. Možná budou mít náladu to řešit - dá se zjistit, odkud byla daná objednávka zadána a tak třeba pachatele odhalit.

martin93
hodnocení

tak když se ke mě dostanou informace včas tak je kontaktuji ale většinou je to až ve chvili kdy vola dopravce když stojí před domem

riva

Ale to snad nevadí. Jde o to, aby obchod věděl, že se nejedná o omyl, ale někoho úmysl. A jak s tím obchod naloží, je věc jiná. Klidně ve spolupráci s policií zjistí odesílatele objednávky (přes zařízení, ze kterého byla objednávka zaslaná).

Dopravce většinou posílá první zprávu už v okamžiku, kdy převzal zboží, nebo už v okamžiku, kdy byla objednána přeprava.

hodnocení

0x
A vy jste v těch eshopech někdy něco objednával?
Jedná se o velké eshopy typu alza, nebo nějaké malé (ideálně napište odkaz, nebo se sám podívejte na jejich hodnocení na heureka).
Napadají mě jen dvě možnosti, buď se vám někdo mstí (ublížil jste někomu, naštval souseda, spolupracovníka, odmítl ženu..?), nebo se jedná o pokoutné eshopy, které to zkouší.
doplněno 28.12.22 12:48: No prosím, bejvalka. A jsme doma.. ;)
martin93
hodnocení

nn nikdy jsem o nich neslyšel ani nikdy neobjednaval jedna se o malé shopu EUSOFT, s.r.o. a druhy byl darbox.cz

zaseja
hodnocení

0x

A co ti brání v tom to ignorovat?

martin93
hodnocení

tak je to dost nepřijemné že to někdo děla a pak mam obavu aby pak po mě nebylo vyžadovano zaplacení nakladu s dopravou případně aby časem nepřišlo něco hromadně že to budou vymahat

hodnocení

0x

To Vaše sdělení -dotaz mi přijde trochu divný! Nic neobjednáte a když je dopravce před domem, tak se teprve dozvíte o rádoby zásilce pro Vás? Ještě jste zapomněla na tu o Krkulce!

autor píše, že je správně adresa a tel.číslo, NE e-mail.

martin93
hodnocení

co vam na tom přijde divné? když někdo na mě uděla objednavku a já se o ni dozvím až v době kdy je v přepravě a maji ji doručovat, v lepším připadě když je to za vysokou častku a prodejci to přijde divné tak ještě raději zavola

Tak to to že by na mne někdo udělal objednávku je velmi běžná věc !? Toto čtu od tazatele-tazatelky poprvé ještě jsem neslůyšel nečet, takže to považuji za báchorku, smyšlenou věc!

Ještě bych dokázal pochopit že -kamarád, soused... s i na mne objedná něco aby to rodina nevěděla a sdělí mi to a zaplatí ještě bych pochopil ale to není jádrem dotazu! Anebi nějaký "škodič" který takto che tazatele poškodit. Ale i tak to vychází na nesmysl. To si zásilková služba objednávku po tlf zpětně neověřuje a hned ji bez ověření odesílá?

@diesel "To si zásilková služba objednávku po tlf zpětně neověřuje a hned ji bez ověření odesílá?"
Objednával jsi něco během několika posledních let? Nikdy jsem nezažil, že by si někdo moji objednávku po telefonu ověřoval *smich*
Naopak myslím, že je velmi jednoduché na libovolnou osobu objednat zboží, pokud znám jeho adresu a telefonní číslo. E-mail pro potvrzení objednávky stačí dát jiný, pak se jednoduše stane, že se o zásilce dotyčný dozví opravdu až v den doručení.
Fakt v tom nevidím nějakou nereálnou pohádku.

Ne opravdu po tlf nic neobjednávám, jen po netu.

Kdo mluvil o objednávání po telefonu?

@diesel To že jste o tom neslyšel neznamená, že se to neděje.

Mimochodem jaký je rozdíl při objednávce po netu a po telefonu? Proč by si měli ověřovat tel. číslo při objednávce po telefonu a po netu ne? Proč bych nemohl objednat z jednoho čísla a jako kontaktní pro pošťáka dát jiné?

hodnocení

0x

To by ale museli vsetky tie objednavky mat ako sposob platby dobierku / platbu kurierovi pri preberani. Zabranit sa tomu neda, ak niekto zneuziva vase osobne udaje. Nie je to pomsta suseda / byvalej partnerky?

martin93
hodnocení

tipuji na byvalku ale nemam to jak dokazat, tak jedině doufat že to přestane jen tedy doufam že mi za par měsícu nepřijde složenka nebo pohledavka

a ano všechno je to na dobirku

jano123

Niekto Vám hra na city. Jednoducho zasielku odignorujte, nepreberte.

Ak by toho bolo veľa, a eshopy by mali straty za dopravu, nech si to riešia

cez policiu, keby boli rýchly a akcieschopní, pomocou IP to hravo zistia...*mir*

Skúste ich otestovať, fiktivne si objednajte drogy, zbrane a podobný "material",

akí budú "operativní"...*tanec*

jaj*
Jestli by to nešlo nějak podle IP adresy, protože vám to u firmy dělá špatne jméno, můžou být naštvání že si objednáváte a nepřebíráte. Pak třeba i kdyby jste hledal jinou práci nebo brigádu tak budete na černé nástěnce, jako špatný člověk.

hodnocení

0x

Já bych to nahlásil na policii, čímž bych si splnil svoji občanskou povinnost, více s tím dělat nelze. Třeba ten ksindl nějakému e-shopu způsobí větší škodu a začnou po něm pátrat.

Co s tym ma policia? Ziadna skoda nevznika.

Žádná škoda nevznikla? Škoda vzniká obchodníkům a obtěžování také není nic, co by si člověk měl nechat líbit. Jestli se tím PČR bude chtít zabývat je věc jiná, možná to odloží. Nicméně viděl bych to jako pojistku, pokud by se situace nějak vyhrotila. Každopádně řešit by to měli především ti obchodníci.

Podle mě to splňuje skutkovou podstatu trestného činu stalkingu, takže bych to nahlásil právě s tím. Minimálně budete mít důkaz, že jste se snažit tomu zabránit.

jaj*
hodnocení

0x
Jen si pak zjistit jak bude obchod přistupovat k jiným objednávkám, jakože z jejich pohledu je to tak že jste si objednal balik a nepřevzal a pak si u nich skutečně něco objednáte tak aby vám nějak nenavýšili cenu, nebo aby vám nezakázali dobírku nebo něco takovýho. Já když si něco objednám tak to vždy převezmu, nebo si prodloužím dobu na uložení a převezmu pak. Snad jednou se mi stalo že jsem chtěla zrušit objednávku a oni že to nemám přebírat a že je to vpohode.

hodnocení

0x

Podal bych tretní oznámení na neznámého pachatele pro "stalking", skutkovou podstatu to splňuje.

ahoj*
hodnocení

0x

1/ Z danych eshopu muzete zkusit vydolovat datum+cas a IP adresu a browser, ze ktere probehlo objednani a take "svou" emailovou adresu a porovnat...

2/ co jste byvalce udelal, ze ji stojite za tu namahu?

Pachatel nejspis miri na to, ze jste uzkostlivy a tak ze vas vykoleji, ale proc se tak namaha?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]