Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám již spotřebované druhé balení papírových kapesníku na smrkání a další budu potřebovat. Vše probíhá bez teplot bolesti v krku. Mužete mi poradit? Děkuji.
Njn, nejtěžší chlapská nemoc na 7. Chce to teplo, klid. Vyprdněte se na kapírové kapesníky (nestačí ani na jedno chlapské smrknutí) a kupte si 2x 2 role kuchyňských utěrek, které doporučuje @babkazov. Balík 2 rolí v akci stojí i teď okolo 25 Kč. Kapky do nosu s eukalyptem pomohou zprůchodnit nos a na chvíli uleví. To proplachování, které doporučuje @previt je výborná záležitost, ale při rýmě v maximálním rozpuku si to nedovedu moc představit. Opuchlé sliznice a dutiny plné rýmy nejsou ideální pro první pokusy. Jasně, že se předtím musíte vysmrkat, ale stejně. Kromě previtem uvedené mořské vody a solného roztoku (míchat na slanost mořské vody), lze použít i Vincentku. V nouzi se dá propláchnout i čistou vodou, ale to je jen pro otrlé a trénované jedince. Vše co si pustíte do dutin je nutné ohřát, ideálně na teplotu těla.
Jez zdravě, hodně ovoce a zeleniny /né naráz/ kvůli vitamínům. Omez mléko a mléčné produkty. Pij hodně, třeba bylinkové čaje s medem. Začni pěstovat rýmovník, aby sis z listů mačkal tu silici pod nos.. Teple se obleč a běž dýchat nosem do přrody. Ideálně do borovicového lesa. Říká se, že rýma je pláč duše, tak asi máš nějaké starosti a trápení, která musíš řešit.Větrej často.
Pokud se ptáš i na tu spotřebu papírových kapesníků tak bych doporučil vykašlat se na ně a používat klasické látkové které jsou mnohem lepší a dají se po vyprání opakovaně používat mnoho let, což vyjde mnohem levněji a je to i ekologičtější. Do papírového kapesníku se dá vysmrkat 1x a je třeba ho vyhodit a použít nový, kdežto do dostatečně velkého látkového se dá smrkat i několikrát než se cely zasmrká a je ho třeba dát do praní.
Já zase jsem nikdy neměl podrážděný nos z látkových kapesníků které mi vyhovuji mnohem lépe než ty papírové. Ono ne vždy to co je moderní je zároveň i dobré, ale mnohé to nezajímá, protože jim jde především o to aby byli moderní. Jeden malinký papírový kapesníček často při silnější rýmě nestačí ani na jedno pořádné vysmrkání a nebo se také může i přetrhnout. Látkové kapesníky mají oproti papírovým spoustu výhod a hlavně jejích používání je mnohem levnější a ekologičtější.
Pánové, omlouvám se, že se pletu do vaší výměny názorů. Já to, jako celoživotní alergik vidím následovně: Není až tak důležitý materiál kapesníku. Problém je ten, že u látkových kapesníků dochází k opakovanému použití a to až za rozumnou mez. Takže si po nose šmrdláte mokrým, znečištěným kusem hadru, v případě infekční rýmy navíc plným bacilů. Pokud by člověk měl dostatečnou zásobu čistých a suchých látkových, problém rozedření pokožky mnohdy až do krve by nenastával. Ale kdo by s sebou tahal 5 nebo i víc mokrých hadrů a kdo má zásobu třeba 50 látkových kapesníků v pohotovosti. Takže papír je dnes pro mne tou správnou volbou. Ovšem s tou nevýhodou, že obyč. kapesníček není ani na jedno smrknutí. Takže kuchyňská utěrka, viz příspěvky níže.
amper: Obojí má svoje pro a proti. Já ale vidím mnohem více pro u látkových kapesníků. V opakovaném použití látkových kapesníků vidím velkou výhodu oproti těm papírovým kterých je v případě větší a silnější rýmý třeba mít větší zásobu. Když mám mokrý kapesník po vysmrkání tak si ho dám vysušit třeba nyní v zimě na radiátor a použiju jiný suchý než ten předešlý alespoň trochu proschne. Kuchyňské utěrky určitým řešením v případě větší rýmy můžou být, ale nedovedu si příliš dobře představit chodit s velkou rolí papírových utěrek v kapse tak aby byly vždy a všude po ruce. Navíc co se zasmrkaným a už nepoužitelným papírovým kapesníkem. Pořád vstávat např. od televize aby ho jít vyhodit do koše nebo zpláchnout na záhod mi nepřipadá být příliš pohodlné řešení. Kdysi papírové kapesníky nebyly a nikomu to nevadilo, že musí používat pouze ty látkové. Za mne proto jednoznačně vedou kapesníky látkové.
Ještě nikdy jsem při rýmě neměl zvýšenou teplotu natožpak horečku a ještě k tomu bolest v krku.
Jinak jaké balení máte na mysli? "Domácí" balení v papírové krabičce od cca75ks po 200ks? nebo balíček s deseti kousky?
Pro mne je při každé rýmě ,ať již alergická, nebo obyčejná rýma nejllepší bavlněná plena, stará poctivá ještě z doby před rokem 1990. ty nejnovější už obsahují umělé vlákno a stojí za prd.Ty dobré místo kapesníků doma, venku pak nosím vždy min.2 látkové kapesníky, pokud je rýma pak i min. dva balíčky (á 10ks) papírových.
Proti "odřenému nosu" mi stačí -když je to akutní,po každém smrknutí a utření nosu -jelení lůj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.