Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Melodie čeho

Od: herd® odpovědí: 4 změna:
Jaké známé písně je tato melodie?

(od 20s) Nelekněte se, překvapivě nejde o žádnou sprosťárnu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Odsud? Nebo je to ještě něco staršího?

doplněno 27.12.22 15:06:

Vypadá to na dílo L. Štaidl / Z. Borovec

provox.cz/...

hodnocení

Díky, to já "nemohu znát". Nevím jestli je to už přesně co hledám (i když tohle je idenitkcé) ono nebo by se dalo najít ještě něco jinačího( neříkám nutně staršího) možná i zahraničního.
Každopádně díky za zajímavou stopu

hodnocení

1x

Ampér má stoprocentní pravdu. Písnička je ze seriálu Chlapci a chlapi, natočeného v roce 1988. Hudbu a text složil pro soutěž vojenských kapel, samozřejmě v seriálu, poručík Bílek /Kamil Halbich/, na snímku výše, zpívají a hrají vojáci. A taky prodavačka z Army Venuše /Jitka Asterová/. Písnička zazněla v několika dílech /ke konci seriálu/. Docela se mi líbila. A chlapci s ní vyhráli.

Kdo to složil ve skutečnosti, nevím. Ale bylo to speciálně pro tento seriál.

Scénář byl zpracován jako beletrie. Jednalo to o životě mladých vojáků v motostřelecké rotě. Kniha vyšla v roce 1989. Je doplněna fotografiemi ze seriálu. Jaga.

hodnocení

Tak už jsem tomu na stopě. Vim že to bylo něco zahraničního, neustále jsem tu melodii měl předsebou a a nemohl spárovat interpreta ani skladbu, až mi mi svitlo - skladba Ebay od CHUMBAWAMBA - vím že to bude něco od této skupiny jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]