Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýma bez teplot

Od: mira* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Mám již spotřebované druhé balení papírových kapesníku na smrkání a další budu potřebovat. Vše probíhá bez teplot bolesti v krku. Mužete mi poradit? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Je jedno oblíbené pořekadlo:"Neléčená rýma trvá týden, léčená 7 dní."
Ale jeden kapitán v Chorvatsku mi proti rýmě kdysi poradil jeden trik, po kterém prý rýma skončí do druhého dne. Nabrat do dlaní plnou hrst mořské vody a tu cenou "vypít či vyšluknout" (nenapadá mě to správné slovo) nosem. Nikdy jsem ale neměl koule to vyzkoušet. :) Proplachovací konvička s osolenou vodou by měla poskytnout podobnou službu..

hodnocení

1x

A na co že se ptáš? Tos nikdy neměl rýmu? Počet kapesníků je nějaké měřítko? Dvě balení při pořádné rýmě spotřebuješ za hodinu. Buď v teple, čajíčkuj a do týdne to přejde. OMG... Jo a buď rád, že to teče samo.

hodnocení

1x

Málokdy mívám rýmu, ale když už, tak to stojí za to! Koupím navíc kuchyňské papírové útěrky a mám roli v kuchyni, roli v obýváku a roli v ložnici. :-D Zítra se zastavte v lékárně a kupte si kapesní inhalátorek. Je to malá umělohmotná tyčinka s náplní eukalyptu, velká asi jako rtěnka. Pomáhá dýchat.

hodnocení

1x

Njn, nejtěžší chlapská nemoc na 7. Chce to teplo, klid. Vyprdněte se na kapírové kapesníky (nestačí ani na jedno chlapské smrknutí) a kupte si 2x 2 role kuchyňských utěrek, které doporučuje @babkazov. Balík 2 rolí v akci stojí i teď okolo 25 Kč. Kapky do nosu s eukalyptem pomohou zprůchodnit nos a na chvíli uleví. To proplachování, které doporučuje @previt je výborná záležitost, ale při rýmě v maximálním rozpuku si to nedovedu moc představit. Opuchlé sliznice a dutiny plné rýmy nejsou ideální pro první pokusy. Jasně, že se předtím musíte vysmrkat, ale stejně. Kromě previtem uvedené mořské vody a solného roztoku (míchat na slanost mořské vody), lze použít i Vincentku. V nouzi se dá propláchnout i čistou vodou, ale to je jen pro otrlé a trénované jedince. Vše co si pustíte do dutin je nutné ohřát, ideálně na teplotu těla.

liska5
hodnocení

0x

Jez zdravě, hodně ovoce a zeleniny /né naráz/ kvůli vitamínům. Omez mléko a mléčné produkty. Pij hodně, třeba bylinkové čaje s medem. Začni pěstovat rýmovník, aby sis z listů mačkal tu silici pod nos.. Teple se obleč a běž dýchat nosem do přrody. Ideálně do borovicového lesa. Říká se, že rýma je pláč duše, tak asi máš nějaké starosti a trápení, která musíš řešit.Větrej často.

pr
hodnocení

0x

Pokud se ptáš i na tu spotřebu papírových kapesníků tak bych doporučil vykašlat se na ně a používat klasické látkové které jsou mnohem lepší a dají se po vyprání opakovaně používat mnoho let, což vyjde mnohem levněji a je to i ekologičtější. Do papírového kapesníku se dá vysmrkat 1x a je třeba ho vyhodit a použít nový, kdežto do dostatečně velkého látkového se dá smrkat i několikrát než se cely zasmrká a je ho třeba dát do praní.

No, lepší bych neřekl. Nikdy jsem neměl z kvalitních papírových kapesníků rozedřený nos tak, jako z látkových. Papírové jsou mnohem jemnější.
Btw. kdo říká, že papírové nejdou použít vícekrát?
pr

Já zase jsem nikdy neměl podrážděný nos z látkových kapesníků které mi vyhovuji mnohem lépe než ty papírové. Ono ne vždy to co je moderní je zároveň i dobré, ale mnohé to nezajímá, protože jim jde především o to aby byli moderní. Jeden malinký papírový kapesníček často při silnější rýmě nestačí ani na jedno pořádné vysmrkání a nebo se také může i přetrhnout. Látkové kapesníky mají oproti papírovým spoustu výhod a hlavně jejích používání je mnohem levnější a ekologičtější.

Pánové, omlouvám se, že se pletu do vaší výměny názorů. Já to, jako celoživotní alergik vidím následovně: Není až tak důležitý materiál kapesníku. Problém je ten, že u látkových kapesníků dochází k opakovanému použití a to až za rozumnou mez. Takže si po nose šmrdláte mokrým, znečištěným kusem hadru, v případě infekční rýmy navíc plným bacilů. Pokud by člověk měl dostatečnou zásobu čistých a suchých látkových, problém rozedření pokožky mnohdy až do krve by nenastával. Ale kdo by s sebou tahal 5 nebo i víc mokrých hadrů a kdo má zásobu třeba 50 látkových kapesníků v pohotovosti. Takže papír je dnes pro mne tou správnou volbou. Ovšem s tou nevýhodou, že obyč. kapesníček není ani na jedno smrknutí. Takže kuchyňská utěrka, viz příspěvky níže.

pr

amper: Obojí má svoje pro a proti. Já ale vidím mnohem více pro u látkových kapesníků. V opakovaném použití látkových kapesníků vidím velkou výhodu oproti těm papírovým kterých je v případě větší a silnější rýmý třeba mít větší zásobu. Když mám mokrý kapesník po vysmrkání tak si ho dám vysušit třeba nyní v zimě na radiátor a použiju jiný suchý než ten předešlý alespoň trochu proschne. Kuchyňské utěrky určitým řešením v případě větší rýmy můžou být, ale nedovedu si příliš dobře představit chodit s velkou rolí papírových utěrek v kapse tak aby byly vždy a všude po ruce. Navíc co se zasmrkaným a už nepoužitelným papírovým kapesníkem. Pořád vstávat např. od televize aby ho jít vyhodit do koše nebo zpláchnout na záhod mi nepřipadá být příliš pohodlné řešení. Kdysi papírové kapesníky nebyly a nikomu to nevadilo, že musí používat pouze ty látkové. Za mne proto jednoznačně vedou kapesníky látkové.

hodnocení

0x
Normálně si koupíte (pokud nemáte) ještě třetí, čtvrté a páté balení kapesníků a až je spotřebujete, bude po rýmě.
Je to nepříjemná choroba, ale to dáte.

hodnocení

0x

Ještě nikdy jsem při rýmě neměl zvýšenou teplotu natožpak horečku a ještě k tomu bolest v krku.

Jinak jaké balení máte na mysli? "Domácí" balení v papírové krabičce od cca75ks po 200ks? nebo balíček s deseti kousky?

Pro mne je při každé rýmě ,ať již alergická, nebo obyčejná rýma nejllepší bavlněná plena, stará poctivá ještě z doby před rokem 1990. ty nejnovější už obsahují umělé vlákno a stojí za prd.Ty dobré místo kapesníků doma, venku pak nosím vždy min.2 látkové kapesníky, pokud je rýma pak i min. dva balíčky (á 10ks) papírových.

Proti "odřenému nosu" mi stačí -když je to akutní,po každém smrknutí a utření nosu -jelení lůj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]